Helsingborg!

Nu har jag varit hemma i Helsingborg en dag och hunnit med massa bra saker som långt samtal med mamma (mest hon som berättade senaste nytt), yoga, spela Professor Layton, skicka iväg födelsedagshälsning och äta jordnötssmör!

Bettys rum som jag sover i nu, är så fint efter renoveringen! Så hemtrevligt. Jag vill nästan inte åka till Japan...

Hemflytten gick bra. Jag drog på en dator och en kabinväska, hade en ryggsäck och en handväska. Betty drog min stora resväska och bar datorskärmen samt ryggsäck, väska och handväska. Tyvärr så klarade min första ros från Jakob inte resan utan upplöstes i sina torkade beståndsdelar under sista tågbytet.

Igår kände jag mig lite sjuk redan på morgonen och nu så har det brutit ut rejält med halsont, hosta och snuva + nysningar. Kan det vara den fruktade svininfluensan?! Måste kolla upp symptomen.

Jag ska få en mp3-spelare av mamma och Betty som försenad födelsedagspresent och för tidig julklapp. Jag vill ha en rosa men det finns viktigare saker en utseende så vi får se vad det blir. Alla som vi kollade igår verkade bra men det känns alltid lite riskigt att beställa över nätet och aldrig ha hört talas om företaget eller aldrig sett mp3-spelaren på riktigt.

Just nu i Linköping borde Jakob ha 3 inneboende. Jag hoppas att de lyckas hitta bostad innan vi ska flytta och därför måste sparka ut dem. Men de får gärna stanna kvar tills vi ska flytta för det är trots allt ett välbehövligt tillskott, 3*100kr på en dag ger 6000kr på 20 dagar! Där har vi en systemkamera hehe

Hotell Chokladte

Den sista månaden innan vi flyttar så kommer det att vara massa med folk hemma hos oss. Det känns nästan som om jag och Jakob har startat ett B&B hehe. Från och med idag ska en kantonesisk tjej från Eslöv bo med oss tills hon hittar en bostad. Hon verkar jättetrevlig och det är ett stort plus att hon kan kantonesiska! Imorgon kommer Anna och Jenny och ska sova över, men det blir bara en dag. På lördag kommer Betty och sover en dag. Samma dag kommer också Hannes, även han ska bo med oss fram tills bostad hittas eller vi flyttar. Dagen efter det kommer en till kille och han ska också stanna en lång tid. Vi får se hur det går.

Jag kommer att vara hemma i Helsingborg 9 dagar så under den tiden så är de "bara" 4 personer som måste dela på toa och sovplats.

Hotell Chokladte
100kr/natt
frukost och middag ingår
killar får sova i samma bäddsoffa eller skaffa luftmadrass

Adressändring och bankkort

Nu har jag fixat med adressändring. Fån och med den 19 september så kommer min adress återigen att vara i Helsingborg fast fysiskt så kommer jag att vara (först i Tierp 10 dagar men sedan) i Japan! Adressändring är verkligen bekvämt och lätt, undrar om de har sånt i andra länder eller hur de gör där?

Jag har också skickat efter ett ICA bankkort för med dem så kan man ta ut pengar utomlands utan att det kostar extra och de har inte heller något valutapåslag. Dessutom är räntan ganska bra!

Gulligt!

Jag hittade en affär i Tokyo som säljer fina smycken, så gulliga att man skulle kunna äta upp dem.De är så söta! Jag gillar Macaroonringen bäst tror jag. Måste testa att äta en riktig sådan i Japan. Fast de här smyckena var ganska dyra. Ringen kostar ca 300 SEK...

http://www.q-pot.jp/shop/


Saker att ha med till Japan

 • Marabouchoklad och kexchoklad. Man måste dela med sig av det goda!
 • Te! Hoppas jag inte blir tagen i tullen pga innehav av drogliknande substanser...
 • Tekula! Det finns säkert i Japan men det är bäst att vara förberedd.
 • Makrill på tub? kanske, det är gott till frukost. Jag gillar fisk!
 • Surströmming, för att visa den svenska kulturen och kanske skrämma några japaner hehe
 • Bilder på mamma och Betty!
 • Kudden! Den har jag haft så länge så den är alldeles platt, dvs tar inte mycket plats!
 • DS-en med japanska program så jag kan slå upp grejer.
 • Adresser och mailadresser till kompisar.
 • Svenskt kaffe som present? Kanske sånt där man bara häller vatten på så blir det enklast för japanerna.
 • Medicinväskan är livsnödvändig!
 • Hjortronsylt som present men jag har inte hittat en snygg förpackad och billig burk än.
 • Optimeringsboken. Ahh! Den har jag ju redan sålt!!
 • Polkagrisgodis, jag har köpt två polkagrisrosor.
 • Hårnålar. Någon gång ska jag väl få användning för dem!
 • Solglasögon, de har dock inte samma styrka som mina nuvarande glasögon, får se hur det går.
 • Konservöppnare. Bra att ha om man inte hittar en direkt i Japan.
 • Tvål och schampo så att vi kan duscha första natten i Japan.
 • Diverse souvenirer, dalahäst som kylskåpsmagnet, prydnadsmidsommarstång osv.
Vad har jag glömt? Jo, kläder, pengar, pass och viktiga papper och sånt ska jag också ha med mig hehe. Skriv i kommentarerna om ni kommer på något annat.

