Cykeltur till Tinnerö Eklandskap

I söndags ville jag ut och hitta på något men visste inte riktigt vad. Det slutade med att vi cyklade mot stan, kom in på en okänd väg och hittade en skylt om att vi var i ett naturreservat, Tinnerö Eklandskap.


Vi började längst upp till vänster (bredvid skalbaggen) och tog oss hela vägen ner till sjön. Sedan cyklade vi en annan väg tillbaka. Allt som allt cyklade vi runt i två timmar och fick ganska ömma bakdelar.


Naturreservatet är tydligen en betesmark för kor och vi såg den här fina varning för ko-skylten. Först trodde jag att det stod färisk på den andra skylten, dvs risk för att fä dyker upp men egentligen står det färist vilket jag tror är den där randiga markhindret ni kan se på vänster sida av fotot. Det är ganska stort mellanrum mellan stängerna så kor kan inte korsa den.


Jag bad Jakob posera som en tjur men han var inte så entusiastisk.


Synd att löven inte slagit ut än. Det blir nog mycket finare här på sommaren.


Så här såg det ut där vi cyklade. Ganska fint va!


Vid sjön fanns det svanar och änder. Samt ganska många pensionärer.


Jag tyckte att det var jättefint där skogen och vattnet möttes. Det var lite fantasykänsla.


Det fanns en bro som ledde ut till en utsikts-/sittplats en bit ut i sjön. Jag gillar broar.

Vi ska tillbaka dit den 29 april för då är det vårsläpp. Det betyder att de släpper ut kor och kalvar på bete och jag har hört att djuren blir helt euforiska då. Ska bli kul att se.


Blommor från Jakob


Jakob plockade lite tussilago åt mig! Kåpan de står i är något vi fick gratis från Hemköp. Vi har var sin nu så hoppas vi kan åka på utflykt och använda dem snart.

Jakobs nya cykel


Jakob köpte en cykel för att vi skulle kunna ta oss till simhallen utan att behöva ta bussen! Hans cykel är en svart mustang.

Naglar


Just nu gillar jag genomskinligt och ganska enkla naglar. Lätt att göra och lätt att ta bort ^^

Upp(växt)datering


Som ni kan se så gror det på bra bland basilikan.


Och dillen har blivit en skog.


Persiljan har också kommit fram.


Men det är tyvärr lite glest i den här lådan.


Snart kanske man kan börja skörda!



Arbete på hög höjd


I byggnaden mitt emot vår lägenhet i Helsingborg håller de på med att göra om ventilationen. Jag skulle nog inte våga arbeta så högt upp. Visserligen har de rep och säkerhetsanordningar på sig men bara när de är nära kanten på taket.

Pressylta


Mamma och Betty har börjat äta pressylta som pålägg sedan de fick äta det hos Jakobs familj i julas. De tycker att det är jättegott!

Jennys födelsedag


För att fira Jennys födelsedag åkte vi till Anna och lagade mat tillsammans. Det blev tacogratäng. En rätt som Jennys kompis mamma kommit på. Det var enkelt att laga men jättegott. I botten av en form har man en blandning av creme fraiche och philadelphia. Sedan har man på köttfärs stekt med tacokrydda, stekt paprika, rå purjolök och ost. In i ugnen en stund och servera med tacochips, bröd och sallad.

Efter maten spelade vi just dance och lite andra tvspel. Största delen av dagen spenderade vi nog med att snacka. Till efterrätt gjorde Yin hallonsmoothies och sedan åt vi kladdkaka. Som present fick Jenny ett presentkort till att ta hål i öronen.

Egentligen fyller Jenny inte år förrän idag men vi firade lite tidigare. Så, grattis Jenny på din 25-årsdag!

Betty blir stor!


Bettys studenthatt kom för några dagar sedan. Den är så fin! Nu blir jag lite sugen på att leta reda på min.

Hon hade köpt med en studenttuta men varken jag eller hon kunde klura ut hur den fungerade. Det var inte så lätt men till sist visade hennes kompis hur man skulle göra.

Hotpot igen


Jag tog med hotpot-basen som jag köpt i London till Helsingborg för Jakob kan ändå inte äta det. I hotpoten hade vi massa kinesisk sallad, fiskbollar, lever, glasnudlar, bläckfisk, räkor och...


... fettig biff!

Träffa en kompis


Sofia kom över i fredags och vi skulle bakat och tittat på film men det slutade med att vi bakade och snackade hela kvällen. Vi testade att göra påskbakelser. Det är rulltårta med äppelmos som fyllning och grädde samt persika som topping. Gott!

Sofia stannade även på middag och det blev hotpot. Skönt att Sofia inte är squeamish gällande komage och grislever etc.

Espresso House


På Väla fikade jag och Sandy på Espresso House. Jag tog en ischai för första gången. Det var lite sådär. Chai gör sig nog bättre som varm. Efter fikat åkte vi  hem till Sandy och hon visade mig sitt smink. Vi kom fram till att jag, av någon outgrundlig anledning, får mindre ögon när jag sminkar mig. Så för att få ögonen att verka större kanske jag ska göra motsatsen till att sminka mig. Vad nu det kan vara...

