Vilken kändis liknar du?

En kompis tipsade mig om http://celebrity.myheritage.com/FP/Company/try-face-recognition.php?lang=SV
där man kan ladda upp en bild eller länka till en bild som redan finns på internet och sedan kör de en ansiktsigenkänning och visar vilka kändisar man liknar.

73% likhet

 

 

67% likhet

Jag fick väldigt olika beroende på vilken bild jag lade upp. Hehe en gång blev jag Dalai Lama och Jakob blev Anna Lindh!^^

Det som är bra är att de har många asiatiska kändisar.

 


Tacksägelsedagen

Igår hade Jakob och jag en diskussion om Halloween. Jag tycker det är en rolig grej, klä ut sig, titta på halvläskiga filmer och kanska baka en pumpapaj. Man behöver ju inte göra en stor sak av det. Jakob å andra sidan nästan vägrade att fira det. Plötsligt hade han blivit väldigt nationalistisk och påstod att Halloween är minsann inte svenskt, det är bara taget direkt från USA och det är bara affärerna som tjänar på det.
Jag tycker att han är lite fånig. Varför inte fira Halloween för att det är en lånad högtid eller för att det är kommersiellt. Vill han inte ha choklad på alla hjärtans dag då? Han svarade att det inte spelade någon roll för honom men jag tror att han skulle bli besviken om han inte fick något. Han påstår att det inte behövs speciella dagar för att fira kärlek men skulle jag ens få blommor från honom en gång om året om inte alla hjärtans dag fanns?
Jag är för att fira alla högtider man vill. Varför inte ha det lite roligare under året. Jag firar gärna japanska högtider och jag har inget emot att fira Thanksgiving för vad är det för fel på att känna sig tacksam?
Jakob påstår att vi inte har något att göra med indianer som gav kalkoner till amerikaner men jag menar att det inte spelar någon roll. Ok, högtiden är baserad på det men det går ju ut på att vara tacksam och visa tacksamhet. Man behöver inte äta kalkon för att fira Thanksgiving (även om det verkar jättegott).
Vi kom fram till en kompromiss. Istället för att fira Halloween så ska vi fira Tacksägelsedagen (inte Thanksgiving för en viss envis kille tycker att namnet måste vara på svenska) på lördag och vi ska äta lax för det är billigt den här veckan på Hemköp och det får vi vara tacksamma för!

Vad kan det här vara?

När jag var hemma i Helsingborg hittade jag ett jättegammalt block som jag skrivit i och i det fanns en lista på julmat men vad betyder siffrorna framför varje rätt?


Och vad ska bilden föreställa?

Jag har blivit duktig med kameran


På första försöket fick jag in den här bilden. Det var inte så lätt för mig att ta bilder på mig själv men nu går det!


Jag har tränat på mig och Jakob hehe

Mat i stora lass!


Fruktsallad jag gjorde till mig och Sofia. Jättegott med grönt äpple, rött äpple, mandarin, blodapelsin, banan,  granatäpple och lite honung som topping.


Wokad krabba, mums!


Rostad anka, älskar skinnet!


Jumboräkor, so plump!


Wokad sallad, saknat väldigt mycket sedan jag flyttat hemifrån.


Shiitake och slemmig havsmasksröra hehe


Soppa från Koreana.


Festmåltiden Anna bjöd på. Så gott med squid!


Det bästa var kanska alla gratis påfyllningar av side dishes.


Jag fick en form med löstagbar kant i födelsedagspresent av Betty och Jakob invigde den med en kladdkaka. Vi har redan börjat med juldekorationer hehe.


Kladdkaka med glass och bär!


Jakobs goda förrätt. Vi firade att tenta-p tagit slut.


Idag har jag gjort kimchi. Passande box jag fick av mamma hehe.


Kunde inte hålla mig utan åt kimchi till middag trots att den inte var färdigfermenterad. Så starkt. Jakob tror inte att den andra batchen (där jag använde ännu mer chili) kommer att vara ätbar. Någon som gillar superstark kimchi?

Nytt Professor Layton-spel!

Jag såg att det ska komma ett nytt Layton-spel som handlar om att rädda en flicka från att bli bränd som häxa. Det som är speciellt med det här spelet är att det inte bara är Layton som är med utan även Phoenix Wright ska vara med. Jag gillar inte Phoenix Wright-spelen men trailern verkar lovande.


Pappa

Igår var mamma och jag på besök hos pappas och morfars gravar. Det har gått lite mer än 5 år sedan pappa dog och jag har inte sett honom regelbundet sedan jag var tio år gammal men ändå varje gång jag tänker på pappa så får jag tårar i ögonen. Undrar om jag kan bli en skådespelerska som kan gråta på befallning hehe

Jag har ganska lätt för att gråta. Sorgliga filmer, böcker och musik sätter igång tårkanalerna. Jag gråter ännu mer när filmen, boken eller musiken handlar om pappor som dör... Det ledde till en "pinsam" händelse i Japan. Efter ett kanji-test så skulle läraren visa oss en musikvideo så vi kunde lära oss lite nya ord. Hon var såklart tvungen till att välja en som handlade om en pappa som fick lämna sin familj. Och hon spelade om den tre gånger! Första gången höll jag mig, andra gången grät jag tyst och tredje så hulkade jag fram högljutt gråt. Klasskamraterna var jättesnälla och tröstade mig men det kändes ändå som man tappat masken.
Fast å andra sidan så tycker jag inte att det är pinsamt att gråta. Det är ju ett sätt att visa känslor inte att man är svag.