Diverse

Vi har drabbats av en bananflygeinvasion! Jag vet inte om ni kan se det på bilden men de har röda ögon! Jakob har varit duktig och konstruerat en fälla åt dem så nu flyger de inte lika tätt längre. Varifrån kommer bananflugor? Jag ska kolla på Wikipedia!All mat jag gör nu baseras på ett system som ska se till så att allt är uppätet tills vi ska åka. Därför så bakade jag kokostoppar för några dagar sedan. Då försvinner kokosen och eftersom vi har 2-3 paket(!) florsocker hemma så använde jag det istället för vanligt socker. Problemet var att florsocker, för mig, verkar sötare än vanligt socker, dessutom såg det ut att packas så tätt i dl-måttet så jag tog hälften av  vad man skulle ha. Det visade sig inte räcka för kokostopparna blev inte söta alls. Men det löste sig genom att vi åt dem med glass och då gick det ju åt ännu en sak, yay!Till sist så kan jag inte låta bli att visa en bild på sushi. Trots allt så är ju Jakob på väg till en sushifest. Varför följde inte jag med? Jo, han har gått i en timme nu, vilse. Inte för att jag visste att det skulle hända men jag är inte så mycket för att gå i vilket fall som helst. Jag sitter hellre hemma och slöar hehe.


makemebabies.com

På den här sidan kan man ladda upp foton på en och ens partner för att se hur ens barn kommer att se ut. Såhär fick jag och Jakob!

http://www.makemebabies.com/viewbaby.php?server_id=2&folder_id=819&image_name=wb20090820022626e675t4so2ghn29ki1udogadc36.jpg&baby_name=&o=s

Coolt! Undrar om det kommer att bli så hehe

Tvätta händerna

Igår när vi var ute så sa Wei att jag skulle kolla upp låten Nobody på Youtube och här är ett av de roligare klippen. Det är alltså en parodi på Noobody av Wondergirl.


Chinmi = delikatesser

Jag har precis lyssnat på ett avsnitt av Japanesepod som handlade om japansk mat som inte alla vågar äta.
I radioprogrammet så tog de upp saker som nattou och rått ägg vilket jag redan provat och tycker är helt ok. De tog också upp mindre aptitretande saker som riba- sashi, rå lever, det låter inte gott alls, jag gillar bara lever i form av pastej. Kanske ska prova om någon annan beställer, dvs äter upp resten.

De hade också med jäst seafood. Det ser inte så gott ut men ska tydligen påminna om ansjovis i smaken. Jag gilar ju slemmig mat så kanske skulle jag gilla det. Kan tänka mig att prova i alla fall.


Det sista de tog upp var kusaya, salttorkad fisk. Ordet kusaya kommer från kusai, illaluktande så ni kan tänka er. Jag tror det påminner lite om surströmming för det stod på  wikipedia att det luktade värre än det smakade.

På wikipedia hittade jag också en lista över chinmi, japanska delikatesser. Det verkar vara mycket med lever, av alla slags djur och på många olika sätt. Kanske lär jag mig att gilla det...
Uni står också med på listan, det är ju en av mina favoritsushi, sött och slemmigt! Men ett varningens ord, prova inte om det inte är färskt ut för då smakar riktigt bittert!
Ensam hemma

Nuförtiden är jag ensam hemma ganska mycket då Jakob har massa tentor och snart ska han börja som klassföreståndare. Det finns bra saker med att vara ensam hemma, jag får sjunga så mycket jag vill utan att Jakob gör grimaser, jag kan kolla på tvprogrammen jag vill, jag får lugn och ro till att plugga osv. Men i grund och botten så gillar jag nog inte att vara ensam hemma ändå.

Några nyheter:

Jag och Jakob ska skaffa en systemkamera! Anna, Jakobs syster kollar upp det åt oss, så snällt!

Jakobs kompis Hannes kommer att börja plugga i Linköping så han ska bo med oss fr.o.m  slutet av september. Jag gillar Hannes så det kommer att bli kul! Slipper vara ensam hemma hehe

Vi har packat en massa saker redan. Det som är kvar av mitt och vårt är bara sådant som jag behöver använda. Jakob saker ska packas lite senare när han får mer tid, jag har erbjudit mig men han vill göra det själv.

Jag har bestämt mig för att vi bara ska äta stark mat fr.o.m nu. Detta för att stark mat enligt Jenny ska göra huden finare och magen mindre hehe. Tre flugor i en smäll eftersom vi har ganska många starka kryddor som borde användas upp.

Det var allt. Hörs!

Slutsålt!

Jag har lyckats sälja alla mina böcker till en person för 2000kr. Yay! Nu kan jag äta massa sushi utan att känna mig fattig hehe. Jag tror jag köpte alla böckerna för ca 2200kr och nu har jag "bara" förlorat 200kr efter att ha använt dem ett år. Fast jag gav ju bort alla tentasamlingar och övningshäften gratis och de kostade säkert några hundra sammanlagt.

