Bio

Igår var vi äntligen och såg Avatar på IMAX 3d-bio. Det tog hela dagen. Bion öppnade 10 på morgonen och hade visningar av Avatar kl 14, 17 och 21 så vi gick upp vid 8 och åkte ivåg vid 9 för att inte komma försent. När vi gick upp så kände jag mig ganska löjlig som åkte iväg så tidigt bara för att kolla på bio... Men när vi kom fram 10.10 så var det redan jättelång kö och biljetterna till den första visningen hade redan gått åt. Medan vi stod i kön så började 17-visningen blinka i gult, dvs det fanns inte så många bilejetter kvar. Det tog kanske 40 minuter i kön innan vi kom fram och kunde köpa våra biljetter, hela tiden så dunkade mitt hjärta som besatt för om 17-visningen var slut så skulle vi fått komma tillbaka en annan dag, åka mer än 1 timme tåg och betala 200 kr tur och retur....

Som tur så fanns biljetter kvar men vi fick ganska dåliga platser. Rad P plats 2 och 3. Ja 16 rader från duken... Det var en stor biosalong.

Efter att vi hade köpt biljetter så behövde vi bara spendera resten av dagen och fördriva tiden innan bion började. Vi gick runt i Kawasaki i 6 timmar och gjorde inte så mycket men det var kul ändå. Det finns många restauranger i Kawasaki.

Filmen var dock inte så bra som jag hade hoppats. Spännande och bra effekter men inte så känslosam. Den var snygg men tom och ganska förutsägbar. Nåja, nu har jag provat på IMAX i alla fall.

Bilddags!

Idag har vi varit i Yokohamas Chinatown och sen inte så mycket mer. Att åka tåg tar mycket av vår tid. Jakob och jag skulle se Avatar på IMAX-bio men 17.40 visningen var slutsåld och visningen efter skulle ha fått oss att missa sista tåget hem...
Därför ska vi upp tidigt imorgon och försöka igen! Bion med IMAX ligger dock mer än en timme bort så det blir mycket resande. Aldrig att vi satt 1.5 timmar till Stockholm för att göra något men här åker vi ibland ståendes långt bort bara för att gå på bio hehe

Igår hände något kul förresten. Mamma, Betty, Camilla och jag råkade komma till en affär just när de hade time sale, i det här fallet var det att allt i affären var på halva priset under en halvtimme, om man hann till kassan. Jag tror att jag spenderade ca 800kr och köpte en jacka, två koftor, tre kjolar, en tröja, fyra klänningar och ett par kortbyxor, väldigt värt det! Det var dock inte bara under time sale utan under hela dagen.

Här kommer bilderna.



Vi gjorde mochi för ett tag sen.



Efter att ha bankat sönder riset så låter man det stå i någon dag och sen kan man grilla det.



Så här blir det när det är klart. Inte världens godaste men kul att testa.



Jakob tar ut sina aggressioner på riset. Klubban är mycket tyngre än vad den ser ut!



Japansk version av julgran. Om man tittar närmare...



...så ser man att det hänger donuts i granen. Och nej, det är inte reklam för en donutbutik.



Utsikt från 60:de våningen. Det var imponerande!



I akvariet på Sunshine City firar de jul på allvar!



Till och med en pingvin fick ha tomtedräkt, så söt!



Jag fick en kvist persilja med min eftrerrätt, är det vanligt eller hade de bara slut på mynta?



Mamma äter efterrätt!



Det finns majssoppa i vendingmaskinerna bland colaburkar och teflaskor. Gott och krämigt!



Här är kläderna jag köpte, sammanlagt blev det undar 900 kr! Gäller att passa på när det är billigt.



Hello Kitty som hälsar oss välkomna till SOGO i Yokohama.



Kapibarapussel som jag köpte igår och byggde ihop idag hehe. Kapibara är så söta! De ligger på samma nivå av söthet som hamstrar för mig.



Lite godis med smörpotatissmak någon? Det luktar verkligen potatis med smör när man öppnar locket.


