Vinna Iphone4



Det finns en tävling på http://pierrerobert.feber.se/ där man kan vinna en Iphone4. Jag har ju haft min nuvarande mobil sedan 2:an gymnasiet, dvs 6 år! Dags för en ny snart.
Ni som känner mig vet att jag är lat och gillar okomplicerade outfits. En klänning, ett par strumpbyxor med lite färg och sen är jag klar.


Ni som känner mig vet också att jag inte är så bra på att gå i klackar hehe

Det är som julafton!

Idag när Jakob och jag skulle gå för att posta lite brev och köpa frimärken så såg vi i att ett av paketen från Japan kommit! Vi hämtade ut det och klippte upp tejpen och snörena så fort vi kunde för att rädda kapibara-san.





Han tog upp halva lådan men det fanns ändå lite plats för manga och böcker!


Så nu ser det ut så här i bokhyllan.

En annan bra grej är att det snart kommer 2 paket till. Kanske inom en vecka! Hoppas!

TEAM-dagar

Nu är det dags för TEAM-dagarna igen. TEAM är alltså en massa företag som har montrar på universitetet så kan man gå runt och fråga om sommarjobb, trainee-platser, internship. Det brukar också förekomma gratis godis och pennor. Idag har jag varit runt lite för att höra om extrajobb (helger och kvällar). Jag har fått en massa webbsidor att kolla på och ansöka till. Får se hur det kommer att gå.


Min kusin har förresten fått jobb. Grattis! Hon ska bjuda på middag när jag kommer ner till HBG nästa gång, Yay!

Så går det när man klagar

Kommer ni ihåg förra veckan då jag klagade för att jag slutade 7 tre dagar? Jo, jag skulle kollat lite längre fram på schemat för den här veckan slutar jag 7 alla dagar i veckan! Men den här veckan känns i alla fall inte lika tung för jag har inga labbar, yay!

Så var inte ledsna för min skull hehe

Här får ni en rolig bild också.


Jag har inget emot frisyren, men det hade varit perfekt om han inte använde klibbigt vax för att hålla upp det.

Mat och söndrig digital fotoram

Vi har gjort det igen, sushi alltså!


Mums! Svensk lax är så gott! Vad tycker ni om min nya sojasåsbehållare. Köpt i Japan.


Jag bakade en citronmarängpaj! Det var surt men uppfriskande. Det gick sådär så nästa dag bakade jag en till men då i muffinsformar och med lite förbättringar.


Min digitala fotoram jag "fick" i julklapp men inte fick förrän förra veckan. Den funkade hela kvällen men på morgonen var skärmen död. Vad ska man göra?! Made in China...

Föredrag om Chiba University och utlandsåret

I morse såg jag att jag hade fått ett mail om att jag skulle berätta om mitt utlandsår på måndag. Så idag har jag tänkt igenom vad jag vill berätta och skapat en power point. Jag känner mig lite nervös och inte så förberedd men ska göra mitt bästa. Vad skulle jag velat veta innan jag åkte? Men jag tror att man bara får 5 minuter på sig så då hinner man ju inte med allt.

Imorgon blir det sushikväll!

Slutar sent alla dagar!

Nu har jag varit hemma i Linköping tre dagar och slutat 19 två dagar och 17 en dag och det kommer fortsätta så tills nästa vecka. Så går det när man väljer att ha alla labbar den här veckan så jag kunde åka till Helsingborg förra hehe
Men jag ångrar det definitivt inte. Det var jättekul i Helsingborg förutom en grej kanske...

