Homestay family yey!

Im at my homstay familys home atm so Ill make it short. They have a big japanese house and it looks really fine. I bought a camera yesterday so I can put up some pictures at it when I get to school on monday!

I have a little more time now, I where to an hotbath place(onsen) and there where women cleaning the boys lockerroom and where you are supposed to wash yourself!! I just went in fast and then waited for the father of the house. The water smelled like boiled egg and it had a nice temperature. The place was rather large 9 big stories high. I was told that it was the biggest onsen near where we live.

At about 18:00 japanese time they will teach me how to do soba, it looks really hard! I'll tell you about it tomorrow maybe, if I have time!

(Soba är rismjöl blandat med vatten och sedan skurna långa som nudlar. otroligt svårt att få det rätt).

//Jakob

Snabbt

Hejsan

Jag skriver lite snabbt en person väntar på datan. Ska iväg till värdfamilj imorgon. Värdfamiljen har en kycklingfarm och de bor i ett gammalt japanskt hus. De gör nästan allting själva, tyvärr så har jag inte någon i min egen ålder där men det verkar som om de är jättesnälla enligt vad alla säger. Var på en saképrövning idag vilket var roligt. Var även in i en japansk trädgård vilken var väldigt fin.

Har fortfarande inte köpt en kamera men ska iväg efter jag skrivit detta och titta på en... Då ska vi se om jag kan få upp några bilder också!

まった ね。

Today and yesterday

Yesterday was a rainy day but still kind of fun. Jakob and I  went to Kappasushi again and ate a lot. I tried one sushi with a brown slimy look, I know I will probably never eat it again because it was really bitter. After the sushi I went shopping with Go chan, a chinese girl, and Nicole chan, an amerikan girl. I did not buy much, only a pair of loose socks. They were really long! Although I picked the shortest pair it was 90 cm long. At the same store I saw that they sold school uniforms but it is really expensive, only the skirt was 8000 yen, that is like almost 500 kr! But when I told Jakob about it he said he would buy it for me, so sweet!
Other than that we looked at traditional japabese clothes, that too was really expensive and it is not only the dress but a lot of accessories you have to have with it.
On the way home we bought icecream from a vending machine but we could not find any litter bins so we had to hold on to our garbage until we got home.
This morning I woke up late and did not have breakfast, note to my self, never do that again. During class my stomach rumbled and it was kind of embarassing.
For lunch I had two onigiris, japanese rice balls with filling. I did not know what it was when I bought it but when I ate it I saw that one was filled with mayonnaise and fish and the other was filled with something spicy and brown.
Although food in Japan is cheaper than in Sweden I think I have to start making bentous or I will get ruined.
See you later

//Helena


Första skoldagen, och pandarånarluva!

Har varit i Japan nu i 3 dagar och jag är imponerad. Det är faktiskt billigt... till skillnad ifrån vad människor säger. Jag har tittat på en 10,6 megapixel kamera för 30 000 yen (lite mindre än 1 700kr) har inte riktigt bestämt mig ännu för vad jag skall köpa, men måste nästan ha en kamera innan onsdag då vi har tecermoni sak.

En av de saker jag lagt mest märke till är att det finns dryckes automater överallt men nästan inga papperskorgar och fortfarande inget skräp! En svensk städare skulle nästan göra på sig av glädje för att det är så lite skräp.

En liten detalj är att nyckeln ser inte ut som en svensk nyckel och man kan bara vrida den åt ett håll, man märker direkt om man försöker låsa åt fel håll.

Maten är billig!! Jag och Helena åt så att vi blev mätta på 回転すし (kaitensushi = sushi på rullband) för bara runt 1500 yen (90kr). Detta är för två personer! Har även testat MC Donalds och det var lite godare än i Sverige, om det är en lite starkare sås eller extasen för att jag är i Japan det vet jag inte. Priset låg på runt 580 yen tror jag (ca 30 kr) Har även käkat ラアメン. Jätte gott!

Lägenheten är liten men det är ju ett ställe att bo på jag tror inte att vi kommer vara inne i den för mycket. Dushen är nästan i det minsta formatet vilket gör att jag nästan slår i huvudet när jag står upp i den. På Tvn är det ingen anime men vi har några roliga kanaler, dock så står det inte i hörnet vilken kanal det är som i Sverige.

Vet fortfarande inte vad för typ av värdfamilj jag kommer komma till men jag ser fram emot det.

Gårdagens bästa grej jag såg...Pandarånarluva!

//Jakob


We are in Japan!

We have been in Japan for three days and I already tried kaitensushi, that is sushi on a conveyer belt, japanese mcdonalds, I ordered the shrimpburger, katsudon and japanese bread and of course the japanese vending machines that are everywhere.
The place we live in is a small apartment but it has got everything you need, ricecooker, microwave, water boiler, tv and of course the air condition. The only bad thing might be the view, from our balcony we see a lot of garbage.
In Japan I have seen a lot of spiders, they are big with long legs but they do not seem to move alot.
I decided to write in english here on because the keyboards in Japan does not have the necessary letters.

\\Helena

Dagen D

Vi har fått 5 besökare!! Känns som om jag är mer hyper över det än över att vi ska åka idag. Till lunch har vi planerat att äta sushi, det sista vi äter i Sverige och förhoppningsvis det första vi äter i Japan. Hoppas verkligen vi får tag i datorer i Japan så man kan skriva på bloggen och kolla mail och så.

//Helena

Hysterin före avresedagen

Hej! Egentligen är det inte så mycket hysteri men det känns som om det kommer snart. Vad är det jag har glömt hemma och som jag inte klarar mig utan? Det känns alltid som om det finns något man glömt. En sak jag inte glömt var en nagelklippare men när jag använde den för en stund sen så gick den sönder. Jag klippte sönder en nagelklippare... Eller egentligen var det att jag vred sönder handtaget. Så jag fick gå till stan och köpa en ny. Men inget ont utan något gott, i affären fick jag ett parfymprov. Inte värt mycket och kanske luktar det inte ens gott men det var gratis och då blir jag glad!

//Helena

Bara en dag kvar!

Mer än halva dagen har gått och för varken mig eller Helena känns det som att det är i morgon som vi åker. Jag pantade lite burkar och kom upp i 76 kr! har jag verkligen druckigt så mycket? Jag hoppas verkligen vi kommer att vakna i tid imorgon och inte försover oss. Det är tänkt att vi skall åka till köpenhamn och sova där tills den 22 juni då vi tar flyget till London kl 7. sedan åker vi ifrån London ca 13 till Japan nonestop och landar 9:15 japansk tid vilken är GMT+8 timmar (svensktid +7 timmar). Hoppas det inte blir för tråkigt på flygresan...

//Jakob


Japan here we come!

Jahapp detta är Jakob som skriver. Precis fixat bloggsidan och vi drar snart till Japan, om två dagar faktiskt. Nee nu ropar Helena på mig. More to come!

Välkommen till vår nya blogg!

Här kommer Jakob och Helena sätta upp sina bilder på sin Japanresa (om vi får in dem i de japanska datorerna) men även lite av vad vi har sett och funnit bra/dåligt med Japan. Godsaker kommer garanterat publiceras av Helena vilken kommer vara gängets gottegris.

RSS 2.0