Upp till Tierp

Idag ska Jakob och jag åka upp till Tierp och spendera några dagar med hans familj! Det ska bli kul, jag hoppas på bra väder så vi kan åka ut och segla.
På torsdag kommer Koto! Jag har inte sett henne på ett år så det ska bli så kul att träffas igenn.
Sen på fredag kommer en japansk utbytesstudent Mihoko och på lördagen åker vi till Stockholm, spenderar dagen där och tar oss vidare hem till Linköping.

Långpromenad

Igår bestämde sig Jakob och jag för att vi skulle gå till stan och promenera i trädgårdsföreningen, en fin park i Linköping. Vi började med att gå till skolan för att skriva ut lite saker, bland annat en karta.


Det kändes lite konstigt att var i skolan under sommarlovet men som ni kan se i bakgrunden så var vi inte ensamma där.


Efter att ha skrivit ut gick vi genom en äppellund. Där fanns ca 20 olika sortsers träd med äpplen och päron. Vi ska gå tillbaka i höst och se hur allt ser ut när det är moget.


Vi passerade en ankdamm och hittade en bro.


Det fanns en jättestor lekplats med massa roliga saker och många småbarn som lekte. Jag försökte smälta in lite hehe


Jag klappade några getter. Vi råkade ställa oss vid ett ställe av staketet som de gillar att klia sig mot så det kom några och då passade jag på att klappa!


Det finns ganska mycket ätligt runt om i naturen ändå. Och tänk att vi har allemansrätten som gör att vi får plocka allt möjligt.


Hästar verkar gilla maskrosor!


När vi gick genom Vallaskogen fick vi utbildning om hur olika hackspettar ser ut.


Sen hittade vi en massa(!) blåbär. Vi ska gå tillbaka imorgon och plocka.


Ute vid vägen hittade vi smultron också!


Jakob lyckades ta en bild på ekorren.


Vi strövade omkring i parken och tittade på blommor. Den här växte på Linköpings näst högsta plats (men inte så högt, det tog oss mindre än fem minuter att gå dit upp).


I parken fanns det inte bara en massa fina blommor och konst utan även kryddväxter. Vi fick med oss en lite kvist citronmeliss, får se om den tar rot.


Jakob visar hur man ska posa!


Ett vackert lusthus!


Designern vill att folk ska kunna gifta sig där. Inuti finns kärlekscitat och bilder på kärlekspar.


Jag gillar hur vattnet ser ut som grön ärtsoppa på avstånd!

Efter att ha gått hela dagen tog vi oss till Netto för att handla lite och sen åkte vi buss hem. Jag gillar att promenera med Jakob. Tänka sig att det fanns så mycket att se (och plocka) i Linköping!RSS 2.0