Familia med Betty

Här kommer ett inlägg inspirerat av Bettys shoppinguppvisningar





Från Gina Tricot
Diadem 40 kr
Klänning 75 kr

Från H&M
BH 79.50 kr
Trosa 29.50 kr

Från Deichmann
Skor 229 kr

Kolla en hel outfit för under 500kr! Hehe jag märkte inte att allt var i samma färg (förutom skorna) förrän efteråt.


utelunch

Mamma, Betty och jag var på Thai Corner idag och åt deras havets läckerheter till lunch, det var väldigt starkt men sååå gott! Efter det gick vi till biblioteket men jag fick bara låna en bok för vi skulle handla efter det. Sen letade jag efter sandaler, om jag inte hittar ett par snart så lär sommaren ta slut!!
Det har varit varmt och fint väder här i Helsingborg men faktiskt inte så skönt utan alldeles för kvavt.

Köpenhamn


På Tycho Brahe mot Helsingör. Strålande solsken!


Lite morgongymnastik.


Fotograferade fågelskådare.


Fasa!


Egyptisk dans?!


Acceptans av ödet eller "hmm hinner jag dra mig undan?"


Helena uggletämjaren.


Puss på pälsdjuret.


Uttråkad pojkvän?


Ute var det stekande sol och inne var det värmande brasa hehe


Jag stoppar två framåtrusande bisonoxar(?)





Jenny slappar med en valross.


Anna fångar middagen.


Jag försöker bara att hjälpa till.


Känner du igen den här Jakob?


Tänk inte för länge...


Anna: Mucka inte gräl med mig!
Yin: Kom nu honey...


Vi åker båt!


Konserthus(?) med 5 våningar under havsytan!


Danska kungafamiljens båt.


Dag på stranden

Idag var Betty, Anna, Jenny och jag på stranden. Vi kom inte iväg förrän halv två och redan vid fyra var vi hemma igen för så fint väder var det inte. Jag njöt dock av den sol vi fick och är faktiskt glad för att det inte var brännande hett för vi hade ingen solkräm med oss. Efter strandbesöket, där ingen av oss badade förresten, så lagade Betty och jag yakitori, det blv riktigt gott. Imorgon ska jag och kusinerna till Danmark så då ska jag ha med yakitori som matsäck.


Random bild av en svamp på ett träd.


Bild på Pixie!

Hemma hos småsyskon

Idag har hela vår familj varit hos mina småsyskon. Deras mamma hade lagat massa mat som var jättegod! Innan maten var vi ungdomar ute och lekte på en lekplats. Solen stekte och jag blev jättetrött efter bara en stund så efter maten sov jag lite på deras soffa. Imorgon ska jag och Betty och kusinerna gå till stranden och bada!


Vy från en busshållsplats

En vacker dag tog jag dessa foton från busshållplatsen.


Därifrån kommer bussen vart tionde minut (oftast).


Mittemot finns det stora fåglar som har byggt bo bland träden.


Ditåt åker bussen mot stan.

Midsommarmat

Jag låter bilderna tala för sig själva.          

 
 


Och till sist. Något som jag aldrig gjort förut.

  

Midsommarnattsdrömmar

Jag drömde faktiskt någonting som jag kom ihåg den här natten.
Jag vet att Jakob var med i en dröm för jag kommer ihåg att jag vaknade till efter den och tänkte "yes, det lyckades" men sen somnade jag om och glömde bort vad den drömmen handlade om. Jag måste erkänna att jag fuskade lite genom att titta på bilder av Jakob och prata med Jakob under kvällen och sen när jag läste "Den unge hämmnaren" så föreställde jag mig att Jakob var huvudpersonen..
I dröm nr 2 var jag och mina kusiner turister i ett asiatiskt land, vi tittade på tempel och stora stengårdar och annat exotiskt. Det jag kommer ihåg bäst från den drömmen är att vi skulle fika och jag beställde två bakelser av ett slag för jag trodde att någon annan också ville ha just den bakelsen men det ville ingen så jag fick båda... Undrar vad det betyder...

Vad hade ni för drömmar?

Midsommarnattsblomster


Här kommer foton på blommorna som jag och Betty plockat. Det tog kanske bara 10 minuter, massor av blommor här i Ättekulla.




















En liten bukett att ha under kudden (i en plastpåse).
Vet ni vad det är för blommor? Jag kan prästkrage och maskros, resten vet jag inte.

Dodgeball Chung version

Jag och Betty har spelat en egen version av dodgeball med ballonger och straffet när man blivit träffad är 5 armhävningar. Det är ett jättebra sätt att träna tycker vi för vi är helt slut. Kanske beror det på att vi skrattade oavbrutet unde hela matchen hehe.

Glad midsommar!

Idag ska jag ut och plocka 7 sorters blommor och lägga under min kudde så jag får se min framtida man i mina drömmar inatt.
Innan dess ska jag och några andra laga sushi och fira midsommar.
Skriver imorgon hur det gick med drömmandet.

