Sommaren är underbar!

Det är så fint väder nu och Jakob och jag har börjat gå på promenader som vi annars aldrig gör. Igår identifierade vi en lind och idag hittade vi vinbär och kungsmynta. När vi var på väg hem såg vi att det låg en kvarglömd fotboll på fotbollsplanen så vi lånade den och spelade lite. Jakob stod i mål och jag skulle skjuta men min ballerinasko råkade åka av och träffa honom i pannan hehe. Fullträff!

Igår lagade jag en korvgryta och använde vår egenodlade persilja och oregano. Det kändes bra. Vi har också väldigt mycket basilika. Kanske gör vi pesto.

Nu har jag precis cyklat hem från biblioteket och är alldeles svettig. Min dagliga träning avklarad! Jag håller på och läser Maud Mangolds "Landet innanför" som Anna rekommenderade. Den är bra!

Nu ska Jakob laga ugnspannkaka till middag!

Designa egna klänningar på Nelly.com och vinn grejer

Jag hittade en tävling på Nelly.com där man ska designa en klänning. Förstapriset är en solresa för två personer! Rösta gärna på min klänning och designa din egen!Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Midsommar är över

Igår kom jag hem till en ren och fin lägenhet med levande växter efter att ha varit två veckor i Helsingborg. Efter att ha ätit middag såg vi på Ghiblis Karigurashi no Arrietty (The borrower Arrietty). Den var en av de bättre Ghiblifilmerna tyckte jag. Se den!

Sen imorse så bråkade vi och jag stormade ut. Efter en stund hittade Jakob mig och vi löste det. Jag åkte iväg till Tornby för att handla och Jakob spelar Magic. I Tornby köpte jag en mortel, solcreme och en insektsätande växt. Det behövs verkligen hemma hos oss.

Lite bilder då!


Betty och jag gjorde efterrätt. Massa bär och frukt med chokladtopping, in i ugnen en stund. Serveras med glass.


På Netto fanns denna dricka. Vi köpte den för den snygga flaskan men den smakade faktiskt gott. Precis som kinesisk lemon tea.


Till det testade vi ölkorv. Det har jag alltid velat testa men inte riktigt vågat för jag vet inte om jag kan äta hela själv men eftersom vi var två så gick den ner. Smakade som fettig chorizo.


Mamma köpte den här växten och sen höll hon på att leka med den (peta på "munnarna" för att se om de skulle stängas, vilket de gjorde) medan jag och Betty försökte fånga flugor till den. Nu har jag köpt en likadan till mig och Jakob för...


...det här fanns i vårt kök. Urk. Alla de svarta små prickarna är miniflugor som bor i blomjord. Så många döda men ändå var det en hel svärm kvar som härjar bland torkstället.


Jag hittade också den här i köket. Jakob hade glömt bort en matlåda jag vet inte hur länge. Fläckarna är mögel... Han får diska!


Jag åt lunch på IKEA. Ganska skönt att gå ut själv och äta ute själv. Känner mig vuxen hehe


På Plantagen sålde de förutom flugfällor också paprika. Är det så de växer!


Bildbombardemang


Vi grillade för första gången när Anna var på besök. Tips: ät inte halvrå lök, man får ont i magen.


Anna lagade frukost åt oss. Så gott!


Jag och Anna åkte häst och vagn på nationaldagen. Jakob ville inte åka så han gick istället.


Jakob lagade fantastiskt god mat med älgköttet. Såsen var himmelsk!


Fick mangochoklad av Betty! Och Anna gav mig marabou caribbean så nu har jag provat båda!


Fikade med Jenny och Anna, åt en citroncheesecake.


Åt middag på Viggo när vi sov över hos Anna. Så mätt, orkade inte upp allt.


Efter maten råkade vi på en pratglad 83-årig dam. När vi väl kom ifrån henne gick vi på geocaching, dvs leta reda på gömda skatter som folk placerat ut med hjälp av en gps. När man hittat något ska man skriva datum och namn på en lapp oich sedan lägga tillbaka skatten. Ibland kan skatten vara lite smutsig, då vill ingen röra den som ni ser ovan hehe


En morgon vaknade jag av att en jättestor kran sträckte sig mot vårt tak.


Jag leker the sound of music.


Betty och jag på väg till affären.


Vi hittar en avdelning med bigpack-produkter. Här är 5kg ketchup.


Jenny och jag fikar på Mezo. Jag åt en hallontarte.


Jag har gjort mobilsmycken! Ska ge puddingen till Jakob för det var hans favoritefterrätt i Japan.

Lite orolig

Det är sommarlov, jag är hemma i Helsingborg och vädret är ok men det finns något som oroar mig. Det är att jag vaknar så sent varje dag att jag missar frukost vilket gör att jag bara äter två måltider om dagen! Det kan inte vara bra! Det är väl ingen stor grej egentligen men eftersom det är sommalov har jag tid att oroa mig för sånt hehe

Annars är allt bra. Jag har några rutiner vilket är att skriva lite japanska, kolla på masterchef australia (det bästa matlagningsprogrammet) och ligga ute i solen om det är fint väder.

Jakob är mycket duktigare än mig. Han pluggar varje dag fram till kl 18 då han spelar lite. Vi har faktiskt spelat sammanlagt 6 timmar WoW tillsammans och jag är level 20! Det är roligare än jag trodde hehe


RSS 2.0