Galen i att baka

Hej hej! De här två veckorna har jag bakat sammanlagt, 2 satser äppelpaj, 2 apelsinkakor och 2 morotskakor och alla har gått åt samma dygn de bakades... Det är jättekul att baka, speciellt när det finns folk som uppskattar ens skapelser hehe. Ha det bra!

En passande fortsättning på värsta dagen

När jag skriver värsta dagen så menar jag inte det som något dåligt, jag tycker nästan att det är kul att så mycket händer, bara allt löser sig till slut.
Hur som helst, klockan 17.30 var jag hemma hos Nathalie och visade lägenheten för M och två kompanjoner. Det gick bra, de verkade tycka om det och jag hörde hur de sa att det var bättre än en de kollat på innan. Efter visningen gick jag hem och diskade innan jag skulle över till Jakob och hämta bokhyllan. När jag kommer in i rummet igen har M ringt en gång och håller på att ringa igen, det visar sig att han glömt sin ryggsäck i lägenheten. Efter att ha gått dit och öppnat cyklade jag till Jakob och sen gick vi till bokhyllemannen. Han bodde ganska fint! Bokhyllan består av svarta stålramar och 5 hyllor i ljusbrunt trä, jättesnyggt. Jag och Jakob bar hem den men det var jättetungt! Speciellt hyllorna... Efter det var vi jättetrötta och började gräla lite eftersom vi irriterade varandra. Jag är fortfarande lite orolig över att flytta ihop och dela på allt ansvar med tvätt, disk, matlagning, städning osv. Och Jakob gjorde det inte bättre genom att säga att "de två kommande månader kommer inte att vara lätta". Men jag förstår att han bara vill väl och att han vill försöka, kanske mer än vad jag vill... Jag klagar på så mycket men jag är inte speciellt bra på att ändra mig själv... Nu rabblar jag bara. Det kommer att gå jättebra bara vi vill!

Värsta dagen

Hej hej allihopa! Här skriver jag lite för att dela med mig av en inte fullt så bra dag men jag känner mig glad ändå.
Det började redan igår med att jag glömde hanskarna i nya lägenheten så imorse var det cykel utan handskar, så kallt!!! Sen blev jag inbjuden i F:s dessertklubb och idag skulle jag fixa något. Eftersom jag hade håla mellan 10 och 12 så cyklade jag hem o kollade upp vad jag skulle baka. Efter att ha bestämt mig för morotskaka så stack jag  till Hemköp för att köpa kesella och samtidigt hämta min cykel som var på lagning. När jag kom hem igen så upptäckte jag att jag glömt mina nycklar i rummet!! Så jag börjar plinga på de andras klockor men ingen är hemma!! Dessutom har jag inga pengar i mobilen så jag kan inte ringa efter hjälp eller till F och säga att jag inte hinner baka. Som tur har jag cykel så jag cyklar till studentbostäder och får en extranyckel men nu är jag jätteförsenad med bakningen. När jag kommer hem sätter jag fart och ska riva morötter men kanske går det för snabbt för jag råkar riva av lite skinn på ett finger också, och jag upptäcker inget förrän jag ser blodpölen vid telefonen efter att jag tagit upp den. Men det gick bra och morotskakan med kesellaglasyr blev lyckad!
Fast dagen är inte över än... Jag ska visa Nathalie och Johns lägenhet och senare ikväll ska jag hämta hem en bokhylla. Önska mig lycka till!

Pengar pengar pengar

Sorry jag har inte uppdaterat på läääänge och nu när jag gör det så handlar det om pengar och vart de har tagit/kommer att ta vägen.
Asienkravall                          160kr
Dygnskort                              75kr
Telefonkort                             75kr
Internationell sittning             250kr
Nytt skrivbord                       200kr
Ny säng                                480kr
Bokhylla                                170kr
Mikrovågsugn                        400kr
(Cykelfixning                         100kr)

Sammanlagt                        1910kr

Jag är ruinerad! Plus att datatentan inte gick så bra....

En gammal berättelse del 1

Ett stort svart monster höll honom fastfrusen. Det tvingande honom att spärra upp ögonen, gjorde att hjärtat bultade som ett ånglok. Det kändes som varelsen dragit ut all luft ur hans lungor. Den uppfyllde hela hans hjärna. Skräcken den svarta bottenlösa skräcken var hans monster. Hans enda svaghet, rädslan för döden.

     Bonden Worzov sträckte på sig med vänstra handen vid korsryggen och den högra stödjandes på den rostiga hackan. Hans trötta ögon blickade tungt mot horisonten. Himlen var vackert mörkt rosaröd och de taggiga trädens siluetter gav det en luguber känsla.

