Böcker jag har läst under jullovet

Sommardöden - Mons Kallentoft
Utspelar sig i Linköping där flickor hittats våldtagna/dödade. Ganska bra bok men med lite för många fördomar, det blir inte bättre av att de erkänner fördomarna. Ex, de hittar spår av något blått i en av tjejerna, får fram att det är färg från en dildo. Då måste ju förövaren vara en lesbisk kvinna, och kvinnan som jobbar på brandstationen måste ju vara lesbisk och veta vad alla lesbiska kvinnor i Linköping håller på med...

I'm not a serial killer - Dan Wells

Handlar om en ung kille vars familj äger ett bårhus. Killen vet att han har massmördartendenser men försöker hålla sig själv i skinnet med sina egna regler. Lite som en ung Dexter. En dag så börjar en massmördare härja i staden och gissa vem som blir inblandad.
Spännande att få se livet från en sociopats synvinkel.

Mr. Monster - Dan Wells

Fortsättningen på I'm not a serial killer. Det blir svårare och svårare för vår huvudroll att låtsas mänsklig, inte minst för att en tjej har intresserat sig i honom. Parallellt med det verkar en ny mördare ha kommit till stan.

Assassin's apprentice - Robin Hobb
Lite seg i början. En sexårig pojke får lära sig att han är en oäkting till landets kronprins. Livet som bastard i ett hov fullt av intriger börjar. Han svär lojalitet till nuvarande kungen som vill att han utbildar sig till lönnmördare. Slutar frustrerat, hur kan falla i en sådan uppenbar fälla? Men man får komma ihåg at than bara är 16-17 år.

Snabba cash - Jens Lapidus
Brottsligheten i Stockholm visas upp från sin allra råaste sida i den här boken. Jag hoppas verkligen att den inte är baserad på något verkligt. En kille med smak för pengar som letar efter sin försvunna syster, en man som blev förrådd av sitt gäng och nu har flytt från fängelset, en brutal gangster som vill störta sin boss, dessa tres liv flätas samman i den här boken.

The bicentennial man and other stories - Isaac Asimov
Jag gillar Isaac Asimovs böcker. Av småhistorierna i boken tyckte jag bäst om den där roboten tjänat sin familj så väl att han blev en del av den och hur han kämpar för att bli en människa.

Vargbroder - Robin Hobb
Fortsättningen på Assassin's apprentice. Fortfarande spännande. Vill läsa tredje boken!

The lies of Locke Lamora - Scott Lynch
En av de bättre fantasy-böckerna på senaste tiden tycker jag. Utspelar sig i en stad som liknar Venedig. En ung kille blir köpt av en präst till tjuvarnas gud och lärs upp till att bli en mästertjuv. Väldigt blodig i sina ställen men så spännande.

Red seas under red skies - Scott Lynch

Fortsättningen på The lies of Locke Lamora. Locke och Jean har flytt från Camorr och har nu jobbat två år på en ny mästerplan men fiender från förr ger inte upp så lätt.

Alice - Anna Chung
Ungdomsfantasy som handlar om en tjej vars farfar var en trollkarl som vid sin död lämnat efter sig rollen som husets överhuvud och uppgiften att hitta och skydda familjens grimoire . Problemet är bara att Alice inte har någon aning om hur magi fungerar eller hur hon ska fullfölja sin farfars uppdrag. Dessutom måste hon hitta vem eller vad som mördade hennes farfar innan de hittar henne.

The hunger games - Suzanne Collins

Den bästa bok jag läst på länge. Liknar Battle Royale på så sätt att 24 ungdomar lämnas i vildmarken och bara en får komma tillbaka. Den är dock djupare än Battle Royale och fokuserar mer på karaktärernas bakgrund och på hur deras värld är uppbyggd. Jag måste få tag i bok 2 och 3 snart!

Än är lovet inte över!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0