Planer för framtiden

I söndags hade Jakob och jag en shoppingdejt. Först var vi på IKEA och köpte två plastbeållare. Ni får se vad de är till lite längre ner. Sedan gick vi till Siba, Sveriges version av game center och det är gratis! Vi spelade lite Gran Turismo och Guitar Hero och Jakob tog lite gratis kaffe. Efter det handlade vi på Maxi. Jag fick bland annat bära på 2,5 kg saft och 3 kg krossade tomater. Vårt slutliga mål var Plantagen där vi köpte jord och växtnäring.


Jag och Jakob ska börja odla egna kryddor. Vi tävlar om vem som kommer att odla de finaste växterna! Det här är mitt "grönsaksland". Jag har dill, persilja, basilika, citron och avokado.


Sedan har vi också tulpanlökar som jag köpte för länge sedan. De har grott lite av sig själva i sin påse och nu har de äntligen fått komma i lite jord.


Slutligen så köpte vi lite krasse också för det är enkelt att odla och går snabbt!


Jag har dragit igång mitt intresse för bakning och försöker göra något kanske två gånger i veckan. Hittills har jag gjort maränger, scones hos en kompis, wienerbröd, björnbärspaj och de petit choux som är ovan. Jag vill testa att göra hallonsuffle snart!

När det gäller planer för mig och Jakob har vi två grejer. Ett är att bygga klart pysslet som vi har haft stående i ett halvår snart. Nummer två är att lära Jakob kantonesiska. Nu när vi har varit ihop ett tag så kanske jag ska börja ta oss seriöst (hehe) och ta vårt förhållande till nästa steg.

Hittills har vi tittat lite på HK-serier men de är inte så bra... Har ni några tips på HK-serier som utspelar sig i modern tid, som inte är för löjliga och det viktigaste, har engelsk undertext så kan ni väl hojta till!
Annars håller Jakob på att ladda ner min all time favorite HK-serie The New Heavenly Sword and Dragon Saber från 1986 med undertext! Så den ska vi kolla på. Jag har den förresten på DVD men utan text om någon vill låna. Det är en klassiker!


Mo Kei, killhuvudrollen är så cool!

Grejer


Så här glad var Jakob när han öppnade sina presenter. Han fick ett skärp och kaffe av mamma, en klocka, en tröja och ett telefonhölje av Betty.


Jag fick en bordsduk och två jättefina ljusdekorationer av Jakobs familj. Tack! Det passar perfekt till bordet.


Jag gav bland annat Jakob en personlig kalender med bilder på oss!
Den kostade bara ca 95 kr och man kunde då välja in 12 bilder + framsida plus fylla i viktiga datum.


Så här ser Januari ut! Jag har märkt ut alla våra månadsdagar, det börjar bli svårt att hålla koll på hur många månader vi har varit ihop nu hehe


Jag fick ett fejk-Rilakkumaskal av Betty, gulligt!


Jag fick också ett handgjort armband med mitt namn på av Betty. Hon har ett där det står hennes namn! Hehe mamma blev avundsjuk och ville också ha ett.


Igår medan de hade möte roade jag mig bland annat med att fixa till min klocka så den passar min handled. Jag älskar ljudet då man vrider ringen runt urtavlan, det låter som när man öppnar ett kassaskåp!


Till sist. Jag hittade min hårklämma i Jakobs rum och frågade varför den låg där. Då sa han att han hade använt den som kam eftersom jag tog med borsten till Helsingborg... Kunde han inte ha ringt mig och frågat om vi har andra borstar?! (vilket vi har i en väska bredvid min säng) Suck, är alla killar så här eller bara min Jakob hehe





Ny design

Kolla vilken fin design jag har fått av Anna! Hon skrev till och med instruktioner om hur jag skulle få in det på bloggen, så snällt! Jag älskar nya designen!

I Linköping

Jag har precis kommit hem för en halvtimme sedan och nu sitter Jakob och styrelsen för Ostasiatiska föreningen i vardagsrummet och har möte medan jag halvt packat upp. Det finns så mycket som jag måste ta itu med men som jag inte har så mycket lust eller vilja att göra. Snart börjar skolan.

