Kärlekskludd


På sittningen kunde man kladda på bordsdukarna och Jakob gjorde en rebus åt mig. Jag hade ingen aning om vad han menade utan ritade en kropp med två huvuden som svar (tänkte på ett avsnitt av How i met your mother). Men Jakob strök det och ritade symbolen för oändligheten istället. Så romantiskt!

Vårsittningen

Lördagen den 28 april var det sittning och det var även min kompis födelsedag.


Jakob fick för en gångs skull gå på sittning istället för att jobba (fast efter maten fick han jobba som bartender ändå...)


Till förrätt fick vi koreanska potatispannkakor. Det var lite sesamolja och chili i såsen. Gott!


Varmrätten var bibimbap. Egentligen ska det serveras i en stenskål och ingredienserna är inte riktigt som det brukar men det var gott ändå. Till det fick vi också kimchi.


Efterrätten var macha- och vit choklad-parfait med hallon. Mums.

Efter maten minglade vi runt lite drack lite drinkar (inte så gott) och sen gick vi hem till en kompis där vi lämnat tårtan.


Titta så fin! Vår kompis som fyller år hatar svamp (champinjoner) och är inte jätteförtjust i tårta så vi trodde det här skulle vara kul.

Banoffe pie - en egen tolkning


Vad gör man när man har köpt grädde och banan till en marängswiss men upptäcker att glassen är slut. Ja, vissa kanske går och handlar glass men här tänker vi outside the box^^.
Det blev banoffe-muffins. En banoffe-paj är gjord på pajbotten, karamellsås (socker, kondenserad mjölk och mer socker), banan och grädde. Jag ville inte göra en hel paj för jag trodde inte vi kunde äta upp så jag halverade receptet och gjorde muffins istället. De blev helt ok, väldigt söta. Nästa gång ska jag ha i mer banan.

Vårsläpp på halshöga


På söndagen cyklade vi iväg kl 9 för att ta oss till en bondgård ganska långt ute i vildmarken/naturreservatet.
Vårt mål var att se korna släppas på bete och man kan väl säga att vi lyckades men kanske inte helt.


Vi såg nämligen många fler människor än kor den dagen och vi såg bara första släppet på ca 20 djur. Av någon anledning så var det mer än en timmes väntan tills nästa släpp om det ens blev något eftersom alla gick hem efter första. Konstigt arrangemang.

I mängden träffade jag även på en bekant jag inte sett på länge och min körskolelärare med familj. Vi såg också reklam för nötkött som de kommer att sälja till hösten. 10 kg för 2000 kr, ganska dyrt men det lät gott.

Kinamat


Jag gjorde två jättegoda rätter häromdagen. Den vänstra är aubergine och köttfärs i spicy sås. Lite fusk eftersom såsen är köpt men det var mumsigt. Det till höger är ångkokt köttfärs med salt fisk (haam yu). Salt fisk är så gott men inte så nyttigt har jag hört. Nåja, en bit räcker länge eftersom det smakar så mycket.

Sommaren är här...


...tycker Jakob och svettas om ryggen.

Hemmagjorda hamburgare


Vi blev sugna på hemmagjorda hamburgare så det fick bli vår lunch en dag. Osten ni kan se lite av är en jättegod prästost från Linköping. (Yay för prästost.)

Sammanfattning av förra veckan

Jag som trodde att min vår skulle vara jättelugn eftersom jag inte läser så många kurser men vad fel jag har. Förra veckan hände det ganska mycket. Bland annat så fick jag ett till extrajobb. Nu är jag servitris på Wasabi under luncher och på vissa kvällar och helger jobbar jag på Restaurang China. Det är ganska lugnt på det andra stället eftersom de precis öppnat igen efter tre månaders uppehåll så gästerna har inte hittat tillbaka riktigt. Ägaren är snäll och bjuder mig på mat och fika samt massa 2 för 1-kuponger från Restaurangchansen.

I måndags förra veckan hade vi kompisar över på mat och sedan spelade vi magic. Efter det kom en till kompis, han skulle sova över hos oss eftersom hans rumskamrat hade gäster över i deras lägenhet. Tillsammans kollade vi på "På bar gärning". Det är ett program som handlar om hur svenskar reagerar i olika situationer. Om svenskars civilkurage. Jag tycker det är väldigt intressant och gråter nästan varje program då modiga svenskar kliver fram och säger ifrån.

På tisdagen hade jag en körlektion och sedan efter det tog jag riskettan. Det är en obligatorisk del i körkortsutbildningen och handlade om hur trötthet, droger och alkohol påverkar en och att man inte ska köra när man är påverkad. Lätt att sammanfatta men utbildningen tog fyra timmar....

På onsdagen var jag på en lunchsittningsjippo. De hade dukat upp fint, som på sittning, i en av universitetets korridorer och vi kom dit lite uppklädda och åt kinamat. Det var ett reklamjippo för att promota sittningen på lördag.

På fredagen jobbade jag lunch, sedan rusade jag hem för att baka en tårta åt en kompis som fyllde år på lördagen. Sedan var det att åka till jobb nr två.

På lördagen jobbade jag och när jag hade slutat så träffades jag och några kompisar för att dekorera tårtan. Den blev jättefin. Efter det hade vi bara 40 min på oss att åka hem, duscha och klä upp oss till sittningen. Stressigt men det gick på något sätt. Sittningen var i temat "Journey to the west" men maten var koreansk. Gott i vilket fall. Jag kom hem klockan tolv på natten men Jakob jobbade som bartender och lyckades inte ta sig hem förrän kl 6.30 på morgonen.

Några timmar efter att Jakob kommit hem skulle vi ut igen. På söndagen var det nämligen vårsläpp för korna på Halshöga och det tar ca en timme att cykla dit. Vi och tre japaner begav oss iväg i det kalla vädret. Väl där fick vi vänta en timme innan något hände eftersom arrangörerna ville vänta in fler människor. Varför kan folk inte komma i tid!?!

På eftermiddagen träffade jag en kines på Burger King för att lära honom svenska och sedan jobbade jag på kvällen.

Varje dag jag kommer hem så stupar jag nästan i säng och orkar ingenting. Hoppas det inte är lika tröttande att jobba på riktigt i framtiden.

RSS 2.0