Tredje dagen

Den här dagen träffades vi i J Hoppers mysiga vardagsrum på morgonen för att prata om vad vi skulle göra idag medan vi drack gratis te med mjölkpulver! De flesta verkade intresserade av Iga Ueno, en ninjastad i närheten (?) av Kyoto. Så vi beslutade oss för att ta oss dit. Efter ca 2 timmars tågande var vi framme och det märktes verkligen att den här staden var känd för ninjor. Till och med sista tåget vi tog för att komma dit var dekorerat med ninjas.


För att inte tala om tågstationen som hade ninjadockor klängandes lite här och var. Efter lite strul med tågbiljetterna, man kunde inte komma ut med ett suica-kort på den här stationen för de hade inte avläsarna..., så kunde vi äntligen bege oss till ninjamuséet.


På vägen dit så passerade vi en ninjatoalett och skojade om att det måste vara en ninjaparad idag för att det var så tomt på gatorna (ninjor smälter ju in i bakgrunden hehe).


Lägg märke till alla kaststjärnor de lyckats få med i texten hehe.

Innan vi gick in i själva muséet så ingick en uppvisning av ett ninjahus. Ninjor var tydligen farmare vanligtvis och bodde i "vanliga" farmarhus men när det behövdes så kunde de utföra olika uppdrag åt sina daimyous.
Det fanns ganska många hemliga dörrar och ställen i det här huset och en ninjatjej demonstrerade allt för oss.


Jakob fick testa en hemlig svängdörr.

Efter uppvisningen så gick vi ner i källaren där den första delen av muséet fanns. Väldigt mycket om ninjas som man inte visste eller trodde helt fel om. Ett av de intressantaste museum jag har varit på.


Man fick bland annat testa träningsvästar som ninjas hade på sig dagligen för att bygga upp muskler. Den här västen väger 10 kg men det finns de som väger ända upp till 20 kg. Det var inte så tungt att ha den på sig men höll man den med en arm så var det inte lika lätt och tydligen kunde ninjas hålla sin egen kroppsvikt med bara fingrarna!


Efter att ha gått igenom hela muséet och tagit lite foton så var det dags för lunch och även idag åt vi udon! De andra började tröttna på udon efter detta men av någon anledning utvecklade jag en craving för de tjocka vita risnudlarna och vill nu äta dem nästan jämt!

Förutom ninjamuseum så fanns det ett slott här på området så dit begav vi oss efter lunchen.


Man var tvungen att gå upp för en brant stentrappa för att komma upp till slottsområdet. Utsikten var spektakulär!

Tyvärr var själva slottet inte lika fint att se på för det var under konstruktion på utsidan. Insidan innehöll gamla saker som hade använts i slottet, inte så intressant. Har man sett ett japanskt slott så behöver man nog inte gå in i ett annat.


Jag hittade en fin hjärtformad sten!

Egentligen fanns ett tredje ställe här i området för turister men vi var ganska frusna nu och bestämde oss för att åka till Nara istället som låg (nästan) på vägen tillbaka till Kyoto. Tyvärr så missade vi precis ett tåg och var tvungna att vänta en timme på nästa. Det ledde dock till att vi fick prova stadens specialitet, hårda kakor. Och de var verkligen hårda kan jag lova. Man kunde inte bita igenom dem utan bara suga och skrapa loss lite i taget, ganska gott dock.


Väl i Nara var det redan mörkt. Nara är ju bland annat känt för sin park där rådjur går runt fritt och det hade jag sett fram emot. Men nu var det så mörkt att man inte kunde se någonting, rådjuren låg och vilade och tog man foton så fick de läskiga röda ögon! Till på köpet så började det att regna.
Nåja vi hade kommit hit av en anledning, förutom rådjuren, det skulle hållas en eldceremoni här under 14 dagar med början idag.


Trots regnet så var det ganska många japaner och några icke-japaner som samlats för att bli välsignade med ett tryggt år. Under en halvtimme bars 10 stycken 6-8 meter långa facklor upp till templet och när de brunnit ett tag så skakades glödande kol ner över åskådarna.


Ganska imponerande syn. Det mest imponerade är kanske att det bara är en person som hanterar denna superlånga fackla.

Nu var det ganska sent på kvällen och Jakob var hungrig. Under hela resan har det för övrigt nästan alltid varit Jakob som klagat på att han varit hungrig och velat äta, inte jag, vilket är en överraskning hehe.


Curry på Coco Ichibanya!
Den till vänster är min och den till höger är Jakobs. Han tog extra stor portion. Två av våra kompisar tog nivå 4 respektive nivå 5 i styrka på sina currys. Jag fick smaka en sked från varje och det var starkt! Båda dem var ganska svettiga och röda i ansiktet efter maten. Jag brukar föresten bara ta regular (nivå noll) och tycker att det är starkt nog.

Ännu en god natts sömn väntade!

Kommentarer
Postat av: Anna

Wii, så trevligt med bilder! ^^

2010-03-16 @ 11:01:49
Postat av: Helena

hehe visst är det!

2010-03-16 @ 12:27:21
URL: http://chokladte.blogg.se/
Postat av: Åsa

Åh, så mycket ni får se. Jag älskar din blogg, Helena!

2010-03-17 @ 21:26:26
Postat av: Helena

Tack, vad snällt!

2010-03-18 @ 06:47:10
Postat av: HAN I TIERP

Ja du skriver iaf :-D

2010-03-18 @ 09:57:30
Postat av: Helena

hehe Jakob är inte så bra på att hålla sina löften...

Just nu är han på en tredagars magicturnering i Yokohama

2010-03-19 @ 07:07:14
URL: http://chokladte.blogg.se/
Postat av: Åsa

Ja, då tänker han inte på oss här hemma!

2010-03-19 @ 18:03:44
Postat av: Helena

huh han förlitar sig på mig som vanligt hehe

2010-03-20 @ 13:52:57
URL: http://chokladte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0