Bilder från påsken

Jag tog inte med en kamerasladd till Helsingborg för jag trodde att mamma och Betty hade men det visade sig att de har andra kameror så bilderna kommer nu istället.


Fint väder var det när vi begravde Pixie. Hon ligger med vitsipporna nu.


Ringen jag piffade till med lite Karlssons klister och nagelglitter.


Mamma serverade pekinganka, en kinesisk version av tacos kanske.


En av dagarna vaknade jag jättetidigt så jag bestämde mig för att se soluppgången. Måste erkänna att jag blev lite besviken.


Vietnamnesisk mat, så gott med wokad sallad!


Fondue! Vi valde en asiatisk och en köttfondue. Det fanns många goda såser att smaka på!


Till efterrätt blev det tobleronefondue. Gott! Jag blev så mätt den kvällen.


I restaurangen satt vi under ett stort älghuvud.


Min söta syster Betty! Hon ser lite koreansk ut här hehe


Jag leker flygande ekorre. Wiee!


Det asiatiska gänget samlar upp sig.


Anna vill bli en staty?


Asiater på lekplatsen. Alla ser så koncentrerade ut hehe


Efter att vi spelat bordtennis kom vi på att muren kunde agera segerpall men Betty orkade inte klättra upp fast hon var tvåa så det blev lite random istället. Är det ensamt på toppen Jenny? hehe


Mer skoj på lekplatsen, vi skulle se vem som kunde gå över hängbron utan att hålla i med händerna.


Sushi! Väldigt fin lax med massa fett mmmm!


Istället för att göra nigiri (bitar) så åt vi i skålar.


Mamma har en taggig växt som inte är en kaktus.


Körsbärsblommorna i Ättekulla blommade!


En vietnamnesisk rätt med massa grönsaker. Mamma har odlat groddarna själv.


Jenny och jag åt glass vid kärnan.


Jenny som visar upp sitt nya nagellack hehe


Det var påskpyntat i Helsingborg.


Sagoträdet utanför biblioteket som av någon anledning är inklätt i silvertejp eller folie.Rolig dag!

Idag gjorde vi massa skoj! Vi var ett gäng på 6 kineser som drog till lekplatsen och körde armgång (jag var den enda som klarade det hehe). Sen gick vi till skolan där de har ett pingisbord och så körde vi bordpingis med en tennisboll. Det var jättekul! När vi ar uttröttade gick vi hem och gjorde sushi.

Efter maten spelade vi rita & gissa, Betty, Yin och jag vann efter en väldigt jämn match. Sedan blev det UNO. Jag är inte alls bra på det, måste köpa en lek och öva. Vi körde med att för vart hundrade poäng skulle man äta en bit sushi.


Mätt

Jag har precis kommit hem från middagen. Vi kom dit kl 18.30 och gick därifrån 22.30. En riktig lång och mättande middag. Jenny bjöd på tobleronefondue till efterrätt, så gott! Nu försöker jag nå Jakob men han har kanske redan somnat...

Tiden går så snabbt när man tar det lugnt

Snart ska jag ut och äta middag med mina kusiner. Vi ska fira Jennys födelsedag med att äta på Oasen! Såklart ska jag ta en massa bilder hehe

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jag fyllde i en "hur väl du känner din partner"-grej. Får se vad Jakob och jag får för poäng.

Sucker Punch

Betty bjöd mig på bio och vi såg på Sucker Punch!

Den var jättebra! Den var action, fantasy, science fiction, kärlek och mycket mer. Dessutom var den snygg. Jag tyckte om att man verkligen drogs in i den de första minuterna och sedan var det fullt ös hela tiden. Trots att jag är en sån som ogillar repriser så funderar jag på att se om den!


Fått mycket gjort

Idag har jag haft fullt upp. Jag får gjort så mycket när jag är ledig hehe

Jag kom hem igår kl 23, en timme efter att jag skulle varit hemma på grund av att ersättningsbussar som skulle dykt upp kl 20.30 i Hässleholm för att ta oss till Helsingborg inte kom utan vi fick ta nästa tåg istället. Så idag printade jag ut en reseersättningsgaranti och skickade in tillsammans med min biljett. Förhoppningvis får jag något för att ha väntat en timme extra.

Jag har också beställt glasögon. När jag beställde så såg jag att de ville ta extra betalt för högre brytningsindex men jag kom ihåg att jag läst på en av deras andra sidor att det inte skulle kosta extra. Så jag ringde in och det visade sig att det var ett extraerbjudande som gällde till igår fast kvinnan i telefonen var snäll så jag fick mitt högre brytningsindex gratis! Tur att jag ringde!

Mamma, Betty och jag var också på Väla. Jag lyckades köpa alla presenter till Jenny. Det var inte lätt hehe

Jag hittade en gammal ring där jag tappat några stenar men med hjälp av lite Karlssons klister och Bettys nagelstenar så ser den ut som ny.

I morse hade jag och Betty begravning i skogen för Pixie dog igår... Jag hann inte se henne en sista gång men det var en fin begravning med massa vitsippor.


Äntligen påsklov!

Hej hej allihopa! Förlåt för det långa uppehållet men de här veckorna har varit jobbiga. Speciellt förra veckan då jag var i skolan från 8-20 de flesta dagarna för att jobba på ett projekt. Som tur var Jakob jättesnäll och lagade middag alla dagar, jag tänker på mina stackars gruppmedlemmar som fick laga middag själva när de kom hem.
Nåja, nu har påsklovet börjat och jag har redan återhämtat mig!

Igår hade jag en kompis över, vi gick en promenad och lagade sedan middag. Till efterrätt blev det jordgubbstallrik med grädde! Så gott!En annan kompis kom precis tillbaka från en liten resa till Budapest. Jag fick choklad som souvenir!
Så kul med exotisk choklad.


Så här ser det förresten ut i växtriket. Jag hoppas verkligen att de överlever att jag åker hem till Helsingborg. Jag ska ringa Jakob för att påminna honom om att vattna men risken finns att han glömmer efter att han har lagt på...


Just nu är Jakob trött och halvsover fast klockan är fyra men det är förståeligt för han kom inte hem förrän kl 6 på morgonen idag! Det var nämligen ostasiatisk sittning och han var där för att hjälpa till.

Jag måste köpa nya glasögon för jag har råkat repa de jag har nu. I flera veckor har jag gått runt och sett ganska blurrigt med ena ögat... Som tur så hittade jag en rabattlapp och fick en synundersökning för bara 1 kr! Egentligen hade jag tänkt köpa glasögon i den butik där jag undersökte mig för de hade ett köp två par för 595 kr-erbjudande men först efter att jag testat en massa glasögon sa de att jag var tvungen att betala 1500 kr extra för varje par eftersom jag annars får jättetjocka glas.
Så jag gick hem och kollade på nätet istället. Där finns det glasögon för under 500 kr där allt ingår!

Vilka glasögon passar jag i?


Glad påsk!RSS 2.0