Kulturkrock?

Igår hade vi ett kanjitest under första lektionen och det var ganska händelserikt. Själva testet var inte så svårt och efter att man blivit klar kunde man lämna in det och göra något annat tills alla var klara.

När läraren gick ut för att göra något så började en kille som satt snett bakom mig viska till min kompis som satt bakom mig om vad svaret var på en av frågorna. Hon svarade att hon inte visste men jag och min kompis som satt bredvid mig vände oss om och sa åt honom att vara tyst och inte fuska för det är ju ett test! Han blev tyst när läraren kom in igen men när det var dags att lämna in testen så böjde han sig mot sin andra granne och frågade honom. Jag såg det så jag hutade med fingret mot grannen och sa något i stil med "don't tell him!".
Efter att testen var inlämnade så frågade fuskande killen kompisen som satt bredvid mig vad hon menade med att vara tyst och inte fuska. Finns det kulturer där det är accepterat att fuska? Hur som helst så lade jag mig i och sa att man ska inte fuska vid test och då skrek han åt mig "I don't want you here. Go away! Disappear!".

Först blev jag lite paff och vände mig bort och sen slog det mig att han är den första som någonsin har varit aktivt elak mot mig. Det är ju klart att alla inte kan tycka om alla men de flesta visar sitt ogillande passivt ex. hälsar inte eller ger blickar osv. Det kanske låter lite konstigt nu men jag kände mig lite glad över att ha fått en aktiv ogillare!
Jag visste att jag inte hade gjort något fel, det var ju han som försökte fuska och sen blev sur så jag kände mig ganska bra med mig själv. Dessutom var jag glad för att min kompis försvarade mig! På kvällen började jag dock tänka att jag kanske förstört hans liv. Tänk så dog hans mormor i förrgår och han hann inte plugga men om han inte klarade testet så får han inte tillräckligt med poäng och blir utslängd från sitt universitet. Om jag var i en sådan situation så vet jag inte vad jag skulle ha gjort...
Men det löste sig idag då jag snackade med min kompis som också hade sagt åt honom och hon berättade att han alltid var sådär och att han var 30 år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0