Första skoldagen

Idag började skolan men jag hade bara en föreläsning på schemat så jag är redan hemma igen. Jag känner mig ganska positiv trots att jag inte känner igen någon. Eller kanske en tjej som jag tror gick i min klass innan vi åkte till Japan men jag är inte säker och jag kommer inte ihåg namnet... Mitt ansiktsminne och namnminne suger. Kanske kan be Betty scanna/fotta mitt klassfoto och skicka det. Onegaishimasu!

Föreläsningen verkar ganska intressant. Föreläsaren hade med sig lite grejer som hon visade upp och annat som hon skickade runt så det kändes inte för teoretiskt. Lite problem är att jag köpt böckerna från en tidigare utgivning för att spara pengar men hon sa att det gick att lösa.

Ikväll kommer några kompisar över på pastamiddag och jag ska försöka baka focaccia. Ett bröd som vi åt i Japan och som Jakob älskar.

Val

Snart är det dags för att rösta och jag har inte så stor koll så jag gjorde ett valtest. Enligt det så ligger jag närmast Miljöpartiet men efter det kom Sverigedemokraterna... En kompis som också gjort ett test, vet inte om det var samma, fick Sverigedemokraterna högst och hon är också kines.
Förvirrande med val!


Fryser ihjäl!

Sedan vi kom hem till Sverige har det nästan regnat varenda dag. Kallt och mulet har det också varit. Jag var trött på värmen i Japan men nästan hellre det än regn och kyla, speciellt eftersom jag bara har sommarkläder här. Dessutom måste jag köpa ett par höstskor för just nu har jag bara ett par trasiga gympaskor och ett par fejk-converse. Längtar tills vi ska åka till Helsingborg så att jag kan hämta lite kläder.

Fina fyrverkerier

Här är en video av fyrverkerishowen i Odaiba. Den var finare än den i Sumidagawa eller så var det bara att vi fick bättre platser.

Min favorit är det gröna fyrverkeriet ca 45 sekunder in som rör sig som en svärm eldflugor.
Det som hörs i bakgrunden är poliser som skriker att man inte får stå här och titta utan måste röra på sig men det var ingen som brydde sig och poliserna gjorde inget förutom att skrika.Fullt upp

Trodde att jag kunde ta det lite lugnt innan skolstarten på måndag men jag har ju massor att göra.
 • Fylla i och skicka in blanketter om tillgodoräkning.
 • Besöka en examinator till en kurs som jag inte anmält mig till men vill gå.
 • Titta över alla kurser och få in de jag behöver läsa i ett schema.
 • Fixa adressändring.
 • Fixa CSN.
 • Fixa bostadsbidrag.
 • Kolla upp billiga kursböcker.
 • Fixa min cykel.
 • Skriva rapport om utlandsvistelsen till två olika ställen.
 • Leta jobb. (Vill testa på telefonförsäljning efter en bok jag läst)
 • Hitta danskurs och anmäla mig och Jakob.
Till på köpet så fungerar inte universitetets hemsida riktigt för de håller på med uppdatering!!
Inte nog med det, Jakob har lånat min mobil för han glömde sin laddare så jag kan inte ringa om kursböcker eller någonting...

Som tur så är vi i alla fall ganska uppackade.

Imorgon ska Magnus komma och sova över och ikväll kanske Jakob tar med en hemlös student.

Inflyttade men inte uppackade

Idag hjälpte Jakobs familj oss med att flytta alla grejer som vi hade lämnat i deras garage (och lite till) hem till Linköping. Vad skulle vi göra utan dem?

Vår lägenhet nu ligger i huset mittemot där vi bodde förut. Det är exakt samma läge bara förflyttat till ett annat hus. En av vardagsrumsväggarna är mörklila men det kan vi leva med. Ägarna innan har lämnat kvar en hallspegel och behändiga krokar i köket så det var jättebra.

Nu har vi jobbat hela eftermiddagen och fått upp båda sängarna, en av bokhyllorna, ett skrivbord, en datorstol, soffbord och hela köket är klart. Imorgon kanske vi hinner klart resten.


Någon har gnagt på vår slickepott.


Jakob hittade en datorskärm i sophuset. Fullt fungerande!


Bananpizza och pizzasallad! Sverige banzai!


I (bok)hyllan.