Få iväg ett barn till skolan på mindre än 5 minuter!


Kolla på den här videon. Jag tror inte det går till så hos alla heheh

Mina småsyskon

Här är en bild på mina småsyskon Louise och Alexander. De är 9 respektive 5,5 år gamla.

Jag var hemma hos dem idag. De flyttade hit från Norge för några månader sedan.
Hehe Alexander är så gullig och posar med peacetecknet!

Betty kräver bättre bild


S här får hon!

Tillbaka till Linköping (den 1 juli)

Ja, nu är det bestämt och bokat. Jag åker upp till Linköping den 1 juli för att flytta ner mina grejer. Bra tajming för nu kan jag och Jakob fira vår 33 månadersdag också!

Matcollage

Så här ser maten ut som jag har ätit under en vecka!
Oj så lite jag dricker, förutom det på bilden är det bara ett glas panodil som jag inte fotat..


Internet är tillbaka!

Yay! Internet har varit borta i 2 dagar nu men äntligen så är det tillbaka, dock är jag trött så jag skriver mer imorgon. God natt!

Studentmiddag

Igår tog ju som sagt Sandy studenten. Synd att det var så dåligt väder men förrutom det var allt lyckat tyckte jag. Maten var jättegod och det fanns massor av allt. Jag och  Betty fick till och med hem massa wokade nudlar och en stor bit smörgåstårta.


Här är Betty och Sandy, lägg märke till alla paraplyer och folk klädda för regn.


Sandys pappa har jobbat som kock så det är inte så konstigt att han lyckades trolla fram de här gudomligt goda friterade jumboräkorna. Se så tjock räkan är!


Förutom smörgåstårta så fanns det två andra sorters tårtor till efterrätt!


Jag tog såklart en bit av varje hehe.


Såhär mycket mat fick vi med oss hem... Det kommer att ta ett tag att äta upp.

Ett boktips har jag också. Hökens budskap är första boken i serien Skuggornas väktare av Raymond E. Feist. Väldigt spännande och en huvudkaraktär som man inte stör sig på för mycket eftersom han till skillnad från många andra killhuvudroller i fantasy är tålmodig.

Ha det bra!




bilddags!

Här är en bild på mitt Helsingborgsjag hehe

Byxorna är sååå sköna!


Cheeeeeese.....
Den nya marabou var överraskande god, hoppas de har kvar den även efter sommaren.


Min studenthängargrej till Sandy. Med en origamiblomma!


Något jag hittade hemma. Mammas inlagda citrusfrukter sedan 1983! Jag vill också lägga in och ha en burk som är äldre än mina barn.

Ses ute i regnet!


flygbiljetter

Jag har letat efter billiga flygbiljetter till Japan i höst och hittills är det billigaste jag hittat ca 5000 kr inkl alla skatter. Det är faktiskt ett ganska bra pris fast om man betalar 1000-2000 kr mer så kan man få en tur- och returbiljett.
Ska jag vänta med att beställa och hoppas på billigare priser längre fram eller kanske erbjudanden eller borde jag slå till nu? Problemet är att jag inte vet så mycket om hur jag ska göra när jag väl kommit till Japan. Kan jag flytta in direkt i mitt nya boende, i så fall vill jag faktiskt komma några dagar innan skolan börjar så jag hinner fixa iordning och köpa alla grejer man behöver på ett nytt ställe. Kan man inte flytta in förrän skolan börjar så vill jag inte komma för tidgt för då vet jag inte var jag ska bo...

Jag ska väl ta och maila någon på Chiba University som vet och fråga.

Ingen respekt!

Det finns ingen respekt i den här lägenheten befolkad av tre kvinnor. Det är skönt att kunna vara sig själv inför sin familj men det kan bli lite för mycket. Jag tycker att man alltid borde hålla tillbaka lite för att inte uppröra folk för mycket men det kanske inte Jakob tycker att jag gör...

Idag har det varit grått och småregnigt. Efter att jag kom hem från Väla har jag bara slöat framför datorn och teven och haft tråkigt, och klockan är bara 18.30!! Jag måste ta mig till ett bibliotek snart! (Eller sätta igång med pluggandet eller börja träna eller börja sy på min cosplaykostym...)

Mamma är snäll, hon kom precis in och sa att hon hade rengjort min borste. Det är trevligt med en ren borste men det hade varit respektfullt av henne att fråga innan hon gjorde det! Ok, nu är jag för hård mot henne, men det är inte det enda fallet hon har gjort grejer för "min" skull utan att fråga.

Upp upp och iväg!

I natt har jag sovit förvånansvärt bra, med tanke på att jag och Betty såg en läskig dramaserie innan vi lade oss och att jag sov på en "ny" säng. När jag vaknade var jag utvilad och hoppade in i duschen. Efter frukosten på en äppelmunk och mangote kom jag för att sätta upp lite bilder. Senare ska jag iväg till Väla med Anna och Jenny för att köpa studentpresent till Sandy. Vi får se vad det blir!


