Dejt!

Igår var Jakob och jag på dejt i Odaiba, den människotillverkade ön utanför Tokyo.


Dagen innan det hände något spännande. Klockan 2 på natten så började ett brandlarm ringa och när jag förvirrat tog mig ur sängen för att se vad som hänt visade det sig att det inte var i det här huset (som tur) utan huset mittemot som larmet gått. Många av mina klasskamrater var bland de som var tvungna att fly ut i den kalla natten medan de väntade på brandkåren som efter 10 minuter äntligen dök upp. Efter kanske 20 minuters undersökning, alltmedan larmet fortfarande gick meddelade en brandman genom megafon att allt var ok och att alla kunde gå in igen. Jag fick veta senare att det var en full man som på något sätt tagit sig in i byggnaden (vi har en kod att öppna portarna med) och sedan knackat på hos många och stört/skrämt dem för att till sist sätta på en brandsläckare som då satte igång larmet.
På grund av det så lade vi oss inte förrän ca 3 på natten och klockan 8 var vi tvungna att gå upp för att åka in till Tokyo. Gissa om vi var trötta...

Nåja, strax innan klockan 11 var vi framme i Odaiba utan vidare missöden förutom en kort tur i Shinbashi station då vi inte kunde hitta rätt utgång.

Det första stället på min lista var Muscle Park. Ett ställe där man får använde sina muskler och testa olika saker som att skjuta en fotboll, kasta baseball, frisbee och mycket annat. Det fanns också en hinderbana kallad Sasuke med 4 olika stationer och jag klarade inte en enda. Det första var att handcykla kanske 10 meter, jag kom 1 meter... Sen var det att ta sig 10 meter med hjälp av en 3 cm bred list och bara fingrarna. Jag kom inte så långt där heller. Den tredje stationen var att hoppa upp och greppa tag om en metallstång, dra sig upp med armstyrka och snabbt få upp metallstången till nästa fäste (utan att röra marken) och sen göra om det tills man kanske är 2 meter ovanför marken... Den sista var också svår men där kom Jakob ganska långt, man skulle med armstyrka (igen) ta sig från ena sidan till den andra med hjälp av metallringar som satt runt metallstänger, man skulle hasa dem frammåt medan man svingade... Jag kan säga att jag har träningsvärk nu!

Efter all den fysiska träningen gick vi runt i shoppingcentret där det fanns en Little Hong Kong.


Det var inte så speciellt, inte ens nära det riktiga HongKong. Något intressant som fanns där var dock en kaiten yam cha. Dvs olika dim sum som åkte runt och runt så man kunde ta det man gillade. Lite småroligt men dyrt så vi bestämde oss för en italiensk(?) buffé istället.
Det var fin utsikt från restaurangen, man kunde se över till Tokyo. Och till efterrätt hade de en chokladfontän och olika tillbehör.

Efter maten så gick vi för att se på frihetsgudinnan. Det är en modell av en modell av den riktiga frihetsgudinnan.Framför frihetsgudinnan finns Aqua City, ett shoppingcenter med en biograf och just igår hade filmen 2012 premiär där och vi lyckades time:a det så att vi hann med en engelsk visning. Mycket spännande film. Jakobs hand var bedövad efter att filmen var slut eftersom jag gripit så hårt om den hehe.

När vi kom ut var det mörkt. Jag blev jätteöverraskad av att se månen för den var inte som jag är van vid att se den. Månskäran var halvliggande (som i Sailor Moon-introt) istället för stående!

Det var jättefin utsikt från Odaiba.

Vår nästa destination var Ooedo Onsen. De har en specialrabatt den här månaden så alla besök efter kl 18.00 kostar bara 1200 yen. Väl där bytte vi om till yukata som vi fick låna och gick och badade. Tog inga bilder där men ni får se när ni kommer dit.

När vi väl kom hem igen var kl 1 och jag var såååå trött. Idag vaknade jag inte förrän kl 15...
Jag har missat två mål mat! Ikväll ska vi äta grillat kött!Filmkväll!

