På stan

Idag var det en massa aktiviteter på stan så jag och Jakob åkte dit. Jag läste i tidningen igår att det skulle vara tårtkalas, godisutdelning och framförande av melodifestivalvinnaren bland annat. Lagom till att vi kom dit var det dags för tårtan. Gratis tårta, yay! Vi hann också vara med på en tävling där man skulle gissa antal solstift i en låda och vinnaren fick en necessär från apoteket och en tipsrundetävling där man kunde vinna 500 kr presentkort.

Det var 20% rabatt i tebutiken så vi köpte lite earl grey spicy-, polka- och japanese treasure-te. Polkatéet luktar jättegott!

När vi kom hem hade vi bara varit ute kanske två timmar men båda oss sjönk ner på soffan och orkade inte röra oss på ett långt tag. Hehe vi håller verkligen på att bli gamla.

Håller tummarna för att vi vann något, men även om vi inte vann så fick vi ju gratis tårta!

Gott och blandat


För ett tag sedan lagade Jakob denna lyxiga middag. Efter att ha skaffat en köttermometer blir köttet perfekt!


En dag åt jag det ni ser här till frukost (plus två påfyllningar av riset). Mums!


Vi hade en sushikväll så jag bakade en massa muffins till efterrätt. Äppel- och kanelmuffins, choklad- och mandelmuffins och vanliga chokladmuffins till Jakob.


Dan efter sushikvällen fanns det ganska mycket kvar. Vi åt det till lunch och middag och här till nattsnacks.

Fläsklägg!

Idag lagade jag kokt fläsklägg med rotmos och pepparrotssås. Det blev jättegott!


Jag tror den här rätten skulle vara en hit hos japanska tjejer som är galna i kollagen.

Kinesisk rödbetssoppa!

2 rödbetor
2 potatisar
1 morot
1 kycklingklubba
vatten
salt

Det här receptet kom jag på idag när jag blev sugen på soppa och saknade mammas mat.

Jag lät den frysta kycklingklubban sjuda i vatten medan jag skalade grönsakerna och skar dem i bitar stora som halva ägg. Sedan skar jag bort skinnet och fett från kycklingklubban, då känner man sig nyttig. Jag sköljde av kastrullen och fyllde på med nytt vatten.  Därefter lade jag i kycklingen och grönsakerna och kokade på mellan värme i två timmar. Ju längre man kokar det desto bättre tror jag för då kommer smakerna verkligen fram. Det är viktigt att man inte har för hög värme för annars blir kycklingköttet segt.

När jag tyckte att det var matdags så slevade jag bort det lilla fett som flytit upp till ytan och smaksatte med salt.

En god och nyttig soppa som verkligen smakar av grönsakerna och får en fin färg av rödbetorna.



Klippt!

Igår fick Jakob en klippning av mig. Eller rättare sagt, jag fick lov att klippa Jakob. Det var kul och jag är nöjd trots att vi bara hade en kökssax!


Tada! Ni ser säkert en massa som kanske inte stämmer men det är min första klippning (förutom på mig själv).


Sjuk

Jag har drabbats av en förkylning och varit sängliggandes nästan hela dagen igår. Som tur har jag en gullig pojkvän som tar hand om mig.
I morse när jag gick upp såg jag att Jakob låg på soffan och sov. När jag frågade varför han inte sov i sin säng sa han att han ville höra när jag gick upp och om jag behövde något. Så snällt!
Nu lagar jag risgröt. Det som kineser äter när de är sjuka.

Växter


Det här är vår oregano. Vi köpte det på kruka, tog av tre kvistar och lade i vatten några veckor och då rötter växt ut planterade jag dem.


Här är min växtlåda. Persiljan växer fint medan dillen och basilikan verkar ha stannat lite i växten. Det har dock kommit upp lite citronblad!


Jakob gav mig en ros förra tisdagen! Tack! Jag ska torka den och spara. Den första ros som Jakob gav mig torkade och sparade jag också men den gick sönder i en flytt (har jag för mig)...

Göteborgsweekend

Den här helgen var Jakob och jag och hälsade på min kompis Sofia och hennes pojkvän Anton i Göteborg. Sofia och jag har planerat detta i evigheter, vi hade aldrig träffat varandras pojkvänner trots att både Jakob och jag och Sofia och Anton varit ihop länge. Så i fredags åkte vi ner och det var verkligen skönt att komma ifrån Linköping och rutinerna lite. Jakob och jag blir gulligare då vi reser hehe

Väl framme på fredag kväll så fikade vi hemma hos dem och såg en film på TV samtidigt som vi lärde känna varandra.

På lördagen åkte vi till ett konstmuseum. Det finns så mycket (gratis) att göra i Göteborg jämfört med Linköping! Jag vill också bo i en stor stad! Efter det så åt vi lunch på ett japanskt ställe, jag fick äta udon som jag saknat sedan Japan. Sedan begav vi oss till ScienceFiction bokhandeln, det som Jakob sett fram emot mest under resan och tittade runt. Efter det var det dags för fika. Vi åt en jättegod björnbärspaj! Mums!


Här är en bild på Sofia och mig.

På kvällen lagade de en jättegod stek med whiskeysås men typiskt nog tog vi inga bilder... Vi hade tänkt göra den steken åt Åsa när hon skulle ha kommit och hälsat på nu till helgen men tyvärr blir besöket inte av så vi får spara det till en annan gång.

Efter maten så spelade vi ett spel till sent på natten vilket jag vann hehe För övrigt spelade vi många partier Fluxx också och jag vann nästan alla gånger. Jag hade en winning streak!

På söndagen tog vi det lite lugnt innan det var dags för oss att åka hem. Det ska bli kul att ha dem på besök i Linköping någon gång!






RSS 2.0