Här är ett lyckat exempel av onsen tamago, dvs varma-källor-ägg så egentligen ska de doppas i en onsen för att sakta kokas men de kan göras i en riskokare också. Det speciella med dem är att gulan är mer stelnad än vitan vilket brukar vara tvärtom när man kokar i varmt vatten. Serveras i dashi (fiskbuljong).


Min Japan-inspererade lunch med två rätter och en soppa. Hade bara svenskt ris och grötris hemma så det ni ser är en sådan blandning lagad i en riskokare.


Hej-då-middagen jag lagade till Jakob och mig kvällen innan jag åkte. Jag gillar sallad! (och kött! och färskpotatis! och sås!!)


Mamma som ska hjälpa Sandys mamma med att skala massa räkor till studentmiddagen. 3 kg!


Två suddiga bilder på Pixie. Hamstrar har inte så mycket tålamod.

Ha en bra dag!




Hemma i Helsingborg

Jag är hemma! Klockan 6 på morgonen följde Jakob med mig ut till tåget och kl 11 var jag hemma här i Helsingborg. Mamma hade lagat god mat och väntade på mig, efter maten lade jag mig och sov till ca kl 14. Skönt att vara hemma.

japanska subtitles

Jag hittade japanska subtitles till massa dramaserier och tyckte att det är ju jättebra för att lära sig japanska tecken. Men sen fick jag dem inte att funka, de kommer bara upp som små boxar med frågetecken istället för något förståeligt. Efter att ha hållt på med det i ca 40 minuter (jag är inte så bra på tekniska grejer...) så har jag äntligen fått det att funka men man måste byta massa inställningar om man vill kunna se engelska subtitles igen.
Jag känner mig dock lite stolt för att jag inte bad Jakob om hjälp!

Jag har sommarlov!

Ja!! jag har äntligen fått sommarlov! Jag har precis kommit hem från transformteoritentan och håller på att koka spaghetti och väntar på att Jakob ska komma hem. Jag vet inte hur tentan gick men av 7 frågor så skrev jag bara på 4 så jag måste få mer än 2 poäng på tre av dem och sammanlagt få 8 poäng för att få en 3:a.

På väg till tentan såg jag en reklamaffisch från Akademiska hus där det stod "Hurra! Sommarlovet är kort så snart ses vi igen". Det första jag tänkte var något i stil med "skoja inte om sommarlov!"

Matdags!

 

Perfekt för mig!

Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag ville åka till Japan tidigare men att jag inte hittade sommarskolor eftersom det var i september. Här har jag hittat något annat som jag skulle vilja åka på, förrutom att det är så dyrt! och att det nog inte kommer att vara många i min ålder där...

http://www.japanspecialisten.nu/traveloffer.cfm?product_id=76114929&nsupplierid=671

Tenta-p... och bilder

Nuförtiden är det plugga som ska gälla men eftersom det är så fint väder och så varmt så är det svårt att sitta stilla inomhus och plugga. Jag kan inte säga att det har gått särkskilt bra hittills men imorgon blir det mulet så då kanske det går bättre.

Det här är min utsikt medan jag pluggar


En av rosenknopparna har slagit ut! Det är första gången jag lyckats odla fram en sån...


Det går bra för basilikan och de andra kryddorna också!


Vid fint väder vill man grilla men om man inte orkar vara ute så får man göra det i ugnen.


Efterrätt


Min nya plånbok, kostade bara 50kr!


Kläder som jag ska skänka till Myrorna, hoppas att jag inte ångrar mig!


Jakob som myser med sin nalle! Så söt! (Bilden är nästan inte arrangerad hehe)


Vad jag köpte på hemköp idag. Jag hade kollat in det några dagar innan och nu köpte jag den fast med lite dåligt samvete för Jakob kan ju inte äta det (nötter). Men det försvann när jag öppnade paketet och alla bitar var stora och knapriga och chokladen smakade som god choklad och inte billig eldoradochoklad. Jag har gömt den under täcket för att inte Jakob ska se det och bli frestad.


Det här köpte jag också. Så gott med nötterna och kolabotten! Tyvärr kan ju inte Jakob äta det här heller så jag åt upp hela innan han kom hem så han slapp se det och känna sig frestad. Jag är en sån omtänksam flickvän hehe


Det här har jag aldrig smakat förrut men jag brukar gilla fisk på burk så jag ska prova. Jakob gillar inte fisk som smakar fisk så det här behöver jag inte gömma hehe

När jag gick på hemköp idag så tänkte jag på hur olika matpreferenser jag och Jakob har. Jag gillar nötter och fisk och jag älskar att prova nya saker medan Jakob är en köttkille (ok, jag älskar också kött) och han är mer tveksam till att vidga sina smaklökar. Men det funkar bra ändå, det gäller bara att kompromissa, och köpa det man själv gillar för sina egna pengar istället.


RSS 2.0