Imorgon är det D day!

Imorgon är det julafton men också den dag vi ska åka till Hong Kong. Vi reser klockan 8 på kvällen till tågstationen, tar tåget kl 2200 och är framme i kastrup någon gång senare och flyger iväg på juldagens morgon. Jag är exalterad, det känns overkligt att vi ska åka så snart, jag har ju bara haft jullov i två dagar!! Betty är också lite uppjagad och sjunger "ain't no mountain high enough" om och om igen... Mamma verkar nästan lugnast, hon funderar på vad hon ska köpa i julklapp till Jakob. Jag ska köpa en födelsedagspresent men inget elektroniskt.

jahapp

...skulle...
...bara...
...säga...
...att...
...jag...
...lever!...

Låtsasmat

Här kommer bilder på plastmaten jag köpte i Japan. Väldigt litet och sött. Jag byggde en hylla med wellpapp och tapetserade den med grönt presentpapper.

image64
Den här föreställer en snackmåltid med bröd, smör och sylt, en blåbär- och jordgubbsbakelse och en fruktsundae. Vädigt detaljerat, man kan till och med se vad allt kostar i den lilla notan i glasbehållaren bredvid bakelsen.

image65
Det här föreställer en ask med blandade kakor. De gröna och citrongula kakorna i mitten är madelenebakelser och det finns också en chokladkaka, en tigerkakbit, en mandelkaka samt diverse annat.

image66
En picknick för jordgubbsälskare. Vad passar bättre till en korg med jordgubbar än jordgubbstårtbitar, jordgubbbakelser och jordgubbskakor?

image67
Här kommer en av Annas favoriter. Unagi, dvs ål! En snygg lackerad bentobox med två våningar av lyxig lunchmat. Glöm inte misosoppan och salladen.

image68
Här är en stor skål med chirashi-sushi. Tydligen kan man köpa hem paket och laga som med treminutersnudlarna men lite mer avancerat som ni kan se på morotsformarna som följer med.

image69
Här är en söt lunchlåda som innehåller fyllda gröna paprikor och ägg bland annat. Till det får man en Starbuck-kaffe och frukt.

image70
På den här matbrickan finns det en mättande måltid bestående av ris (såklart), kött och potatis, soppa och två smårätter. Miniskålarna i det här setet är så söta!

image71
Så här ser det ut på hyllan. I bakgrunden syns min hundtavla. Hehe hunden verkar vara sugen på jordgubbar.

God natt!

Lite mat

Hej här kommer det lite bilder som ni kan njuta av nu när det är (snart slut på) andra advent.

image57

Först lite juligt med lussekatter, dessa är dock inte så färska utan bakade förra året... Ska baka nya snart!

image58

Annan helgmat är ju semlan, eller helg och helg... men de är i alla fall goda!

image59

Goda var också de här sprängfyllda kanelbullarna mm!!

image60

Något annat sprängfyllt är äggen med två äggulor. Ja ni läste rätt, det är äggen, mamma köpte en massa tvåguliga ägg.

image61

Och nu något som inte är gjort på så mycket ägg men med desto mer kärlek (och svett och blåsor från stänkande olja...) en hemgjord bento. Hehe sånt som händer när man tittar för mycket på Sailor Moon.

image62

Från en utklädd kändis (?) till en annan, jultomten och gänget!

image63

Jag gillar jultomten men jag gillar sushi ännu mer så här får ni en bild. Nu får det vara över för den här gången. Ses snart!

Sashiburi!

Idag måste ni tacka Gratisgodis.se för att jag postar något. Man får nämligen en poäng av dem om man skriver deras adress i sin blogg. Alltså http://www.gratisgodis.se där kan man få gratis godis! Jag väntar själv ett paket från dem snart!

RSS 2.0