Tillbaka i Sverige

Nu är Jakob och jag tillbaka i Sverige efter att ha åkt en massa timmars flyg och väntat på Moskvas flygplats 15 timmar! Jag hade med mig euro och tänkte att vi skulle växla till rubel där så vi kunde köpa lite mat och dricka men på hela flygterminalen fanns det ingenstans att växla pengar. Jag frågade minst fem personer som jobbade där och fick väldigt varierande svar. Många pekade mig till de röda currency exchange maskinerna som jag hade provat flera gånger men som alltid spottade ut mina 10 euro efter att ha gett mig meddelandet "wrong phone number"!? Jag skrev aldrig in några nummer eller fick upp frågor om en telefon. Den sista och trevligaste tjejen som jag frågade sa att de maskinerna inte var för valutaväxling och att det inte fanns någonstans att växla, kanske kunde man växla på något av caféerna. Innan henne hade jag fått som svar från två som jobbade där "no english" medan de höll upp händerna i kors. Usch aldrig mer Moskvas flygplats, i alla fall inte under 15 timmar.


I vilket fall, PG hämtade oss från Arlanda igår på morgonen och sedan dess har jag varit halvsömnig och lade mig redan vid åtta. Nu är jag dock ganska pigg igen och håller på att fixa telefonabonnemang. Har skrivit det här medan jag stått i telefonkö hos Tele2.


Hur ska det här gå?!

Idag har vi spenderat dagen med att tvätta och packa. Jag har lyckats få ner det mesta som jag vill ha med mig i min väska men den är 8 kg över tillåtna vikten. Idag är det söndag så inga postkontor är öppna heller...

Jag hade redan bestämt mig för att ha på mig jeans, två tröjor och en jacka hem för att minska på vikten men jag kanske ska ha på lite fler klädesplagg? Hoppas att det är kallt i Sverige när vi kommer hehe

Fyrverkerier

Ikväll är det fyrverkerifestival igen. Förhoppningsvis så får vi bättre platser och det är färre folk. Det känns lite konstigt med fyrverkerier mitt i sommaren istället för på nyårsafton men det är kul ändå.

Förra festivalen vi var på så hade de Hello Kitty-formade fyrverkerier, det var gulligt! Tyvärr gick det inte så bra att ta bilder men här får ni se hur dåliga platser vi hade. Vi flyttade dock på oss efter en halvtimme och såg resten ståendes. Fyrverkerierna höll på nonstop under en timme så gott om tid.


Stressigt värre

Nu är det inte alls många dagar kvar tills vi ska åka tillbaka till Sverige. Jag kommer verkligen att sakna Japan men det ska också vara lite skönt att komma tillbaka till vardagen och bo ihop med Jakob igen.

De senaste dagarna har vi stressat runt och köpt de sista grejerna vi vill ha, packat, städat, fixat med paket osv. Igår åt vi inte middag förrän kl 0 på natten och idag åt vi ingen lunch men istället en rejäl middag. Vi har idag skickat iväg 2 paket var. Jakobs innehöll Magic-kort, manga och böcker medan mina lådor var fyllda med kläder, mat och gosedjur.

Sammanlagt har jag skickat 5 stora lådor och 1 liten. Det ska bli kul att öppna dem när jag kommer hem!


Jag mötte den vita Rilakkuma i en hiss!

Gundam Café

Det finns ett café med Gundam-tema i Akihabara (var annars). Dit var Jakob och jag för ett tag sedan. Det var ganska coolt men lite dyrt, en engångsförteelse.


Lite futuristiskt sådär hehe


Inuti fanns det Gundams i olika storlekar, den här var lika stor som mig.


Det fanns också diverse skyltar ex caution-skylten vid alkoholen.


Jakob njöt av Gundam-kaffe.


Det var Gundam-tema även inne på toaletten!

Avskedsparty

I måndags höll de i forskarrummet ett avskedsparty för mig. Så sorgligt att åka hem...
Vi åt grejer som jag köpt från IKEA och pizza och snacks. Sedan fick jag göra en sista presentation om Sverige och efter det gav jag mina tutors och min professor lite grejer och fick själv presenter. Så snällt av dem. Och efter det var det karaoke.


Jag kommer att sakna dem! Jag hamnade verkligen i ett bra forskarrum!

Imorgon börjar mitt sommarlov!

Idag har jag min sista tenta i Japan och det är en marketing-tenta. Efter det så ska jag ha 10 underbara dagar i Japan innan vi åker hem. För att vara ärlig så vill jag inte hem än. Jag vill vara kvar i Japan! Det finns så mycket som jag inte har hunnit med än. Men jag är dock nöjd med utlandsåret för när jag tänker efter så har jag lärt mig mycket under det här året, inte bara skolmässigt men även som människa har jag utvecklats!

Bloggen har blivit kapad!

Av Jakob!
Tänkte bara lägga upp en länk till en musik video som jag tycker är häftig! Anledningen till varför jag tycker den är så speciell berättar jag nere i kommentarerna så ni kan läsa de efter ni tittat på musikvideon.

RSS 2.0