Jag skrev ju i sista inlägget att jag skulle hämta Jakob senare den kvällen men kl 21 får jag ett samtal från Jakob som är i Göteborg. Ja, han hade kommit dit istället för till Helsingborg. Det blev lite Criminal Minds-Garcia känsla då jag och Betty satte oss vi datorn och försökte hitta andra alternativ att ta sig till oss och sedan när vi insåg att den tidigaste bussen gick vid 3, datade vi fram närmaste nattöppna mcdonalds och karta. Sedan fick jag ge instruktioner på telefon hur han skulle hitta och jag ringde även Swebus för att försöka få tillbaka pengar. Så historien slutade med att jag åkte iväg 5.30 på morgonen och hämtade Jakob. Sedan sov han halva dagen och spenderade alltså bara ca 15 vakna timmar i Helsingborg hehe.

Anledningen till att han kom till Helsingborg var ju dels för att fira mammas födelsedag och dels för att hjälpa mig bära all min packning. Det slutade inte heller som vi tänkt oss för Jakob fick jobb som rösträknare så han var tvungen att rusa direkt från tåget till vallokalen. Som tur har jag en jättesnäll kompis som erbjöd sig att köra hem mig och all packning. Vet inte hur det hade gått annars. Andra som varit snälla är mina kusiner som get mig bl a gardiner och ett jättesmart hängsystem. Och jag fick också ett jättegeneröst presentkort till bokakademin av min kusins pojkvän!

Planer för resten av veckan: labbsammanställning och snacka med kompis på fredag, mer labbande på lördag och sushikväll (igen) på söndag. Vi ska bjuda hit folk som har varit inneboende hos oss.

Skönt att vara hemma!

Nu har jag varit hemma i 3 dagar och det känns nästan som om jag aldrig varit borta.

I onsdags så kom jag till Helsingborg halv sju och Betty hade stannat efter skolan för att möta upp mig. Hon gick omkring i stan i flera timmar, så snäll syster jag har.
Vi åkte hem och åt middag och sedan satt vi och snackade större delen av kvällen. Mamma hade flyttat upp en stor tygkasse, fylld med mina kläder från källaren, jag fattar inte hur hon orkade bära den, så snäll mamma!
Jag hann också plocka ut lite av det som jag ska ha med mig hem och tog på mig en varm och skön pyjamas.
Lade mig vid 23 för Betty hade skola nästa dag men istället för att sova så stannade jag uppe och läste Hypnotisören av Lars Kepler. Den är spännande.

På torsdagen gick jag upp ganska tidigt och sedan åkte mamma och jag till Väla för att hitta en resväska åt Betty och för att köpa en extern hårddisk. När vi kom hem så hjälpte jag till med att plocka groddar. På kvällen kom Anna och Jenny och vi kollade på film och åt en massa glass, godis och chips. Så kul att vara med dem igen!
När de hade gått hem så stannade jag uppe och läste ut boken. Den är bra!

Idag har jag gjort lite läxa och försökt vara en bra syster. Betty läser nämligen japanska och har min gamla lärare så jag tog mig till Olympiaskolan lagom till deras lektion var slut och gick in och hälsade på. Yumiko kom faktiskt ihåg mig (det var ändå 5 år sedan) eller så var hon bara snäll hehe
Hur som helst så bad hon mig komma till lektionen nästa gång jag kommer ner för att berätta om att läsa utomlands. Hon berättade också om Köpenhamns cherry blossom-festival. Låter kul!
Efter det gick Betty och jag runt på stan för att köpa födelsedagspresent till mamma och Jenny. När Betty åkte till hemspråket så fortsatte jag gå och då hände en sak. Jag var inne på Bokia och precis när jag kommer in så är det två killar som råkar välta lite grejer, de verkade lite hypade men jag tänkte inte så mycket på det. När killarna precis skulle gå ut genom dörren så är det en av butiksbiträdena som ropar på dem. "Hallå där, stanna. Ni har inte betalt för de två pennorna du har i fickan. En röd och en blå!". Killarna försökte neka lite men hon hotade med att kalla på väktaren så då tog den ena killen fram pennorna. Sedan fick de gå därifrån.
Jag tyckte det var jättebra att hon som jobbade vågade konfrontera dem (fast det kanske man måste om man jobbar...) och jag hoppas att killarna aldrig gör om det.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tio för då ska jag ut till Knutpunkten och hämta Jakob!



