Matdags

Idag har jag bara slappat hemma och mellan tittandet på Top Model säsong 10 på youtube och tittandet på teve så har jag och Jakob lagat gyoza och sushi! Gyozan åt vi till lunch, vi gjorde ca 45 gyozor så det står en tallrik med sådana i kylen. Till kvällsmat var vi tvugna att göra sushi för jag ville inte riskera att fisken blev dålig. Nu efter maten har vi fortfarande nog med lax och andra ingredienser för att göra minst lika mycket sushi till...
Jag är mätt (och lycklig)!
275022-72
Knaprig gyoza med het chilisås och svalkande limevatten till

275022-73
En närbild på gyozan som Jakob stekte.

275022-74
Maki med gurka, crabstick, ägg, avokado, lax och majonnäs.

275022-75
Lite sushi hifs om hafs. Jag tror att jag aldrig har lyckats så bra med äggen som den här gången.

Rix FM festival

Igår var jag och Wei på Rix FM festivalen här i Linköping. Vi cyklade iväg redan klockan ett för att vi skulle gå lite på stan först och handla lite innan vi gick dit. Vi provade massor med kläder men köpte inget, precis som det ska vara hehe.
Klockan tre cyklade vi i riktning mot Cloetta Center och passerade både hamnfestival och tivoli, när vi kom fram till Rix FM festivalen var det fortfarande ganska tomt där, det var fler försäljare, funktionärer och kändisar än vanligt folk. Men det var bra (?) för att då fick man massor av uppmärksamhet från folk som ville sälja. Både jag och Wei fick "gratis" en Sony Ericsson-mobil som det var billigt att ringa med, inga månadsavgifter bara startavgift på 99kr. Ganska bra tyckte vi. Vi fick också prova olika yoghurtdrycker från Yoggi och sen rösta, den yoghurt som får flest röster kommer ut på marknaden nästa år. Det var stekhet ute så den kalla svalkande yoghurten var skön och god att dricka. Det fanns en päron-choklad-mint-smak som jag trodde skulle vara godast men den smakade för bittert så vi röstade båda på Pink Flamingo som innehöll passionsfrukt, granatäpple och något mer. 
Efter ett tag gick vi tillbaka till tivolit vi passerat tidigare och bestämde oss för att åka en karusell. Den vi valde kallades music box och var tvåsitsiga vagnar som satt fast i en stor ring på stålarmar i fören ock aktern. Karusellen gick runt och runt parallellt med marken och då började vagnarna gunga upp och ner. Ahhh!!! vi var väldigt yra när vi steg av.
Kvällen slutade med konsert på en stor scen, den första kändisen upp var Brolle men då var vi trötta av att ha varit ute i 7 timmar så vi cyklade hem efter halva hans låt. En kul dag med strålande väder, tur att jag tagit på mig sololja innan vi gick ut.

Sommarlovets första dag!

Idag har jag haft fullt upp och nu känner jag mig nöjd och trött i fötterna när jag skriver detta. Dagen började med att jag cyklade till skolan, jag hade en del grejer att fixa som att hämta ut tentor och skriva ut gamla tentor till Jakob. Jag kom hem kring 12, åt lunch och cyklade iväg till stan. Där var jag på biblioteket och jag var också på Lidl för att handla mat och framförallt tandkräm. Efter det cyklade jag till banken för att fixa kortet som slutat fungera. När jag kom hem vilade jag lite och sen var det dags att grilla med mina kompisar så jag gjorde grillspett. Efter grillningen gick jag och Wei till asienbussen och där köpte jag sex paket gyoza-skinn, tre av dem är till Jenny. Jag köpte också tre svarta ägg, de kan man ha i gröt, och en påse med tom yam gong-soppulver, man ska bara tillsätta räkor och svamp. Sen kom jag hem duschade och nu sitter jag här. Klockan 22 i natt ska jag kolla på Murder på trean, jag har bara sett ett avsnitt men det verkar ganska bra så jag ska kolla lite mer.
Imorgon ska jag och Wei åka och shoppa och sen ska vi och några andra till Rix fm festivalen här i Linköping.

zettai kareshi

Översatt blir det absolute boyfriend, det är i alla fall vad den här live-action-serien heter på engelska. Nu har avsnitt 3 kommit ut på den här sidan www.sars-fansubs.com/index.php?cont=btpage så ni vet vad ni ska göra.
Jag, Jakobs syster Anna och Lisa kollade på den då de var här över Valborg. Den handlar om en kvinna som råkar beställa hem en perfekt pojkvänrobot men kan robotar verkligen ersätta riktiga människor av kött och blod. Kanske, kanske inte, men de kan i alla fall leverera tårtbitar snabbare än en vanlig människa genom att ta genvägar som att springa över tak och så. Och just de, de kan tjäna mycket pengar åt en genom att arbeta med grovjobb på nätterna istället för att sova.
Ses!

RSS 2.0