Wedding Planner

Idag var vi uppe ganska tidigt, 8.30 för att ta oss till Ikebukuro och möta de andra. Först lämnade vi tillbaka ett minne till Bettys kamera som inte riktigt passade. Det gick bra trots att jag inte tror att de har samma bytesrätt eller ångerrätt som i Sverige.

Efter det så åt vi brunch och mötte sedan Anna och Yin i Tokyu Hands, där fanns en massa fina saker. Jag köpte band annat present till Sandy.

Sen delade vi upp oss igen och mamma, Betty, Camilla och jag stack för att äta glass. Glassen var stora skapelser inspirerade av de 12 stjärnteckena.


(inte våra bilder)

När vi hade ätit klart shoppade vi lite och försökte hitta varandra i stationen men det var för mycket folk så vi bestämde oss för att mötas vid nästa ställe vi skulle till. Det slutade dock med att vi stötte på varanda på tåget.

I Harajuku gick vi igenom Takeshita Doori till Forever 21 och H&M som hade julrea. Det fanns köstaket utanför Forever 21 och en massa män som väntade på sina fruar/flickvänner.

Middag åt vi på vägen till Shibuya och sen var det tårtefterrätt på ett café. Mycket efterrättande i Japan hehe.

Anna, Yin, Jakob och jag stannade kvar i Shibuya efter att de andra åkt hem. Vi strosade runt lite och spelade spel i ett gamecenter. Sen skiljdes vi åt och åkte hem.

Det var då Jakob och jag träffade en Wedding Planner.
Jag tyckte redan det var konstigt innan hon började snacka med oss för hon satte sig bredvid Jakob trots att det fanns andra platser lediga och japaner gör inte sånt! Sen frågade hon på engelska om det fanns toa på tåget, (nej), och sa att hon bodde i Chiba. Efter det så frågade hon om vi var gifta eller om vi var far och dotter hhehhee. När vi sa att vi inte var någotdera så tog hon fram en bok om vigselringar och sa att hon var en wedding planner. Resten av resan försökte hon övertyga oss om att anställa henne...
Även om vi ville gifta oss så skulle jag inte anställt henne. Hon kändes alldeles för fejk. Sa bland annat att hon var född och uppvuxen i USA så vi skulle inte få problem med kommunikation men hennes engelska var inte så bra. Bättre än vanliga japaners men inte flytande. Sen var hon alldeles för på också. Det var i och för sig mer amerikanskt än japanskt.

Nåja, lite random.



GOD JUL!

God Jul och Gott Nytt År allihopa!

Igår var det första julaftonen jag firat i Japan och också första julaftonen jag cyklat till skolan för att lämna in en läxa. Jag var alltså uppe tidigt igår för efter skolan så mötte Jakob och jag upp Anna och Yin för att äta sushi till lunch hehe, man kan väl jämföra det med sill...

Efter lunchen visade vi dem runt lite i Inage och hur vi bodde, vi gjorde också sista-minutens julkappshandlanden. Sen mötte vi mamma, Betty och Camilla på stationen och åt en 12-rätters köttmiddag. Så gott! Efter det var det karaokedags. Dit kom också en av mina kompisar. En väldig bra kväll som skulle varit perfekt om inte jag fått huvudvärk under karaokesjungandet (nej det var ingen som sjöng såå dåligt hehhe). Huvudvärken varade ända till kl 12 idag då jag vaknade men jag trodde att det skulle bli bättre så jag och Jakob gick ut för lunch. Det blev inte bättre. Efter lunchen när vi skulle gå hem så var jag så yr och borta. Jag lade mig direkt och sov ända till kl 18. Så har min juldag varit hehe. Nu känns det bättre men jag måste göra läxor...

Sverige är ändå ett bra land där men verkligen är ledig under loven och inte måste göra massa läxor!

Plumeria!

Idag var jag och 5 kompisar för första gången på Plumeria, stället som Elin rekommenderar. Mitt första intryck var wow. Det var som att komma till Hawaii, parasoller vid riktiga träbord och exotiska dekorationer överallt. Maten var god och jag såg att de hade alkoholfria cocktails! Ska definitivt gå tillbaka någon annan gång! Synd bara att det inte är rökförbud inne i restaurangen för lite innan vi gick började en man storröka och det luktade hemskt.