Helsingborg here we come!

Imorgon så bär det av ner mot en långhelg i Helsingborg! Vi ska fira månfestivalen och mammas födelsedag. Och sen ska jag träffa kompisar och hämta mina grejer, äntligen! Jakob kommer på fredag kväll, på lördag är det sushi- och spelkväll och på söndag är det fest. Jag är så stolt över min mamma som är med i ledningen och har ordnat allt.

Är vi konstiga?

Förra veckan var det ganska mycket skola och inte så mycket intressant gjort förutom två grejer som jag tänkte dela med er och se vad ni tycker.

I torsdags så låg Jakob och jag på soffan och tittade på tv. När reklamen började så drog Jakob av mig min ena strumpa och försökta kväva mig med den. Jag slog tillbaka attacken och gjorde en reträtt medan jag tittade efter tillgängliga vapen. Då kom jag på att jag fortfarande hade en strumpa på mig. Vi fäktades en stund med strumporna och sedan tvingade jag in Jakob i badrummet. Där tog han duschmunstycket och fyrade av men jag lyckades stänga dörren. Jag sprang till köket och fyllde en skål med lite vatten. Jakob hade förföljt mig till vardagsrummet så där skvätte jag vattnet på honom.
Allt det här gjordes under ganska mycket skrik och skratt. Men jag hade till och med hunnit torka upp vattnet innan programmet började igen.

Det andra som hände var på lördagskvällen. Jag var lite nere och ganska rastlös men hade gjort mig redo för kvällen. Jakob försökte muntra upp mig men det tog emot så han drog på mig en klänning ovanför pyjamasen och tvingade med mig ut för att ta en promenad. Jag hade tre strumpor i håret (en annan historia) och raggsockor i gympadojorna, måste sett ganska konstig ut. Väl ute så började han leka pjätt med mig och sedan jagade vi varandra kring kvarteret. Det roliga var att det i slutet blev en tävling om vem som skulle komma hem först och vi båda gick till fel hus... Först Jakob och sedan jag. Dessutom var det folk ute och festade och de frågade om vi var jagade av en galen mördare hehehe

Tänkte bara fråga om det är normalt.

Mat


Ugnsgrillad fläsklägg med rotmos! Skinnet var så knaprigt och gott. Och det bästa var att köttbiten på 1.25kg  och som räckte till 3 måltider för 2 pers bara kostade 25 kr!


Vi har bakat frukostbröd. De blev goda så de räcker nog inte hela veckan hehe


Jag kokade kola. Se så spegelblank den är! Det tog dock 90 minuters ständigt rörande i kastrullen, fast det stod 30 i boken...

Listan över saker att göra i Japan: Äta

Innan vi åkte till Japan så gjorde jag en lista på saker att göra i Japan och nu tänkte jag skriva om hur det gick.

Äta
  • Purin, japansk pudding. Om ni sett My Boss My Hero så vet ni vad jag snackar om
Visst åt jag pudding i Japan men det var Jakob som var det riktiga puddingmonstret här. Under vissa perioder så åt han säkert fler än 3 puddingar i veckan! Japansk pudding är god men det blir lätt för mycket tycker jag. Min favoritefterrätt i Japan är nog Annin tofu (hang yan dau fo). En sorts vit pudding gjord på tofu, gillar konsistensen på den.


Annin tofu                   Jättepudding
  • Dessertbuffé!
Det blev dessertbuffé ett antal gånger i Japan hehe. Jag provade tre ställen som var inriktade på efterrättsbuffé men det fanns ju även sånt på andra all-you-can-eat ställen. Tyvärr måste jag nog säga att det inte var lika bra som jag tänkt mig. Visst efterrätt är gott men (jag kan inte tro att jag skriver det) jag gillar nog riktig mat bäst!


