Bilddags!

Här kommer en massa bilder tagna med min nya kamera. Det påminner mig om ordspråket(?) : Polisen håller koll på folket men vem håller koll på polisen? Ok, det gick inte riktigt så men själva meningen. Kameran tar bilder av allt men vem/vad tar bild av kameran?


Förra gången skrev jag att man kunde välja mellan 4 olika färginställningar, tydligen fanns det fem. Så här ser det ut med "samma" bild beroende på vad man väljer. Blått-ljusblått-vitt-rosa-rött är ordningen. Vilken funkar bäst?


O ljuvliga lax!!


Jupp, som ni säkert kunde gissa så var den till sushi!


Lite äggsushi, ser ni räksushin i bakgrunden?


Såklart hade vi även maki.


Och även misosoppa, utan tofu dock.


Förutom att laga japanskt har jag bejakat min kinesiska sida och för första gången lagat kycklingnudlar (gaj min). Jag känner mig stolt för jag kokade buljongen själv av två kycklingklubbor under nästan en hel dag!

Sen har jag varit lite onyttig och ätit en massa snacks från asienaffären i stan. Till mitt försvar måste jag säga att snacksen var ganska nyttiga ändå.


De här "fiskpinnarna" består faktiskt (det är inte självklart) till största delen av fisk och det är ju nyttigt. Tvivlar dock på att jag kommer köpa dem igen för de kändes som en imitation av de godare spicy squid jerky som man kan köpa i Vietnam. Squiden är starkare och segare dvs godare. "Fiskpinnarna" blev lite segare efter en natt utanför påsen men det kändes ändå bara som att tugga på papper (istället för läder alltså hehe).


De här gillar jag! Majspuffar i formen av chicken nuggets och lagom spicy.Mmmm! Dessa är också Jakobs favorit (av det vi köpte) så inget att se ner på. Första gången jag åt det var hemma i Helsingborg och mamma som köpt till mig och Betty. Jättegott tyckte vi båda. Det enda dåliga är att de tar slut för snabbt!


De här pumpasnacksen var också goda och nyttiga(...) Påminner om de lätta stjärnformade rischipsen från OLW. Smakade inte jättestarkt men det var gott och lagom crunchy. Man fick en liten påse med ketchup i chipspåsen men varken jag eller Jakob tyckte att det var så gott att dippa.

Vi köpte även en påse med sjögrässnacks. Det vet jag är gott så jag har sparat den till sist. Tyvärr betyder det att jag inte har öppnat påsen än och därför inte har bild på innehållet men så här ser den ut itanpå i alla fall.Här kommer en bild av vår middag ikväll så att ni inte oroar er för att vi bara äter snacks hehe.


Förutom att äta har jag och Jakob även inrett lite genom att sätta upp dessa fyra tavlor i Jakobs rum. De är ganska små egentligen, själva bilderna är vykortsstorlek. De var dock billiga, alla fyra bilderna och ramarna för under 200 kr.


Här kommer tre rebusar som sätter igång er hjärna. Jag vill ju inte att bara era magar kurrar efter att ni har varit här hehe.
Jag postar svaren om det är några som gissar. Ps Den blåa texten som pekar på Jakobhuvudet betyder att den ledtråden är på engelska.

Ha så kul!

Lördagens Asienfest

I lördags var jag med och ordnade en asienfest för japaner, kineser och svenskar som pluggar de språken. Med vara med menar jag att jag stod i köket och baren från kl 15.00 till 01.00 då jag, Jenny och Jakob gick hem för att sova.
Det var en upplevelse. Att stå i baren är kul! Att laga mat till 100 pers är mindre kul fast ganska lärorikt. Synd bara att jag inte fick så mycket tid till att prata med de som var där.
Bilder finns på den här länken:

http://monkeygames.se/gallery/?level=album&id=57

Hittar ni mig?

baconlindad kyckling med fyllning av ost och tomat

Det här kommer lite sent men i alla fall. Åts under förra veckan någon gång.

Före


Såhär såg de ut innan de fick komma in i ugnen. Kryddade med en massa basilika.

Efter


Cross section


Tillbehör


Efterrätt


Har ni märkt någon skillnad på bildvalitén? Jag har nämligen köpt en ny rosa kamera! Den har till och med en specialinställning för att ta matbilder!

Ha det bra!

RSS 2.0