Jag har alltså gått back!! Noo!!!

Ja, men pengar i handen är bättre än pengar bundna i böcker!

Packa packa packa

Jag håller på att packa ner allt jag har på min bokhylla och på mitt datorbord för jag ska ju sälja dem snart. Det är ganska mycket som jag har samlat på mig under de här 3 åren i Linköping. Mycket som jag har tagit med mig eller köpt och inte ens använt.

När jag städade igår hittade jag ca 7000 yen i min låda, de hade jag kvar från japanresan senast. De ska komma till användning i alla fall! Hittade också några laj si (röda påsar med pengar i) med några hundra kronor sammanlagt. Alltid kul att städa då man hittar pengar hehe

En lite dålig nyhet är dock att jag kollade upp Japan Rail Pass, ett tågkort som låter en åka hur mycket som helst under en viss period för en bestämd summa pengar, och det visade sig att Jakob och jag  inte får köpa det. Det gäller tydligen bara för turister och inte studenter!  Men ni som ska komma och hälsa på kan ju komma ihåg att beställa det, faktiskt väldigt prisvärt om man ska åka runt mycket. Jakob och jag kommer dock med stor sannolikhet inte ha råd att åka runt med er...

Vi har också kollat upp kostnaden att åka till Japan i mars 2010 under 14 dagar och det blir ca 4700kr flyg tur-och-retur och boendet har vi hittat ett för 2100 kr för en person 2 veckor. Det är faktiskt jättebilligt och i mars så kan man ha chansen att se sakura blomma.  Kom ihåg att boka era biljetter tidigt om ni vill komma och hälsa på så blir det billigare!

Som smör en varm sommardag...

...har mina möbler gått åt. Jag lade upp bilder på sängen, databordet och bokhyllan på Anslagstavlan innan middagen och nu är allt sålt! Säljer jag för billigt eller?! Nåja mitt rum kommer att bli tomt om en vecka när folk börjar komma för att hämta sina saker. Ska se om jag kan sälja lite tavlor, lampor och böcker när de kommer för att hämta hehe

Bilddags!


Fransk manikyr a la Helena! jag har det vita nagellacket under nageln istället för ovanpå.


Bentolunch från Kikkobar 150 kr. Faktiskt bättre att ta med hem så räcker det till middag också. Våldigt god tempura och sushi. Köttet var också saftigt och gott. Orkade inte upp hela men Jakob hjälpte till! Det var förresten han som bjöd mig!


Rulltårtan med hallon-/grädde-/kesellafyllning. Jag tyckte om den, syrlig och aptitretande hehe


På väg! Faktiskt ingen som tittar mot kameran...


Vreta kloster. Väldigt fin både inuti (fanns ett museum), utanpå och omkring.


Väldigt fin ögonblicksbild på Jakob, hans mamma Åsa, (Lo)lita den svarta pudeln och Thea den vita pudeln.


Sen var vi på Bergs slussar, en del av Göta Kanal. Vi fick se en båt åka "ner" och fyra båtar åka "upp" samtidigt. Jag åt glass där och matade sparvar.


Vädigt fint vid slussarna. Det tar dock ganska lång tid för att fästa båtarna och sen fylla på/hälla ut vattnet innan de kan åka vidare. Man måste ha tålamod.


Här är utsikt över Vättern, med den bakom ryggen åt vi lunch och sen gick vi och tittade i Vadstena kloster och stad.


hehe hitta Helena! Vilken stor orgel i bakgrunden.


Jakob och Mary (Jakobs mormor) hade tydligen en affär i Vadstena. Där sålde de kuddar för 500kr och annat fint!


Thea som svettas. Det var riktigt kul att ha 2 hundar boende hos oss (och människorna också såklart hehe), vill nästan skaffa en pudel men bara om Jakob går ut med den!


Jag och Lita. Varje gång jag slutade klia henne bakom örat så puffade hon på mig för att jag skulle fortsätta... Samma sak som förra sommaren alltså hehe
Swedish Town = Tobetsu

Här är den svenska staden i Japan som jag skrev om.


34-månadersdag!

Igår firade jag och Jakob vår 34-månadersdag! Vi gjorde inget särskilt på dagen men på kvällen åkte vi ut för att se den nya Harry Potter-filmen på bio. Måste säga att den bara var sådär. Harry Potter är nog överskattat. Men jag tror nog att jag kommer att se de kommande filmerna också, bara för att jag redan sett såhär långt så måste jag nästan hehe.

Idag kommer Jakobs mamma och mormor och stannar några dagar. Jag håller på att baka en chokladrulltårta, vi får se hur det går för jag har aldrig gjort rulltårta innan... Förutom det så har jag städat och bäddat sängen till rosa!
Det ska bli kul när de är här för jag har hört något om besök på Vadstena kloster! Jag älskar att åka på utflykt!

Ha det bra!

Skype

Jag tycker att Skype är en jättebra uppfinning, synd bara att inga av mina kontakter någonsin är online...

RSS 2.0