Femte dagen

Idag var näst sista dagen för tre av våra medresenärer så vi tre tjejer bestämde oss för att avsluta stort genom att sova sista natten på ett ryokan. För 4200 yen ca (340 kr) per person fick vi tre ett ganska stort rum med tatamimattor, eget badrum och en balkong samt en tv som inte fungerade. Det bästa med stället var dock badet! Så skönt att sjunka ner i det varma vattnet och bara prata om allt och ingenting tillsammans.

Dagen började dock med lite trubbel. På grund av att det tog längre tid med tvätten än vad jag trodde och för att folk inte kunde bestämma sig för vad de skulle göra så gav vi oss iväg senare än vanligt. Idag delade vi på oss, tjejer och killar för sig. Vi tjejer började med att checka in vårt bagage på ryokan som låg mindre än en minut från stationen. En av tjejerna är väldigt intresserad av Shinsengumi, en militärgrupp som var verksam under slutet av 1800-talet så vi vandrade till ett ställe som var associerat med dem. Efter det kom vi till ett jättestort tempel.


Hongan-ji, bild från Wikipedia.


Där fanns också ett jättestort träd som vi tror är sakura. Se så många stöttor som krävs för att hålla upp trädet!

Nu var det eftermiddag och vi skulle träffas upp med killarna vid guldpaviljongen. Problemet var bara att vi inte riktigt visste hur man skulle ta sig dit. Visst kunde vi gå tillbaka till stationen och ta en buss därifrån men det är ju inget kul... Så vi gick mot norr och när vi passerade en busshållplats så passade vi på att se om någon buss gick härifrån dit. Det gjorde det inte men två tjejer som väntade på bussen gav oss en jättebra karta med alla busslinjer och hållplatser utritade. Nu visste vi i alla fall vilka bussar vi kunde ta. På kartan gick vår buss från en hållplats inte så långt bort men kartor bedrar en... Vi gick och gick men kom aldrig dit och det var kallt ute. Till slut kom vi till en tågstation istället och tog tåget. Nu var väl ändå killarna framme före oss och väntade. Nej, de var ännu långsammare än vad vi var hehe. Så vi gick in till Kinkakuji, guldpaviljongen. Just då var det ganska soligt så det var jättefint!


Efter att ha väntat där i nära en timme på killarna och efter flera telefonsamtal då de sa att de redan var inne men inte såg någon guldpaviljong så kom vi fram till att de hade kommit till något helt annat ställe och eftersom de redan betalat inträde dit så de ville inte gå därifrån...
Faktiskt så hade vi tjejer redan planerat att gå till Kitano Tenman-gu, där killarna var så vi började gå. Det tog kanske en halvtimme och då hade killarna gått mot guldpaviljongen som stängde precis innan de kom fram...


Hur som helst, det var jättefint i plommonträdgården som innehöll ca 2000! träd blommandes i olika nyanser av rosa.


En familj från Himeji hjälpte oss att ta bilder.

Eftersom det var sista middagen tillsammans så hade vi bestämt sedan innan att vi skulle äta på 11 våningen av Kyoto Station för att se på nattutsikten. Så vi tjejer begav oss till stationen och var där strax innan den avtalade tiden. Killarna kom dock inte förrän 40 minuter efter det! Massa väntande på killarna idag!

Sista kvällen, såklart måste vi sjunga karaoke! Det var jättekul!





Kommentarer
Postat av: Anna

So nice! Jag skulle mycket hellre resa runt i japan under våren än vintern! Få la åka tillbaka dit nån annan gång. Du får säga till när du åker till Japan igen så får vi resa tillsammans!!!

2010-03-20 @ 21:58:41
Postat av: Helena

ja det är fint när allt blommar men fortfarande kallt!

att resa tillsammans låter jättekul, jag vill till okinawa!

2010-03-24 @ 10:53:04
URL: http://chokladte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0