Böcker jag har läst under jullovet

Sommardöden - Mons Kallentoft
Utspelar sig i Linköping där flickor hittats våldtagna/dödade. Ganska bra bok men med lite för många fördomar, det blir inte bättre av att de erkänner fördomarna. Ex, de hittar spår av något blått i en av tjejerna, får fram att det är färg från en dildo. Då måste ju förövaren vara en lesbisk kvinna, och kvinnan som jobbar på brandstationen måste ju vara lesbisk och veta vad alla lesbiska kvinnor i Linköping håller på med...

I'm not a serial killer - Dan Wells

Handlar om en ung kille vars familj äger ett bårhus. Killen vet att han har massmördartendenser men försöker hålla sig själv i skinnet med sina egna regler. Lite som en ung Dexter. En dag så börjar en massmördare härja i staden och gissa vem som blir inblandad.
Spännande att få se livet från en sociopats synvinkel.

Mr. Monster - Dan Wells

Fortsättningen på I'm not a serial killer. Det blir svårare och svårare för vår huvudroll att låtsas mänsklig, inte minst för att en tjej har intresserat sig i honom. Parallellt med det verkar en ny mördare ha kommit till stan.

Assassin's apprentice - Robin Hobb
Lite seg i början. En sexårig pojke får lära sig att han är en oäkting till landets kronprins. Livet som bastard i ett hov fullt av intriger börjar. Han svär lojalitet till nuvarande kungen som vill att han utbildar sig till lönnmördare. Slutar frustrerat, hur kan falla i en sådan uppenbar fälla? Men man får komma ihåg at than bara är 16-17 år.

Snabba cash - Jens Lapidus
Brottsligheten i Stockholm visas upp från sin allra råaste sida i den här boken. Jag hoppas verkligen att den inte är baserad på något verkligt. En kille med smak för pengar som letar efter sin försvunna syster, en man som blev förrådd av sitt gäng och nu har flytt från fängelset, en brutal gangster som vill störta sin boss, dessa tres liv flätas samman i den här boken.

The bicentennial man and other stories - Isaac Asimov
Jag gillar Isaac Asimovs böcker. Av småhistorierna i boken tyckte jag bäst om den där roboten tjänat sin familj så väl att han blev en del av den och hur han kämpar för att bli en människa.

Vargbroder - Robin Hobb
Fortsättningen på Assassin's apprentice. Fortfarande spännande. Vill läsa tredje boken!

The lies of Locke Lamora - Scott Lynch
En av de bättre fantasy-böckerna på senaste tiden tycker jag. Utspelar sig i en stad som liknar Venedig. En ung kille blir köpt av en präst till tjuvarnas gud och lärs upp till att bli en mästertjuv. Väldigt blodig i sina ställen men så spännande.

Red seas under red skies - Scott Lynch

Fortsättningen på The lies of Locke Lamora. Locke och Jean har flytt från Camorr och har nu jobbat två år på en ny mästerplan men fiender från förr ger inte upp så lätt.

Alice - Anna Chung
Ungdomsfantasy som handlar om en tjej vars farfar var en trollkarl som vid sin död lämnat efter sig rollen som husets överhuvud och uppgiften att hitta och skydda familjens grimoire . Problemet är bara att Alice inte har någon aning om hur magi fungerar eller hur hon ska fullfölja sin farfars uppdrag. Dessutom måste hon hitta vem eller vad som mördade hennes farfar innan de hittar henne.

The hunger games - Suzanne Collins

Den bästa bok jag läst på länge. Liknar Battle Royale på så sätt att 24 ungdomar lämnas i vildmarken och bara en får komma tillbaka. Den är dock djupare än Battle Royale och fokuserar mer på karaktärernas bakgrund och på hur deras värld är uppbyggd. Jag måste få tag i bok 2 och 3 snart!

Än är lovet inte över!

Ny design!

Jag är så glad! Anna (Jakobs syster) har gjort en ny bloggdesign åt mig i julklapp! Den är jättefin och jag ska sätta upp den så fort jag kommit hem till Linköping och min dator.
Jag borde ha ändrat design för länge sedan, speciellt eftersom det står "I väntan på Japanåret" på bannern men jag är inte alls duktig på sånt här så jag blev jätteglad när Anna visdae mig vad hon hade gjort!
Se fram emot den nya designen!