  • Yakitori från en izakaya, japanska småpubar. Måste gå med andra som dricker så jag slipper göra det hehe
Yakitori! Det åt jag både på Izakaya och hemköpt från köpcentret vilket gjorde det mycket billigare. Jag hade som tur en toaster oven hemma så jag kunde värma upp dessa läckra kycklingbitar på pinnar. Det finns två smaker att välja på, sås och salt. I början så gillade jag sås men i slutet så kom jag fram till att bara salt också är väldigt gott. Blir så hungrig nu! Min favorit är kycklingskinnspetten!


Bild från Google
  • Grillad sötpotatis från "sötpotatisbilen", tänk er glassbilen fast med sötpotatis
Jag vet att jag har ätit grillad sötpotatis flera gånger men jag kommer inte riktigt ihåg var... En gång var det i alla fall då vi åkte linbana i Hakone. Det var iskallt ute och vi satt och mumsade på rykande varma sötpotatiser medan vi åkte uppför ett berg. Men de kom dock inte från en sötpotatisbil utan från en försäljare vid linbanestationen. Förresten, sötpotatisen är inte grillad utan rostad(?) på en bädd av glödhet sten/sand.


Bild från Google
  • Crepé med fruktfyllning, jag ångrar att jag inte åt det förra gången jag var där!
Crepes åt jag nog ganska många av under utlandsåret. Det fanns ju ett ställe som sålde crepes nära där vi bodde och varje datum så slutade på 9 hade de 290 yen för alla crepes. Yay för crepedagar! Min favorit är crepe fylld med grädde, glass, jordgubbar och mochi (mjuk men seg risremsa).


Bild från Google
  • "Dyr" frukt. Inte 1229 kronors hjärtformade vattenmeloner dock
Som ni kanske kommer ihåg så har jag ju testat frukt i Japan men jag köpte det för ganska billigt ändå. Tror dock att kvalitén varit lika bra som dyr frukt. Den dyraste frukten jag åt var kanske minivindruvorna. De var så goda! Annars var persikorna också väldigt saftiga och söta. Nej, Sverige är nog ett bättre land för frukt och grönt, i alla fall när man tänker på priset.

  • Äta ehou-maki, hel oskuren sushirulle med lyckobringande ingredienser, vänd mot årets lyckohåll ca 3 februari
Ehou-maki åt jag på utsatt dag men jag tror inte att jag var vänd i rätt riktning. Den var väldigt god med massa fyllning men nästan lite väl stor. Man ska ju dessutom vara helt tyst medan man äter den för maximal lycka men jag tror jag råkade säga något fast jag var helt ensam...


  • Dorayaki, det som Doraemon äter
Några dorayaki lyckade jag också äta men jag tyckte inte så mycket om dessa söta bröd/pannkakor fyllda med söt röd bönpasta. För mycket socker, japaner har överdrivet sockersug!


Bild från Google
  • Chou Kuriimu, cream puffs
Dessa är så goda, får lära mig att göra själv så jag kan bjuda folk och sprida chou kuriimu i Sverige! Jag provade från några olika ställen och de är lite annorlunda beroende på var man köper. Jag gillar de med massor av vanlijsås och lite mindre av grädden.

Bild från Google

Random bilder


Min cykel! Den känns så liten efter min andra cykel i Japan hehe. Men jag gillar den! (Tack Nathalie!)


Den första focacciabrödet jag bakade. Måste säga att det inte blev så bra, lite för tunnt men den andra gången och den jag gjorde igår var mycket godare.


Vi har börjat använda salt- och pepparkaren Jakob fick av Betty för länge sedan hehe.


Kompismiddagen i måndags slutade med ett mord!


Igår firade Jakob och jag 47 månader tillsammans och jag lagade apelsinkyckling i ugn. Det blev faktiskt jättegott! Jag borde ha skrivit ner hur jag gjorde hehe.