Här kommer musikvideon:


Ombytta roller

I lördags efter att Bettys och mina kompisar gått hem så hade vi kul genom att Betty visade mig massa roliga youtube-videos. Efter det så blev jag ganska trött men kunde inte gå och lägga mig för mamma hade inte kommit hem än. Hon hade sagt till oss innan hon gick att vi skulle vänta uppe på henne eftersom man inte kan öppna porten  där nere med sin bricka efter ett visst klockslag utan någon måste gå ner och öppna. Kl 12 på natten får vi ett samtal från henne att hon snart kommer hem. Jag och Betty började då diskutera valet, läget i Asien, värnplikt och killen som begick självmord med en påslagen webkamera. Djupa saker alltså. Kl 1 på natten kommer mamma hem och vi kan lägga oss.  Jag har inte lagt mig så sent på ett tag hehe

Vad är det för konstig familj jag har där mamman är ute och festar och barnen sitter uppe och väntar?! Men jag är glad för mammas skull. Det är bra att hon kommer ut lite.


I Helsingborg

Nu är jag hemma i Helsingborg igen! Det kommer att bli den första tenta-p någonsin som jag har spenderat här istället för i Linköping. Får se hur pluggandet går...

Just nu är Bettys kompisar här, OMG måste bete mig coolt och inte skämma ut henne eller så gör jag som Jakob föreslår och skämmer ut henne rejält. Hehe jag tror inte jag är bra på någotdera.

Ikväll kommer Sofia över, vi har inte setts på mer än ett år! Det blir fruktsallad då hon inte äter kolhydrater, nyttigt och gott!

Jag har planerat in en massa plugg men mamma verkar tro att jag är ledig. Vi ska handla resväska till Betty och besöka gravarna. Viktiga saker i och för sig.

Diverse bilder


Jag bakade äppelmuffins med kiwifrosting och granatäppletopping.


Hösten i Sverige är jättevacker. Vi borde lära oss att uppskatta naturen mer som japanerna gör. De åker på resor för att beundra höstfärgerna medan vi kan se det överallt.


En bild på vårt hus. Jakobs rum är det på andra våningen till vänster.


Synd att inte all svamp är ätbar. Jag såg en massa i skogen men eftersom ingen plockat dem är de nog inte så bra för matsmältningen.

Naglar av stål!

Tänkte visa en bild på mina naglar.


Jag är jättenöjd. De har hållt i 5 dagar utan att jag tappat dekorationerna. Kan bero på att jag tvingat Jakob att diska de senaste dagarna hehe

En fin höstbild får ni också


Ett mysterium

Att min cykel har gått sönder tre gånger på en vecka trots att jag, händiga Helena, fixat den är visserligen ett mysterium men det jag tänkte dela med er gäller något annat.

Någon (eller något) lägger små bitar av blå matta på min pakethållare!

Det började förra veckan då jag en morgon som vanligt skulle cykla till skolan. Jag lade märke till en lite blå rektangel som någon satt fast på min pakethållare. Det konstiga var att den passade perfekt där den låg mellan bakre kanten och fjädrarna på pakethållaren. Jag tänkte inte så mycket på det utan cyklade iväg. När jag kom hem igen på kvällen märkte jag att mattbiten ramlat av.

Några dagar senare hoppade kedjan av så jag tog in cykeln inomhus för att fixa den. Nästa dag när jag skulle iväg så låg det en ny, större mattbit på min pakethållare.Det jag vet är att det är någon som har nyckel in till vårt hus och att personen gillar att dekorera min cykel! Men varför? Har ni någon idé?

Ett till paket har kommit!

Yay! Det här var dock ett litet paket som bara vägde ca 7 kg men det är kul att få paket oavsett!

I paketet fanns det bland annat en jättesöt vindklocka(?) i form av en kanin till mig (mitt kinesiska astrologidjur). Jag köpte också med gris till Betty (hennes favoritdjur) och en blåval till mamma (hennes namn). Det fanns bara de tre formerna så jag tyckte att det var coolt att de passade så bra in med vår familj.


GodsakerSom biogodis köpte vi nya Marabou passionsfrukt och chili. Lite för sur eftersmak för mig men kul att testa.


Till söndagsmiddag blev det honungsglaserade revbensspjäll med rotfrukter, hemlagad äpplemos och sås gjord av stekskyn. Mums!


Sist men kanske bäst! Vi fick en gratis tårta från Ica Maxi! Alldeles gratis, inte en krona, free, och inga dolda avgifter eller krav som "handla för x kr". Man kunde bara gå in, ta en tårta, visa upp sin kupong och gå. Man får tårta för att man har flyttat till Linköping. Gratis tårta värd 89 kr! Och det bästa är att Jakob precis har flyttanmält sig så snart får vi en till!

4 årsdag

I lördags firade Jakob och jag 4 år tillsammans genom att äta hämtmat och gå på bio.


Top Model i bakgrunden...Även om vi inte har råd att göra något lyxigt så hade vi det bra ändå. Enda grejen var att vi såg Resident Evil 3D på bio. Jag gillar inte att se filmer med 3D för det är jobbigt att ha två par glasögon på sig men Jakob "lurade" mig att det inte var en 3D-film. Jag gick alltså på när han sa "3D är namnet på filmen!"...

RSS 2.0