Ensam hemma!

Jakob har åkt hem till Tierp för att vara med när Anna tar studenten så jag är ensam hemma! Jag ville också följa med men jag har en tenta imorgon... Grattis till Anna i alla fall!

Det känns lite tomt att vara hemma själv men samtidigt är det skönt. Jag behöver inte gömma min nötchoklad, jag får plugg gjort och jag kan äta vad jag vill till middag. Det finns dock några nackdelar med att vara ensam och en är ju att jag absolut inte får se något läskigt nu för då kommer jag inte att kunna sova. Tur att det är sommar och ljust till sent.

Jag har faktiskt inte bott ensam alls i mitt liv. De första 18 åren bodde jag med mamma och Betty. Sedan bodde jag i korridor (där det alltid finns någon som är hemma) ca 1,5 år och efter det har jag bott ihop med Jakob.

Nu ska jag äta chicken pot pie (typ) till middag!

Färgat håret

Nu har jag gjort det! Jag köpte en bubbelhårfärg från Liese i färgen Sweet Apricot på e-bay för ca 110 kr.


Anledningen till att jag valde Liese är för att man inte behöver bleka håret först utan kan färga direkt. Dessutom såg det kul ut i instruktionsvideon.

Jag hade först tänkt färga själv men det luktade ganska illa till en början så att ögonen sved och jag kunde inte se om skummet fördelades jämt där bak så Jakob hjälpte till. Allt som allt tog det nog en timme.


Det kom inte alls lika mycket skum som i instruktionsvideon men håret höll sig uppe i alla fall. En varning: eftersom man har upp allt hår mitt på huvudet så blir håret där mer färgat än resten. Vet inte riktigt hur man ska göra något åt det. Varför måste man ens ha upp allt hår på huvudet? Det kanske fungerar bättre om man låter håret ligga som vanligt.

Nu till resultatet då.


Det syns inte så mycket när jag är inomhus.Men i solljus ser det ut såhär! Det är ganska stor skillnad men som sagt så blev det mest färg mitt på huvudet och lite mindre neråt axlarna.


När jag inte står i direkt solljus. Jag är ganska tunnhårig ser jag förresten...

Allt som allt är jag nöjd men jag trodde att det skulle bli större skillnad. Det var inte alls jobbigt att färga (kanske för att Jakob gjorde det hehe) men det luktade väldigt starkt i början.

Soligt!

Idag har det varit jättefint väder! Det känns som sommar redan. Jag ser jättemycket fram mot sommaren. De preliminära planerna är:
 • spela World of Warcraft med Jakob, det har han sett fram emot
 • lära mig att använda word, excel och powerpoint bättre
 • plugga japanska
 • hitta på en massa med Betty
 • måla med en kompis
 • läsa massa manga och böcker
 • ha kul med kompisar
 • lära mig spela lite på keyboard
 • segla med Åsa
 • visa Jakob somriga Helsingborg
 • sova!
Här kommer lite bilder från senaste veckorna.


Kan ni gissa vad den här byggnaden är för något? Svaret kommer längst ner!


Jakob njuter av solen genom att gå i t-shirt


Vi bakade pizza med extra allt!


Superfint väder en dag...


... och hagel nästa.


Vi bakade jättegoda bröd med en massa solros- och linfrön.


Jakob plockade vitsippor till mig! (eller rättare sagt, jag tvingade honom att plocka eftersom han sa att det var för dyrt att köpa blommor hehe)

Ps
Byggnaden där uppe är en kyrka! Det skulle inte jag ha gissat på.

Snö

Idag snöade det när jag skulle cykla hem från skolan. Kan nästan inte förstå hur det kan bli så kallt nu trots att vi hade sommarväder för bara en vecka sedan.

Annars lever vi och mår bra. Jakob vilar upp sig efter sin tenta genom att spela en massa WoW. Jag önskar att jag också kunde vila men jag har väldigt mycket att göra i skolan. Men det är bara 29 dagar tills sommarlovet (och Annas student)!

RSS 2.0