Food and fun

Igår var tenta-p äntligen över, för mig i alla fall, så vi lagade okonomiyaki för att fira! Okonomiyaki är en så kallad japansk pizza och man kan i princip ha i vad man vill så på det sättet är det ju likt en pizza. Som tomatsås och ost är basen för pizzor är kål och okonomiyakisås bas för okonomiyakis. Vi gjorde vår egen sås för det är svårt att hitta okonomiyakisås här i Sverige men jag tyckte det smakade ganska bra ändå. Förutom basen hade vi rökt lax (inte så bra idé fast tyvärr min...), bacon, ägg, purjolök, lök och såklart majonnäs och torkat sjögräs på toppen.
Här är två bilder på hur det såg ut när vi åt sushi hemma. Då dukade vi fint på sängen(!) och tittade på Vantage Piont samtidigt som vi njöt av god mat, varandras sällskap och lite kramp i benen.
Det här var alltså matdelen av det här inlägget. Vad var det som var kul då? Jo något så oväntat som Warhammer Online. Jakob ville att jag skulle prova och han hade frågat några gånger men jag brukade säga nej för det såg inte så kul ut att springa omkring och döda människor (fast det är det).
Jag sa ja till att prova, nästan säker på att jag inte skulle tycka om det, valde en karaktär på måfå och började gå runt. Det var svårt i början eftersom jag inte kunde/kan styra hur jag gick eller hur kameravinkeln skulle vara men efter ett tag så vande jag mig.
Det är svårt att säga vad som är det roliga med spelet, att klara av uppgifterna (d v s för det mesta, att döda) känns bra men för mig kanske det roligaste är att upptäcka alla detaljer, som att om man vänder sig upp så kan man se stjärnhimmeln och två månar.
Det mest frustrerande med det här spelet är dock att jag går vilse hela tiden. Det finns en liten karta i övre högra hörnet och man kan trycka fram en stor karta men på något sätt har jag i första delen av spelet redan gått åt motsatt håll än dit jag skulle två gånger. Jag måste dock skylla lite på de argsinta byborna som attackerar mig medan jag försöker läsa kartan så att jag tappar koncentrationen!

Det var det för idag.


Japan here we come!

Nu har vi fått nomineringarna till de japanska universiteten! Jag och Jakob blev nominerade till samma ställe! När jag fick reda på det så blev jag så lättad och glad men nästan direkt kom nästa orospunkt. Vi är nominerade till Chiba University men kommer de att ta in oss båda? Vad händer om bara en av oss blir intagen dit?

Men jag ska försöka att inte tänka på det så mycket så här kommer lite info om Chiba.

Chiba har ca 1 miljon invånare och ligger vid havet, bara några mil från Tokyo.

  • Eftersom Chiba (prefekturen) på tre sidor är omgärdat av havet så är fisk och skaldjur väldigt färskt och tillgängligt där.
  • Närheten av havet gör också att klimatet är milt, svalt på sommaren och inte för kallt på vintern.
  • I prefekturen finns Tokyo Disney Resort, IKEA och Narita Airport.
  • Kikkoman har en fabrik här där man kan få gratis soja om man tar deras rundtur.
  • I prefekturen finns också asiens största shoppingcentrum (enligt någon på Wikipedia...) LaLaport.
Det var en kort lista... Kommer mer någon annan dag!

Hösten är här

Hej hej! Det var ett tag sen sist som jag eller Jakob skrev här. Vad håller vi på med nu då? Den här veckan är det tenta-p så mestadels pluggar vi men det är ju inte så kul, varken att göra eller att skriva om. Annars så spelar Jakob Warhammer Online, äter chokladpudding och drar sig för att diska, bl.a. Jag tittar på kinesiska serier, tv och sover när jag inte pluggar.

Angående Japan så vet vi att vi får åka nästa sommar men inte vart. Det känns ändå bra att veta att vi får komma i väg samtidigt om än inte till samma ställe. För att vara ärlig så ser jag fram emot att bo själv ett tag. Jakob är väldigt bra att ha som burköppnare, vandrande element och uppiggare i allmänhet (och en massa annat) men han har även lite sämre titlar som disktravare, sockslängare och frustrationsframbringare.

Jag trivs ganska bra själv. Jag föreställer mig ett skinande rent kök, saker och ting där de ska vara, hela och rena sängar och lugn och ro. Men sen vaknar jag från min dagdröm av att vinden viner kusligt utanför, det har blivit mörkt och jag är ensam hemma för att Jakob är på träning. Man får hoppas att jag kommer till ett ljust och vindstilla område i Japan. 

RSS 2.0