Igår var vi hemma hos Anni och såg på film och hade det mysigt. Jag rekommenderar verligen filmen vi såg. Den var rolig och småklurig, lite förutsägbar men bra! Kisaragi. Den handlar om fem personer som är fans av en modell som begick självmord. Ett år efter hennes död samlas de för att minnas och kommer någonting på spåren....Som ni kan se är Oguri Shun med. Se den!

Bilder!

Jagkob har lagt upp bilder från vår kamera nu så klicka in på hans blogg: http://jakob.wp.ysektionen.se/ för att se dem!

(Det är jag som har tagit bilderna märkta Campus och Dylikt)


Det märks att det är helg...

... när jag uppdaterar 3 gånger på samma dag hehe

Jag läste precis på Metro.se världens roligaste skämt enligt Reader’s Digests globala skämt­tävling.

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på.

Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet.

Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa: ”Anden landade på min mark och då är den min.”

Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa : ”Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.” Stockholmaren frågade vad det är för något. ”Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.”

Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter  hade han rest sig och ställt sig beredd.

Då sa bonden: ”Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden."


hehe så kul! Jag skrattade i alla fall högt!

Ett skämt som jag tycker är roligare hörde jag i Disneyland då vi åkte en flodbåt genom Amazonas jungler. Vi passerade (plast-) krokodiler och flodhästar. Åkte under vattenfall och förbi pytonormar. Framför oss fanns ett litet berg med en svart öppning vi skulle genom. Då sa guiden på japanska "Nu börjar det bli farligt här, ingen har någonsin kommit ut genom den här öppningen." Då blev jag lite rädd, det såg väldigt mörkt ut därinne. Sen fortsatte han "Varför, jo det är ingången!"

Hehehehehe som jag skrattade. Det måste vara ett av världens roligaste skämt!

Saker jag gillarRäkburgare! Varför finns det inte i Sverige?Rinnig äggula på ris, så gott!Vending machines med annat än bara dricka.Grönska och blommor trots att det är höst.Tempel som finns lite oväntat mitt i kvarteren.Shibuya!Skolfestival!Rosa julgranar!Kött!Koreansk mat i allmänhet och kimchi!Miniatyrer!Takoyaki. Det som ser ut som Kalles kaviar är kaviar! Så goooott!Sweets Paradise, för 1500 yen får du äta all pasta och tårta du kan och orkar under 90 minuter. Jag tog 3 tallrikar med pasta och 2 med tårta. Gissa om jag var mätt sen heheSnackpartys!

Nu är det jul! (i affärerna)

Jag var precis i 100yen affären och köpte små nät som ska fånga upp hår och annat i duschen så att man slipper ta bort sånt för hand utan bara kan slänga näten. Jag städade imorse och märkte att Jakob fäller hår som en hund! Jakobs varmvatten har varit borta i mer än 2 veckor och han har fått duscha hos mig. Ni kanske tror att han inte har fått tillbaka sitt varmvatten än på grund av japansk byråkrati eller något men sanningen är att Jakob på 2 veckor inte har hunnit gå till kontoret för att be dem fixa det. Igår när jag påminde honom så gick han inte för att det var för ostädat hemma hos honom... Han vill bara använda min dusch och mitt varmvatten!

Hur som helst, i 100yen affären har de redan julpyntat, eller rättare sagt, de har börjat sälja massa julsaker. För en vecka sedan var det fortfarande Halloween som gällde men nu är det tydligen dags för julen.

Den här helgen har jag tänkt stanna hemma och plugga så jag kommer att ha Skype på för de som vill snacka. Min Skype är helena_unis för de som inte vet. Skype me!

Om shopping

Jag är så trött! Vet inte vad det beror på för jag sover ändå ca 8 timmar per natt och ibland sover jag dessutom middag. Kanske är det för att man måste använda sin hjärna mycket mer när man är utomlands, till och med att gå till affären för att köpa mat blir en uppgift man måste koncentrera sig för att lösa.