Bortskämd

Jag insåg precis att Betty och jag är väldigt bortskämda egentligen. Vi har aldrig behövt laga mat eller diska. Betty har ansvar för tvätten nu men när vi var yngre så skötte mamma det också, för hand för vi hade ingen tvättmaskin och visste inte att det fanns tvättstugor. Dammsuga gjorde jag lite när jag var yngre men det var nog mest mamma och det var mamma som torkade golv också.
När man tänker efter så har vi inte behövt göra mycket alls. Jag frågade mamma och hon sa att hon ändå hade tid så då kunde hon sköta hemmet, vi behöver bara sköta skolan.
Undrar varifrån jag har fått min kunskap. Var har jag lärt mig att laga mat? Att diska? Att hålla rent? Är det på hemkunskapen? Är det något man kan naturligt, bara så där? Hur kommer det sig då att vissa verkligen är helt okunniga om hur man sköter ett hem? Eller så kanske de bara är för lata?
Jag är glad att jag kan det dock för jag skulle inte vilja leva i en svinstia.

Nyårslöften

Är det någon som tänker ha nyårslöften? Det verkar inte så poppis längre, kanske för att man vet att man inte brukar hålla de löftena ändå.

Jag tänker inte lova något men jag har några nyårsförhoppningar.

  1. Försöka sluta äta sent på kvällen. Det kan vara svårt beroende på när skolan slutar och när man kommer hem. Dessutom blir jag lätt hungrig senare på kvällen om vi äter middag tidigt. Det hjälper inte heller att Jakob gillar kvällsfika hehe
  2. Försöka röra på mig mer. Kanske (äntligen) börja på en danskurs eller något. Om Jakob inte kan/vill så får jag väl gå själv. Får dock se hur det blir med knäet...
  3. Försöka sluta spela martyr. Har märkt att mamma gör det ganska mycket och upptäckt att jag själv också är sån men så vill jag inte vara!
Vå får se hur det går. Jag är redan hungrig hehe

Ett bra avslut på 2010 och en fin början på 2011

Gott nytt år!
Igår var vi hemma hos Anna och firade genom att laga mat, snacka, kolla på Running man (koreansk tv-show) och äta en massa.

Vår meny:
  • Melon med lufttorkad skincka och balsamvinägersås
  • Hummer på två sätt med skaldjurspaj, vitlöksbröd och sallad
  • Petit choux med grädde, vaniljsås och jordgubbar


Medan vi höll på att laga middagen så hade Annas mamma gjort klart en tårta som vi fick äta, det blev en förförrätt hehe Jag tycker den är väldigt fin, ovanligt med grön cheesecake med pandan-lövsmak. Smart att dekorera med julkalenderchoklad också!


Fint dukat! Lufttorkade skinkan var god men melonen var lite omogen.


Mums! Otroligt mycket kött i en hummer. Vi gjorde två variationer, den första så rev vi ut allt kött och hjärna(det goda!) från humrarna, blandade med creme fraiche och kryddor. Sedan stoppades tillbaka allt i skalet och toppades med ost. Det blev jättesaftigt och gott. Skaldjurspajen var mäktig. Vi gjorde för fyra personer (fast vi var åtta) och halva pajen orkades inte upp.


Den andra variationen. Vi delade bara humrarna och sedan hällde vi på vitlökssmör och gratinerade. Det luktade jättegott! Så mätt!


Gigantiska petit choux hehe. Jag var så ätt att jag inte ens åt någon... Nu ångrar jag mig lite.

Runt kl 23 så gick vi hem till mig för att se på fyrverkerierna. Vi bor ju på sjätte våningen och det är ganska bra utsikt från våra fönster. Det var en ganska actionfylld show i år. Några släppte pappersballonger med ljus i och det blåste ganska mycket igår så ballongen for överallt. Ett tag såg det ut som om det skulle blåsa in på någons balkong och ett tag fastnade den i ett träd. Som tur så började inget brinna.


En annan cool grej var ett fyrverkeri som såg ut som ett nödraket. Det var en röd kula som for i en båge och aldrig exploderade. Den landade i dagiset och en stund såg det ut som det brann men som tur var det inget.


Fyrverkeri i ögonhöjd hehe

Efter att de gått hem så kollade mamma  och jag på tv medan mamma fixade till våra hantlar.


Hon plastade in dem med tejp för att de inte skulle läcka mer sand. 

Idag vaknade jag till en skinande sol och mammas frukost! bra början på det nya året!
Hoppas alla får ett jättebra år!

RSS 2.0