    Worzov stod på sin åker. De ojämnt vända jordkokorna låg hårda och kalla under hans fötter. Han andades ut med en stor suck, den vita dimma som kom ur hans mun steg sakta ut i luften och försvann. Det var kallt ute men trots det hade Worzov tunna kläder på sig, en brun ärmlös tunika, chokladfärgade hosor och beiga tygtrasor istället för skor. Han var van vid kyla, faktum var att han hade förlorat vänstra lillfingret i Kubwerbergen när han var yngre.

    Worzov började sakta gå tillbaka till sin stuga vid åkerkanten med hackan i ett fast grepp. En stadig liten byggnad av sten som hade en ansenlig vedtrave vid den norra väggen. Det var hans hem, ett hus kallare i än utanför på grund av stenväggarna. Han tände brasan och satte vatten i den lilla kitteln för kokning, sedan sjönk han ner i sin gungstol.

    Det var en spartansk stuga han bodde i. Det fanns en säng, ett bord, lite köksredskap och så gungstolen. En gammal gungstol, så uråldrig att den gått från far till son i oräkneliga generationer. Men nu skulle det bli slut med det.

    Så småningom falnade glöden i eldstaden och stolen gungade saktare och saktare. Till slut var allt tyst. Worzov tittade ut genom det lilla glasfönstret, betraktade sin mörka åker, omgiven av skog på alla sidor, omgärdad av stillhet.

    Nästa morgon vaknade Worzov med en stel nacke och domnade ben. Nu för tiden hände det ofta att han somnade vid fönstret medan han tittade ut i skogen, sökandes med dystra ögon efter något ovanligt, något som inte hörde hemma i denna tillvaro av fred och ro.

    Utanför torpet stod en regntunna. En tjock ishinna hade bildats under natten, Worzov gjorde ett hål i den och stoppade huvudet under vattnet. Det var så kallt att isbjörnar inte skulle ha badat i det men han höll kvar huvudet flera minuter för att klarna sina tankar, det var morgonrutin.

 Idag skulle Worzov till den lilla byhålan för att köpa förnödenheter. Han tog på sig sin slitna mantel, inte för att han frös utan för att inte avvika från andra. Worzov tog även med sig en matsäck för trots att han inte besvärades av kylan var han ändå tvungen att äta. En lång vandrarkäpp fullbordade hela utstyrelsen och Worzov gav sig av.

    Han gick ljudlöst genom skogen, Worzov hade varit en skogsvandrare och gamla vanor var inte enkla att bryta. Det enda som hördes var lövens rörelse när de svängde mot varandra och stannfåglarnas kvittranden. Känslan i skogen var helt annorlunda än gårdagens. Det var en frostig vit skog som tagen ur en dröm.

    Worzovs tankar flöt bort till fjärran länder och till olika personer han känt då han var yngre. Hans kropp rörde sig automatiskt genom de köldknäppta buskarna och träden. Det här var en sak som Worzov njöt av, att vara fri, inte nertyngd av ansvarets bördor och besvär. Eller av rädslan för döden... Det var därför han hade flyttat till denna avlägsna del av världen där inget hände, flytt från kriget, flytt från den eviga sömnen.

    Plötsligt registrerade Worzovs hjärna en förändring i miljön, det var något som fanns här men inte hörde hit, kanske var det rövarna som påstods härja nere i slättlandet. Fast vad hade det här att göra, här fanns inget att stjäla. Han vände sig sakta om med staven beredd att försvara sig om det skulle behövas, det han såg fick honom att andas ut av lättnad. Istället för att hitta ett packe vildsinta banditer var det en svårt blödande soldat som låg en bit in i skogen. Hans blod hade färgat marken röd, om han inte fick hjälp snart skulle han dö av blodförlust innan kylan tog kol på honom. Worzov tvekade, hans instinkt var att hjälpa mannen men vad skulle följderna bli.


Planen lyckades?

