Ost i halsen

Ja ni läste rätt, det står ost och inte host eller ont eller vad man nu kan tro att folk har i halsen. Men nej jag har inte en ostbit i halsen fast jag gillar ost... Det började igår, dagen efter att jag hade ätit jättemycket godis. När jag vaknade kände jag en ostdoft och efter ett tag kom jag fram till att det kom från min hals. Det låter lite konstigt men det är inte så obehagligt för det gör inte ont, men det får varje andetag att lukta ost!
Det var det, tillbaka till algebran.
Ps Tack Anna för kommentarerna!

Förvirring och lathet

Hej hej! Idag tänkte jag klaga lite på mig själv, jag har inte gjort ett dugg på mina läxor sedan jag kom hem! Skärpning! Men jag kan inte göra något just nu för jag ska ut med mamma och ta reda på tågbiljetter nu till jul. Vad gäller förvirrningen så var det igår som det hände. Det ringde på porttelefonen och jag frågade vem det var. Då sa personen "Det är Helena", jag blev helt ställd, "jag är ju Helena " tänkte jag. Men istället sade jag "Är det Linda?" för att jag tyckte rösten påminnde om hennes. Men det var det ju inte, det var Helena från en kristen förening som kom med tidning till oss. Tack Helena  & co!
Måste gå nu.  hej hej

Godsaker

Här kommer lite bilder på godsaker vi åt i Japan. Får passa på att posta bilder nu när jag är hemma och har tillgång till dem. Vad tycker ni ser godast ut?

tårtbit5
Cheesecake med hallonsås som vi åt på en italiensk resturang. Gott men mättande efter en middag bestående av sallad, spaghetti och pizza.

tårtbit4
Fluffig sockerkaka med jordgubbskräm.

tårtbit3
Rikligt med jordgubbar, grädde och mjuk sockerkaka. Så gott!

glass1
En fruktglassmix bestående av färska jordgubbar, blåbär, hallon och andra godsaker som mixades med glass framför ögonen på mig och Jakob.

tårtbit2
Stora bitar av min favoritfrukt persika i géle på en saftig kaka.

tårtbit1
Som ni ser på omslaget så är det här en chiffonkaka med citronsmak.

Nattbussar och flytta ihop!

Hej hej! I natt åkte jag buss från Linköping till Helsingborg för att överraska min mamma som precis fyllt år. Bussen gick kl 01.40 på natten så det var jättesnällt av Jakob att följa med mig till busshållplatsen och vänta där med mig trots att han hade lektion nästa dag! Tack Jakob! Hur som helst så var bussen försenad och när den väl kom så sa chauffören att det inte var en direktbuss som det stod när jag beställde biljetten utan att man var tvungen att byta. I och för sig var det inte så jobbigt men jag hade tänkte att jag skulle kunna sova hela vägen hem. Undrar om man ska ringa och fråga om kompensation. Men det känns också som om det inte spelade någon roll egentligen för jag vaknade ändå lite då och då under resans gång. Är det här kanske den svenska mentaliteten att man inte tar tillvara om sina rättigheter. Eller är det kanske bara jag som är rädd för att skapa problem.

Och nu till nästa del i rubriken. Jag och Jakob har planerat att flytta ihop ganska länge men inte känt oss tvungna att leta seriöst eftersom det var så lång tid kvar (vi ville inte flytta förrän nu i höst/vinter). För ett tag sen bestämde vi oss för att bo kvar inom Studentbostäder på grund av den stora fördelen att man inte behöver betala hyra under sommarmånaderna. Igår var jag nere och frågade om nyrenoverade treor och fick veta att det var en ledig men att vi skulle svara på måndag om vi vill ha den. Efter att ha pratat med Jakob bestämde vi att han skulle ringa den nuvarande hyresgästen och fråga hur det var där och idag ringde Jakob mig och sade att allt verkade bra. Så nu har jag sagt upp mitt internet och på tisdag ska vi skriva under kontrakt! Tisdag är också vår ett årsdag, tänk att det var ett år sedan vi blev ihop. Hehe undrar vad vi kommer att göra på vår två årsdag?
Vi kommer alltså att flytta ihop den första november.