Idag ska mamma, Betty och Camilla komma till Inage för att se hur jag har de. Tänkte ta med dem till 100 yen-affären, supermarket och lite andra vardagliga ställen.

Snart kommer Anna och Yin och snart är det Julafton!


busy busy

Nu är det inte många dagar kvar tills mamma och Betty och Camilla kommer och tills jag har lov!
Har mycket kvar att göra innan det i alla fall... Bland annat:

Skriva och skicka nyårskort till homevisitfamiljen
Göra klart en uppsats om politness in Sweden
Göra inlämningsuppgifter i CAD
Massa japanska löspappersuppgifter
Gå på Universal Festival
Tvätta
Fixa naglarna
Kolla på senaste avsnittet av Liar Game
Läsa Kindaichi
Ta en långlunch på en indisk restaurang

Ok det finns vissa roliga grejer att göra också hehe

Ljus i mörkret

Här är lite bilder på hur vårt pepparkakshus blev.


Visst ser det gott ut!


Tack vare ljusen som Elin lämnade kvar åt mig så blev det lite julstämning.


En gryta som jag lagade i lördags, kommer nog att äta den några dagar till...


Ett set för nageldekoration!

kallt i rummet

Det är så kallt i mitt rum så att det känns som om jag kan ha grejer på golvet där det är kallast, istället för i kylskåpet. En sak som är bra är i alla fall att alla insekter försvunnit hehe
update: såg en liten flygande insekt vid bokhyllan...

På måndag har jag ett midterm och just nu har jag ångest för att jag inte pluggar tillräckligt, jag måste nog gå om trean i Sverige... Samtidigt har jag ångest för att jag inte gör tillräckligt med roliga saker. Det känns som om jag suttit hemma alldeles för mycket. Hjälpte inte heller att Peter (just nu i Saitama) ringde och berättade om alla platser han åkt till och allt han har gjort. Vad gör jag med mitt liv?!

Igår hade skolan ordnat en mochikväll för utbytesstudenter. Vi fick testa att göra mochi och att äta massa olika sorters mochi. Det var kul. Och i torsdags hade jag och två tjejkompisar vår vanliga filmkväll. Vi har sett Katsuragi, Lost in translation, Juno, Nana och Låt den rätte komma in över veckorna.

Längtar verkligen till jullovet.

Länge sedan sist...

På sistone har jag varit lat och inte uppdaterat. Ganska mycket har hänt, här kommer en kort sammanfattning.

Vi var på Thanksgiving knytkalas.
Vi spenderade en helg i Hakone med kaisekimiddag och onsen samt utsikt mot Mt Fuji från hotellrummets fönster.
Vi har varit på homevisit (olika) hos japanska familjer. Min familj tog mig till Chiba Castle och Chiba Temple.
Vi har varit på IKEA och ätit köttbullar samt handlat mat.
Jag och två kompisar har byggt ett pepparkakshus som vi ska ge till personalen här.
Jag har börjat sticka på en halsduk.



På väg mot Hakone



Fuji-san från tågfönstret.



Bergsvandring (?) i Hakone. Jag håller på att dö av syrebrist... har inte tränat på ett tag hehe



Moto-Hakone



Piratskeppet vi åkte.



Utsikt från skeppet.



Middag på hotellet.



Den första rätten av 14! Nästan alla rätterna innehöll någon form av fisk.



Sashimi så gott!



Jakob i yukata.



Jag i yukata.



Vår utsikt från hotellrummet.



Vid Owakudani, ett ställe där varmt vatten och ånga kommer upp från marken. Därav massa ånga i bakgrunden.



Här säljer de svarta ägg kokta i det varma vattnet och det sägs att man lever 7 år längre för varje ägg man äter. Jakob och jag åt 2.5 ägg var!



Middag på IKEA. Jakob har saknat svenska klägg hehe.


RSS 2.0