Idag tänkte jag skriva lite om igår och hur det gick i godisjakten. Det slutade ju förra gången med att jag bestämde mig för plan fyra, att ta reda på mer om företagen och förtjäna mitt godis. Som tur hade Jakob teams reklambok hemma och där stod det om alla företag och vad de erbjöd, ganska många listade sommarjobb och då blev jag ju intresserad. Tyvärr hann jag inte skriva ner vilka företag det var och var allmänt dåligt förbered. I skolan träffade jag dock en kompis som inte hade gått runt än och vi bestämde oss för att gå tillsammans. Fortfarande kändes det lite "vad ska vi göra?" men sen kom hon på att Sveriges ingenjörer var en bra förening att bli med i så vi gick dit och anmälde oss och sen flöt det på. Vi gick till Cloetta och frågade om sommarjobb, gjorde en tävling där man skulle gå runt och samla information hos olika företag (typ tipsrunda) och jag pratade med Nordea om fondsparande osv. Allt som allt gick det alltså bra! Men frågar man varför det gick bra är nog den största anledningen att det var för att vi var två som stöttade varandra. Jag är en väldigt målinriktad person så en annan anledning var för att vi hade mål (ta reda på svar till tävlingen) och inte bara flöt runt.

Cykelsladd och folkskygghet

Hej hej! Idag har det varit en ganska dålig dag... Det började bra med att jag hade sovmorgon (fast det hade tyvärr inte Jakob) På vägen till skolan skulle skulle jag svänga med cykeln men precis där jag svängde fanns det en massa grus så cykeln sladdade och jag ramlade av och fick ett blåmärke på benet. Inget allvarligt, det var inte så att jag flög av cykeln utan mer åt ramla av sadeln hållet...
I skolan har vi just nu team-dagar, massa företag har montrar och delar ut saker och pratar med intresserade. Jag vill ha en massa av det de delade ut, mestadels godis men jag kunde inte förmå mig att gå fram och prata med representanterna. Jag vet inte vad det är. Antingen är det för att jag är för feg för att prata med främlingar?! Eller så tycker jag att det inte känns rätt att låtsas vara intresserad av företag bara för att få godis. Förmodligen är det en blandning med lutning åt det första. I vilket fall så slutade det med att jag inte fick något godis!!!!
Så vad ska jag göra åt det? Jag måste alltså antingen (1) övertyga mig om att godis inte är något att ha (blir inte lätt), (2) erkänna att godis är viktigare än rädsla och bara gå fram och göra det, (3) vara stolt över mig själv för att jag inte gör något jag tycker är fel och köpa eget godis eller (4) bli intresserad av företagen genom att ta reda på mer om dem och förtjäna mitt godis.
Nr (1) känns så fel för jag vill ju ha godis!
Nr (2) är nog ganska farligt, jag kan få tunghäfta eller ställa fel frågor.
Nr (3) är bra i och för sig förutom delen att KÖPA godis.
Nr (4) låter bäst, frågan är bara om godiset är värt det?
Ska fundera mera. Jag vet att jag tänker onödigt mycket men bättre att få ut det.
//Helena

Ettårsdag

Idag är det ett år sedan jag och Jakob blev flickvän och pojkvän. En minnesvärd dag så jag tänkte berätta för er vad som hände när vi blev ihop (som jag kommer ihåg det). Efter skolan den dagen hjälpte jag och Magnus Jakob att flytta hem en soffa som han fått gratis genom anslagstavlen. Det tog oss tre två vändor för att få hem hela soffan, kommer fortfarande ihåg hur jobbigt det var! På grund av det bjöd Jakob oss på middag. På kvällen när jag skulle gå hem följde han med för att det redan hade blivit mörkt och vi började prata om vad det innebar att vara ihop och om hur det var att vara flickvän/pojkvän. När vi hade gått hela vägen från hans lägenhet till min korridor så var vi ihop. I min dagbok den kvällen skrev jag "Blev ihop med Jakob. Ah, det känns konstigt att skriva så, jag tror att jag har gjort ett bra val! Det här är en annorlunda sorts tycka om. Jag tror att vi tycker om varandra utan att vara kära i varandra. Det är förnuftigt. Jag hoppas det går bra för oss.". Inte så romantiskt nu när jag läser det... Men våra känslor har nog förändrats ganska mycket sen den dagen för ett år sedan.
//Helena

Tillbaka i Linköping

Nu är jag tillbaka! Idag hade jag tur måste jag säga. Jag hamnade nämligen bredvid en mycket trevlig gammal dam på bussfärden hem. Vi började prata nästan direkt när bussen börjat rulla och diskuterade skillnader mellan nu och förr och hur Japan är och annat intressant. Självklart pratade vi inte under hela den 4 timmar långa resan men det kändes bra och otvunget, inte som ibland då man inte vet vad man ska säga och så uppstår en pinsam tystnad. Hon hette Ingrid och hennes som är kökschef på Berns Salong i Stockholm, coolt!
Nu ska jag äta lasagne och sen ha ett möte över internet hehe
Ha det bra!

RSS 2.0