Höstlöv

Idag kändes det verkligen som höst då jag cyklade genom en allé och det regnade färgglada höstlöv. Eftersom jag hade läst en artikel om insekter som skadade löv vilket känntetecknades av svarta fläckar på lövet så blev jag rädd när lövattacken kom men hann inte reagera. Trots att jag bara fortsatte att cykla på så träffade inte ett enda löv mig. Jag tror inte det beror på att jag har sakki som stöter bort föremål eller något sådant men att det bara är så, fastän det ser ut som (och kanske är) jättemycket som kommer mot dig så är det inte så många som träffar. Det fick mig att tänka på anime-/kung-fu-filmer där man använder rakbladsvassa sakurablad/kaststjärnor/nålar/etc som regnar ner på motståndare. Är det så effektivt. Visserligen är det skillnad på löv och vapen men om man inte siktar så borde det vara svårt att träffa.
Ok tillbaka till verkligheten. Idag har varit en jättebra dag för jag har (slagits om och) fått en massa gratisgrejer. Det inkluderar schampo, dricka, hårgel, nötgodis, hårsprej, cosmopolitian-tidning osv. Jag fick med mig lite dubletter som jag ska ge till Betty. De givmilda utdelarna gjorde detta för att göra reklam för team-dagarna. Jag gillar reklam!
Dagens utmaning: Att laga lasagne är inte så lätt som man kan tro. Allt gick dock bra ända tills jag ställde in en fylld-till-bredden-och-innehållet-endast-ihophållet-av-ytspänning lasagneform i ugnen. Då märkte jag att det rann över då innehållet värmdes upp. Inte bra så jag tog ut det och slevade bort lite sås men forfarande för mycket så det slutade med att jag lade foliepapper på gallret så såsen spilldes på den istället. Nu ligger lasagnen i köket och svalnar. Mitt första försök till lasagne måste ändå få godkänt.

//Helena

Dags att blogga igen!

Waa, redan första bloggförsöket efter jag vet inte hur långt uppehåll höll på att gå illa när jag råkade trycka på enter efter att jag skrivit rubriken, det såg ut som det blev publicerat... utan text...
Jag märkte att jag har blivit japaniserad eller så är det bara för att jag läst för få svenska böcker på sistone för när jag skrev ordet rubrik (ovan) så stavade jag det som rublik. Jag tyckte att det kändes fel men kunde inte komma på vad det var så jag fick öppna Word och använda rättstavningskontrollen. Maa ii ka.. 
Ni nya läsare kanske märker att jag inte är så bra på datorer för nej inlägg publiceras inte efter att man tryckt enter och det finns säkert stavningskontroll här också, men trots att det är lite pinsamt så är det sanningen och jag har bestämt mig för att försöka vara ärlig när jag skriver i den här bloggen. Jag hoppas förresten att det inte är för många som kommer att läsa det jag skriver för det vore ju inte bra om jag sårar någon jag känner genom att skriva för ärligt om vad jag tycker om dem. Och nu kanske jag avskräcker läsare eftersom jag i stort sett skriver för långa meningar och utan att dela in i stycken.
Hmm... ok mycket skrivet om inget intressant men om ni ändå orkat läsa så långt så är det lika bra att fortsätta.
Vad har jag gjort idag då? Svaret är inte mycket. I skolan är det förstås massa som ska hinnas med men sen jag kom hem har jag inte rört skolböckerna än. Vad jag har gjort hemma är att kolla anime och läsa manga. Sen använde jag LIU-Luntan till att försöka hitta stipendier men ca 8 av de 11 siterna de hade med krävde betalning och de andra var för forskare och sådant... Jag måste alltså vänta lite med det.
Jag försöker hitta på något intressant att skriva men kommer inte på särskilt mycket. Inte ens jag tycker att mitt liv är intressant, men! jag har inte precis bett om ett intressant liv och jag har inte heller gjort något för att få det intressant så jag är nöjd. Förrutom att jag inte har något att skriva på bloggen...
Dagens (intressantaste) person: Killen som jag labbade med vars namn jag inte kommer ihåg. Varför var han intressant? För att jag aldrig pratat med honom innan men labben gick jättebra eftersom han var duktig, snabb och hjälpsam, men sen stack han utan att säga hej då... I vilket fall. Tack!
Så till sist, hej då och vi ses till er läsare.

//Helena


RSS 2.0