En sen önskelista

Jag fyllde ju år för ett tag sedan och idag kom jag på att jag kanske kunde önska mig grejer som vi behöver men som vi inte har köpt än. Så ifall tänkte köpa present till mig och inte har gjort det än så kommer det lite idéer här. (Hoppas det här inte låter för uppblåst, typ "köp det här till mig". Jag blir nog glad för det ni köpt oavsett vad. Och för er som tycker att det är fel att förvänta sig presenter så är den här listan bara till personer som jag vet köper/ska köpa till mig eftersom vi har som en överenskommelse, ja till och med om hur mycket det ska kosta hehe )



Knubbig, bordslampa från IKEA 99 kr

En liten lampa till sängbordet. Just nu, innan jag lägger mig, så stänger jag dörren, släcker taklampan och famlar mig till sängen. Fast jag vill nog helst ha en som har ett ganska starkt ljus så jag kan läsa innan jag somnar.


Alvine Fläta, gardinpar från IKEA för 99 kr

Lägenheten vi bor i nu vetter mot en annan byggnad så folk i den andra byggnaden kan se rakt in i sovrummet ifall man inte har persiennerna nere men då blir det så mörkt. Därför vore det bra med tunna gardiner som skymmer men ändå släpper genom ljus!


Stövlar från Skopunkten outlet för 249 kr

Det är så kallt i Sverige så det vore skönt med ett par höstskor. Men dessa är lite dyrare så mamma eller Betty, känn er manade hehe. Men det är nästan bättre med pengar för annars måste jag bära med dem från Helsingborg till Linköping...

Det här är väl vad jag skulle vilja ha nu. Jag ser också fram emot min försenade julklapp från mamma och Betty som är en digital fotoram.

Ibland händer det!

Idag efter skolan så cyklade jag till Origo för att få hjälp med CSN och på vägen dit, utanför kårallen så delar de ut gratis frukt! Jag cyklade förbi men på vägen tillbaka så stannade jag och tog 4 stora apelsiner, alldeles gratis!

Och lite andra grejer. Alla som pluggat på LIU (och många andra) känner ju till märkesbacken och alla som cyklat på den vet att det är lite jobbigt. Innan jag åkte till Japan så tyckte jag att den backen var väldigt brant och svår att cykla på men nu efter Japan så känner jag knappt av den.
Antingen så har de jämnat ner backen lite (tror inte det) eller så har jag blivit van vid den ännu brantare backen på väg till skolan i Japan.

Idag har Jakob och jag bott i nya lägenheten 12 dagar och det har redan bakats 5 gånger. (Två focaccia, två äppelpaj och en sockerkaka.)

Tillgodoräkning av kurser utomlands

Klarade

2 Overall Japanese

1 Writing Japanese

1 Oral Japanese

1 Reading Japanese

1 Grammar Japanese

1 Kanji I

1 Kanji II

2 Intercultural Communication

2 Seminar of Global and Japanese Economy I

2 Seminar of Global and Japanese Economy II

2 Materials Science (Konstruktionsmaterial)

2 Basic Control Theory I (Reglerteknik)

18 japanska poäng = 45 hp

 

Under rättning

2 Strength of Materials I (Hållfasthetslära)

2 Strength of Materials I practice

2 Design Science

2 Marketing I (Grundläggande marknadsföring)

8 japanska poäng = 20 hp

Det här är en lista på alla kurser som jag läste i Japan. Dessutom tog jag också en kurs i CAD & maskinelement men klarade inte tentan.

Sammanlagt har jag alltså läst och förhoppningsvis klarat 65 hp. Men det är bara 45 hp som kan tillgodoräknas eftersom japanskakurserna inte gälls. Vi får se hur det går.

Vi har fortfarande inte fått våra betyg från Japan än och det betyder i värsta fall att vi inte får CSN förrän tidigast i oktober. Vad ska vi egentligen leva på fram tills dess? Det är lite dåligt organiserat tycker jag. Förhoppningsvis kan LIU förklara för CSN att vi har läst utomlands och att poängen dröjer men att vi behöver pengar nu!

RSS 2.0