Ikväll ska vi ha ett snack- och godisparty, alla köper med något som de vill prova och så får alla prova Jag har köpt plommonsmaksatta chips och bläckfisksmakande bollar.

I Japan finns det inte så många skostorlekar för tjejer. De har två olika system, det ena är i centimeter, ex 22, 22,5 23 osv. Men det andra systemet är mycket vanligare, S, M, L eller LL. Bara fyra storlekar för alla tjejfötter i hela Japan! Jag ligger någonstans mellan S och M, stövlar kan jag ha M för de tappar man inte när man går men när det gäller pumps är det lite jobbigare. Därför har jag sett många tjejer i Japan som släpar fötterna/skorna när de går eller så har de speciella resårband, som man kan köpa till, runt skorna för att inte tappa dem.

När det gäller kläder så har jag M eller L, tror jag. Jag har hittills inte lyckats hitta ett enda plagg som är S. Tar de slut snabbt för att alla tjejer är så smala eller köper de inte in såna plagg för att de inte passar någon? Det är ganska billigt att köpa kläder om man hittar rätt affärer (det gäller väl i Sverige också men här finns det fler affärer att hitta). Jag har varit i en affär i Shibuya som säljer allt för 1990 yen, runt 160 kr. De har inte bara tröjor och "billiga" saker utan även vinterkappor och klänningar. Ska tillbaka dit någon dag. Den ligger lite konstigt dock, ingången är en trappa ner i en källare vid ett hushörn.

Pratar vi om att handla så lönar det sig att vara trogen affären man går till för många affärer ger en stämplar/klistermärken när man handlar för en viss summa och när man har samlat tillräckligt många så får man grejer! Just nu är jag medlem i två karaokeställen, Mister Donuts, en klädesaffär och en brödaffär.

Snabb uppdatering

Här kommer lite snabbt vad jag har gjort under lovet. De lediga dagarna började i torsdags och då fikade jag med Anni (finska tjejen) på dagen och på kvällen åt Jakob och jag middag på ett thailändskt ställe. Efter det så fick Jakob en spontan idé att åka in till Tokyo så det gjorde vi.

På fredagen gick jag på skolfestivalen under förmiddagen. Det var verkligen jättemycket folk och jättemycket mat som såldes. Jag åt en skål med vietnamnesisk phó och efterätt. Klockan 15 hade jag bestämt med Anni som fyllde år den dagen och Koto att åka in till Chiba och shoppa. Sen åt vi sushi och sjöng karaoke till elva på natten...

Lördagen skulle gå åt till att plugga men man måste ju äta så jag följde med Jakob på festivalen och nu hann/orkade jag äta indonesiska lammspett, indonesisk soppa, glass med friterade kexbitar, glass med äpple- och kanel, grönt-te-crepes, 1/2 okonomiyaki och 2 yakitori. Efter det åkte jag hem och sov. På kvällen hade Jakob och jag en dejt på vårt blivande stammisställe, en yakinikurestaurang (grillat kött). Vi beställde in var sin 12 rätters meny och jag mådde ganska illa efter att ha tvingat i mig massa kött! Men ni som ska komma till Japan och besöka oss ska verkligen testa den här restaurangen. Det är kul att grilla sitt eget kött på en stor grill vid varje bord.

Igår så följde jag med arkitekturklassen på utflykt (trots att jag inte tar den kursen). Vi åkte för att titta på 3 samurajbostäder och sen till ett museum över japansk historia. Det blev lite kort om tid i museét så Jakob och jag åker nog tillbaka någon dag.
På kvällen gick jag ut med 5 andra tjejer för att äta. Det blev kinesiskt. Sen gick vi på karaoke. Det här stället har gratis glass, läsk, varma drycker och soppa för alla gäster, och det ligger 5 minuter från var vi bor!

Idag ska Jakob och jag till Disney Sea för att fira vår 37 månadersdag!

RSS 2.0