självförsvarskväll

Hej hej! Igår ordnade Iris (i:arnas tjejförening) en självförsvarskväll på kampsportscentret här i Linköping. Jag och några kompisar var med och det var jättekul. Självklart har jag massa blåmärken och rivsår på ryggen(?!) idag och för att inte nämna lite träningsvärk. Vi fick lära oss en massa grejer, bland annat att det inte fungerar att gå ut med armarna när någon stryper en. Man ska istället upp med en arm, vända sig och slå ner med armen över deras armar. Sen fick vi prova på att bli strypta av instruktörerna "15% av vår kraft och bara en sekund" samt nedtryckta av tre personer under tre minuter då man skulle ta sig upp. Det var ingen som tog sig upp... Det som vi fick lära oss bäst och som var den viktigaste lärdomen är att vi inte kan någonting. Det sa instruktörerna ganska många gånger, inte för att trycka ner oss (tror jag), inte heller för att få oss att börja på den riktiga kursen (kanske lite) men för att vi inte ska tro att vi kan och därför göra onödiga grejer istället för att springa och skrika vilket är effektivast.

Flera quiz

Det är ett kul tidsfördriv hehe.

Your Personality is Somewhat Rare (ISTP)
Your personality type is reserved, methodical, spirited, and intense. Only about 6% of all people have your personality, including 3% of all women and 8% of all men You are Introverted, Sensing, Thinking, and Perceiving.
How Rare Is Your Personality?


Your Power Element is Metal
Your power colors: white, gold, and silver Your energy: contracting Your season: fall You are persistent (and maybe even a little bit stubborn). If you see something you want, you go for it. You have a lot of strength, and it's difficult to get you down. Very logical, you tend to analyze everything going on in your life.
What's Your Power Element?


Your Love is Based on Commitment
You believe that love is something that develops and grows. You don't believe in love at first site, and you never mistake lust for love. For you, love is about mutual devotion, respect, and understanding. You don't feel comfortable in a relationship, unless you're both in it for the long run. Why your love can last: You don't take commitment lightly - or leave relationships easily Why your love can fail: You're so committed, you often can't see the most obvious problems in your relationship
What Is Your Love Based On?

Quiz

Jag älskar att göra quizzes(?). Det fanns en period i mitt liv då jag höll på med det hela tiden men nu har jag inte svarat på konstiga frågot på ett tag. Men idag så klickade jag på siten jag brukade vara på och gjorde några quizzes och här delar jag med mig av svaren.
Prova gärna själva. Jag gjorde fler men det är så jobbigt att lägga upp dem...
What Your Handwriting Says About You
                                     
You are a fairly energetic person. You know how do pace yourself, and you deal well with stress. You are very extroverted and outgoing. You are loving, friendly, and supportive. However, you are also manipulative and controlling at times. You are very detail oriented and meticulous. You are a careful thinker and a true intellectual. You don't a lot of space, and you prefer to spend time with others. You are a little nosy and intrusive. You sometimes don't give people enough space. You are somewhat traditional, but you are also open to change. You listen to your head and your heart. You are a poor communicator. No one really knows exactly what you're getting at.
What Does Your Handwriting Say About You?
You Are Yogurt
                                     
Modern and streamlined, you prefer a breakfast that's quick and healthy. You live a fast paced life, and you get breakfast only when you're lucky. And while you are strapped for time, you are still a hardcore foodie. You often eat the best that your money can buy. You figure you're worth it.
What Kind of Breakfast Are You?

sovmorgon

Hej hej! Idag har jag sovmorgon! Jag har haft skola från 8 till 17 så många dagar nu att det känns helt fantastiskt att Jakob går till skolan före mig för en gångs skull hehe. Vad har jag hållt på med den senaste tiden? Inte mycket i privatlivet men i skolan är det fullt upp, speciellt med uppgift Persson som är att man ska hjälpa Persson och bokföra alla deras affärshändelser under två månader, fast vi har bara en vecka på oss och vi ska dessutom göra ett bokslut och annat sånt. Men det är rätt så kul ändå, fast det känns onödigt krångligt ganska ofta eftersom man måste bokföra alla händelser på (minst) två konton. Tex, Persson får en faktura som han ska betala, först bokför han det på leverantörsskulder, ingående moms och inköp av materiel och varor och dessa tre konton ska gå jämt upp, sen när den dagen som han ska betala faktura kommer så bokför han det på plusgirot och leverantörsskulder. Då kommer det att vara noll på leverantörsskuldkontot, dvs han är inte skyldig leverantören pengar längre. Men känns det inte onödigt att göra allt så omständigt, jag förstår att det är två händelser som sker (1. när fakturan kommer och 2. när man betalar) men jag fattar inte att inte ingen har kommit på ett bättre sätt att bokföra sen det här sättet uppfanns för säkert 400 år sedan (inte säker på årtalet men det var i alla fall i Italien).
Men som sagt jag gillar att syssla med siffror så det är kul fast det hade varit ännu roligare om man fick göra det för sitt eget företag någon gång i framtiden.
Ha det bra!

Klarflyttad

Hej hej! Nu känns det som om vi verkligen har flyttat klart och stadgat oss. För jag har fått mitt internet!(!!!) Dessutom har vi trådlöst nu så min bärbara kan också kopplas upp. Idag ska jag laga curry, det är det sista currypulvret  jag har kvar från Japan. Jättegod ganska tjock curry som inte är så stark, passar bra att tas med till skolan.
Igår bakade Jakob en jättegod mockakaka. Det är typ sockerkaka med kaffesmak och på den en glasyr som smakar kaffe och choklad. Oj är klockan redan så mycket. Jag måste gå och laga mat nu. Ses!

RSS 2.0