Conan-dansen

Det konstigaste jag har gjort idag är nog att (försöka) lära mig Conan-dansen. Varför? För att det såg ut som om till och med jag skulle klara av det. Försök ni också!


Intygsjakt

Idag har jag försökt få tag på ett intyg om att de kurser som jag ska läsa i Japan kommer att kunna tillgodoräknas här i Sverige. Intyget behöver jag för att ansöka om stipendier. Efter att ha mailat utbildningsledaren som sade att det var studentcentrums ansvar så gick jag dit.
Där sa de att någon först skulle sätta in ett intyg i databasen, annars kunde de inte ge mig ett. Det lät vettigt så jag gick till utbildningsledaren.
Hon sa att hon inte kunde godkänna kurserna jag hade kollat upp eftersom det inte är säkert att jag kommer att få läsa dem i Japan, de kan ha utgått eller något annat när jag väl kommer dit.
Ok, då tänker jag att jag får skriva ett eget intyg om att det förmodligen kan tillgodoräknas eftersom det är ett obligatoriskt utlandsår.
När jag kommer hem får jag reda på av Jakob att Pär har fått ett intyg av fakultetssamordnaren...

Något bra med att jag gick till utbildningsledaren är att jag fick reda på att 1 japanskt poäng är ca 2,5 svenska högskolepoäng. Bra att veta när man planerar vilka kurser man ska läsa. Hon sade också att det inte är viktigt på poänget hur mycket man läser så trots att jag egentligen ska läsa ex. 6 poäng projektledning så räcker det med 2 japanska poäng av det.
Jag fick också reda på att jag inte behöver skicka in en lista på vilka kurser jag ska läsa i Japan till någon i Sverige innan jag åker utan att jag ska välja allt där.

That's it. Ha det bra!

Stipendier!

De sista dagarna har jag varit upptagen med att fixa inför Japanåret. Dels måste jag fylla i ansökningarna till Chiba University och dels så måste jag hitta stipendier för att få pengar! Jag har också kollat upp vilka kurser som jag ska läsa i trean och vad jag ska läsa i stället för dem när jag kommer till Japan. Det är jättesvårt att hitta kurser som matchar. T.ex. Optimeringslära fortsättningskurs, vad är det på japanska?
Tillbaka till stipendierna. Det är ganska mycket man ska ha med när man söker. Jag har just nu 11 bilagor med allt från bevis på svensk nationalitet till budget för Japanåret, vilket är svårt när man inte ens vet 100% säkert när man ska åka eller komma hem igen...
Idag blev Jakob sjuk så han stannade hemma. Jag lagade kinesisk kycklingsoppa för första gången! Hoppas han blir bra snart, i alla fall innan alla hjärtans dag. Vad ska alla ni (4 som läser bloggen) göra då?

Ha det bra!

Veckans händelser

Den här veckan har varit innehållsrik.

Min mamma blev rånad mitt på ljusa dagen. Hon skulle till min moster men blev indragen i ett soprum av två unga rånare. Som tur gick det bra och hon mår bra nu. Vad jag har fått höra av mamma så verkar polisen seriösare än vad jag trodde att de skulle vara. Jag trodde att de inte brydde sig om småbrott men tydligen så har mamma blivit "förhörd" två gånger nu varav ett av dessa var ca 3 timmar!

Det var LARM-dagar i början av veckan och Jakob jobbade där i garderoben och fikarummet. Jag hade tyvärr fyllda skoldagar så det blev inte så mycket att gå runt och titta. Dock hade jag en halvtimmes håla en av dagarna, råkade stöta i hop med Jenny och hennes kompis, deltog i en tävling för att bygga högsta tornet av klossar och vi vann! Jag undrar vad priset är.

Jakob har klippt sig superkort! Jag vet att det är praktiskt och det är snyggt men han var mycket sötare i rufsigt lockigt hår!!

PG skulle komma hit idag och gå på Whiskyexpo men tyvärr var han upptagen. Jättesynd. Vi får gå på sakeprovning när ni kommer till Japan istället! Då kan jag också hänga med och prova alla snacks de har hehe.

Jakobs barndomsvän Hannes kommer på besök idag. Kanske kan jag få lite juicy info om hur Jakob var när han var ung hehe.

Jag har äntligen fått sushi! Jag köpte ingredienserna i går och idag när jag kommit hem från skolan lagade jag. Det tog många timmar för jag började inte äta förrän ca kl 20.00! 18 bitar senare är jag mätt och glad!

Ha det bra!

Livets berg-och-dalbana

Dagen började riktigt dåligt redan innan dagen börjat (och fortsatte). Igår kväll upptäckte jag att uppgiften jag hållt på med i flera timmar under fredagen var helt fel så jag fick göra om det men det tog flera timmar och jag fick inte rätt på det utan var tvungen att gå och lägga mig. Jakob var jätteshysst och hjälpte mig med allt han kunde så det kändes bättre. Eftersom det upptog hela min kväll igår så hann jag inte ens prova min externa hårddisk som jag köpte, en Western Digital 1TB för 1090kr .
Imorse vaknade jag tidigt för jag skulle till skolan men innan jag tog mig dit så skulle jag prova min nya WD och den fungerade inte. Jag hade inte tid att kolla utan var tvungen att sticka men när jag kom dit var två av de andra som skulle komma 40 min sena och till min förvåning skällde jag på dem. Efter flera timmar fick vi ihop uppgifterna men då vi skulle kopiera kunde vi inte få kopiatorn att fungera. Ett stort tack till Jakob för att han skrev ner exakta instruktioner på hur man skulle fixa ett av problemen i Matlab, om inte han hade gjort det så hade det tagit ännu fler timmar. Dessutom hade han städat hela huset och tvättat eftersom vi skulle få gäster till kvällen. Jakob är en jättebra och stöttande pojkvän!

Och nu till uppförsbacken då. När jag kom hem så hann jag duscha och fixa lite innan gästerna kom och när de hade kommit så började vi att spela spel. Först spelade tre av oss kortspelet neger och president men vi döpte om det till japan-japanwannabe-kines-spelet. Vi spelade säkert 5 rundor och jag vann allihopa! Sedan spelade vi vändtia som jag också vann. Efter det lagade vi mat, tacos! Sedan fortsatte vi med två rundor av Bang! där jag vann båda gångerna. Därefter spelade vi Ninja Burger och gissa vem som vann hehe! Efter det orkade jag inte spela mer så nu sitter jag här och bloggar istället. 

Hoppas ni har sluppit den intensiva berg-och-dalbanan!

RSS 2.0