Lunch på en båt


Vi var på M/S Royal och lunchade eftersom de hade ett specialerbjudande med halva priset. Så vi åt massa sushi, kinamat och något husmanskost-liknande för bara 40 kr per person. Fast egentligen vet jag inte om det var värt det eftersom maten inte alls var god. Jag brukar inte ha jättehöga krav på mat men de kinesiska wokarna var salta och allt smakade likadant. Dessutom var sushiriset var hårt och torrt. Nåja, utsikten och sällskapet var bra i alla fall. Det var fint väder så havet var lugnt men man kände att båten rörde på sig ändå. 

Den egentliga anledningen till varför vi lunchade tillsammans var för att komma på vad vi skulle ge Jenny i födelsedagspresent. Det gick lite sådär. Vi kom fram till en grej och tyckte att det lät bra men väl på Väla blev det något helt annat (förhoppningsvis bättre).


Random pictures


Betty och jag på väg till vår kusin. Hon har körkort så vi blir skjutsade till stan där vi ska träffa en till kusin för lunch. Det var fint väder den dan.


Våren var här. Just nu är det snöstorm ute.


Jag märkte att från vissa vinklar har jag bara ett halvt ögonbryn.


Påskträd

Glad påsk!


Varför jag äter pasta när jag är hemma i Helsingborg? Jo, jag blir inte mätt på kinamat längre (i alla fall inte om det är nudlar). Jag åt först en stor skål med nudlar, massa godis, pastan ovan och till sist en croissant. Fortfarande inte jättemätt. Har jag fått mask i magen igen?!

Mums?


Mamma köpte flera kilo hönsfötter idag i en kinabutik. Hon ska göra en av mina favorit-dimsum, nämligen fong tjao. Direkt översatt betyder det något i stil med fenixklor och det är alltså kycklingfötter som först friteras, sen marineras för att till sist ångkokas. Väldigt mumsigt egentligen men om man tänker på vad det är man stoppar i munnen så kanske man inte får till aptiten. Så lösningen är att äta utan att tänka!


Här rensar mamma kycklingfötter.

Sökandet efter exjobb


Jag har varit produktiv och ringt tre företag för att fråga om exjobb. Visserligen står mycket info på deras hemsidor men det känns mer personligt att ringa och sen kan man referera till dem i det personliga brevet. Jag och min kompis ska göra exjobb tillsammans i höst och vi vill göra på ett stort och internationellt företag eftersom vi hoppas få jobb där efteråt. Om ni har idéer på bra företag så hör av er! Just nu har vi kollat upp bland annat, ABB, Scania, Toyota, Volvo, Bombardier, Ericsson, Sandvik och Tele2 etc.


Påskgodis


Nu är jag hemma i Helsingborg. Visade sig att mamma köpt påskchoklad till mig! En stor påskkanin. Så snällt. Betty hade en massa godis hemma som jag åt upp. Men jag har också varit duktig och dansat just dance på wii!

Hjorthornssalt


Man lär sig något nytt varje dag. Jag har alltid trott att hjorthornssalt stavades hjortronsalt och inte riktigt reflekterat över vad det var. Nu fick jag reda på att hjorthornssalt förr tillverkades just av hjorthorn och klövar vilket fungerade som jäst. Jag lärde mig också att man kan ersätta det med dubbla mängden bakpulver.

Löning!


Jag har fått min första lön (i hela mitt liv, någonsin)! Känner mig stolt!

Linfrökakor


Jag blev sugen på att baka och hittade ett recept som hette Farmors kex. Där stod det att man kunde ha i krossade nötter men eftersom Jakob inte tål det (och vi inte har sånt hemma) så använde jag linfrön istället. Kakorna blev jättegoda och det blev en bra textur med fröna. Problemet var att efter vi ätit upp dem så googlade jag på linfrön och det visar sig att man inte ska äta mer än 2 msk per dag för att de innehåller cyanid (gift!).

Först fick jag lite panik för kakorna innehöll ganska mycket linfrön och det tog inte många dagar innan de var uppätna men efter att ha läst lite till blev jag lugnare för det stod att hela linfrön (som vi hade) var inte lika dåligt som krossade eftersom giftet lättare kom ut då. Dessutom verkar faran även minska eftersom linfröna blivit uppvärmda. Men jag ska nog kolla noggrannare innan jag bakar något nytt nästa gång hehe.

Sushinyheter

Jag har fått ett extrajobb som servitris på en sushirestaurang! Första veckan jobbade jag ca 11 timmar och jag tycker att det är jättekul. Ägarinnan och de andra där är snälla och tålmodiga och jag har verkligen lärt mig mycket. Förutom att visa gäster till borden, ta beställningar, komma med mat och duka av får jag även ta betalt, preppa salladslådor, torka bord, putsa fönster och allt möjligt. För att fira detta gjorde jag sushi!


Äggsushi!


Laxsushi!


Maki!


Frukost!

RSS 2.0