Kullaberg

Idag var vi på Kullaberg! Det var lite kallt i början av dagen eftersom vi gick upp så tidigt (bussen 9.16). När vi kom fram var klockan redan 11 och vi började gå mot toppen längsmed havet. Det var mycket snårigare än vad jag kom ihåg. Första biten var det klippigt och ganska jobbigt. Vi var tre trötta vandrare när vi till sist avvek från havskantens klippor och drog oss in i skogen. Där inne fick vi gå en bit innan vi hittade en rödmarkerad vandringsstig som ledde oss genom kohagar, förbi golfbanor och även mellan massor av hallonbuskar. Till sist kom vi äntligen upp på toppen och där tog vi en välförtjänt fika. Sen gick vi upp till fyren som var hela 78 meter över havet kommer Jakob ihåg. Efter det tänkte vi egentligen gå på grottvandring som var gratis men ingen orkade så vi började nedstigningen. Då tog vi bilvägen som slingrade sig mitt genom Kullaberg, det tog kanske en halvtimme jämfört med klättringen på ditvägen som tagit två och en halvtimme.
Nu är vi hemma, har ätit middag och duschat och är helt slut.


Annas födelsedag

På måndagen var jag och Jakob bjudna på min kusin Annas födelsedagsfest. Vi blev ditkallade klockan 11 på morgonen för att hjälpa till med maten. Det blev smörgåstårta till lunch och BBQ till middag, jättegott. Förutom att laga mat så spelade vi brännboll och även sällskapsspel. Det var jättekul och evigheter sedan jag hade sprungit hehe.
Anna hittade ett gammalt collegeblock där vi hade skrivit upp ett personlighetstest och resultatet vi fick, här får ni testa. Svaren kommer längre ner.
Rangordna de här djuren, börja med det ni tycker är bäst.
Häst
Tiger
Gris
Apa
Får
Rådjur

Den första egenskapen ni kommer att tänka på när ni hör:
Katt
Hund
Råtta
Havet
Kaffe

Resten av testet kommer jag inte ihåg men här kommer svaret på det ovan:
Djuren ni rangordnade står för olika saker och hur mycket ni prioriterar dem.

Häst-Familj och vänner
Tiger- Makt och stolthet
Gris-Pengar
Apa-Karriär
Får-Kärlek
Rådjur-Skönhet

Jakob valde: Tiger, Apa, Gris, Häst, Får och sist Rådjur. Jag kommer alltså näst sist....hehe men jag satte också Får näst sist.

Egenskaperna ni associerar med objekten i del 2 av testet står för vad ni egentligen tycker om dessa saker:
Katt = Ens partner
Hund = Sig själv
Råtta = Ens fiende
Havet = Livet
Kaffe = Sex

Hehehe Jakob tog:
Katt = mig = hårig
Hund = Jakob = Bra
Råtta = fiende = många heheh
Havet = livet = blått
Kaffe = sex = svart

Jag tog att Jakob var smidig, att jag själv var lojal, att min fiende var smygig, att mitt liv var läskigt och att sex var beskt hehe.

Jakob är jättebra på att prata och vara social med folk, han är inte alls blyg hehe, mina kusiner gillar honom!
Vi kom hem vid 22-tiden och det var hela dagen.

Söndagen i Helsingborg!

Idag har Jakob och jag gått lååånga sträckor, tur att det inte är strejk säger jag för annars hade vi inte orkat göra något. Dagen började ganska sent klockan 10 på morgonen då vi gick upp och åt kinesiska bullar till frukost. Sen fick vi uppdraget att laga middag av mamma så Jakob tänkte ut lite grejer.
Vi åkte till Pålsjö skog och besökte min pappas och min morfars gravar. Jakob blev lite orolig på vägen dit för jag hade inte avslöjat vart vi skulle men busslinjen ledde till massa intressanta platser som Kungshults sjukhem, Pålsjöhemmet och kyrkogården. Väl där brände vi lite rökelse och tittade oss runt i kyrkogården. Efter det gick vi ner mot stan och då var vi ordentligt hungriga men oturligt nog gick vi vilse lite och kom ner en bra bit norr om stan så vi var tvungna att gå en extra lång bit. Under vägen bestämde vi att vi skulle äta sushi men det första sushistället var stängt, så var även det andra, tredje och det fjärde... Det vill säga alla i Helsingborg. Därför åt vi på Max, vilket var gott.
Hemma så vilade vi lite och sen gick vi med Betty till City Gross för att handla grejer till middagen. Det blev fläskfilé med potatiskroketter, rödvinssås och sallad. Betty och Jakob drack cider. Jakob gör en alkoholist av min syster!!
Efterrätten var chokladpudding, Jakobs favorit!. Vi tittade på en koreansk film, Old Boys, se inte den om ni inte gillar äckliga grejer.
Hörs imorgon!

Jakob har kommit!!

Idag kom Jakob hit till mig!! Vi var och  fikade på Tasty House, jag tog en cheese cake och varm choklad medan Jakob provade arabiskt kaffe med kardemumma och en bakelse med kaffesmak. Efter det köpte vi en halv vattenmelon och lite bananer och åkte hem! Jag är glad!

En liten hjärtevärmande historia

Idag var jag, mamma och Betty i Väla, det är som Linköpings Tornby, en massa affärer och en IKEA. När vi var inne i IKEA såg mamma djupa tallrikar för 5 kr styck som hon ville köpa. Då sa Betty en till varje familjemedlem och jag tänkte två alltså för jag bor ju inte hemma längre men Betty sa, allteftersom mamma plockade, "och så en till syrran också". Där blev jag rörd, så snällt av Betty. Men det mest överraskande var nog det som mamma sa. "Och en till Jakob". Så vi köpte fyra tallrikar.

Kartläggning av en vanlig dag hos Jakob (då Helena är bortrest)

Det här är vad jag tror försiggår hemma när jag är borta.

Kl 16.24: Jakob blir väckt av att Helena ringer. Han vattnar hennes gran och bedyrar att det inte finns någon disk i köket för att hålla henne glad. Efter samtalet bakar han scones till frukost.

Kl 17.13: Äter scones framför datorn medan han tittar på senaste nytt av Warhammer online-videorna och läser  på  Warhammer online-forum om hur fantastiskt spelet de inte har släppt än är.

Kl 18.47: Sätter igång med pluggandet. Jakob räknar matte och glömmer bort tiden.

Kl 19.32: Jakob tar en colapaus. Fortsätter att räkna, det ända som hörs är radion och lite då och då, ljudet av hårdhänta och frustrerade överstrykningar av lösningar som inte var lösningen enligt svarshäftet.

Kl 21.00: Jakob äter spaghetti framför teven och tittar på skräckfilm.

Kl 21.23: Jakob ringer Helena.

Kl 23.10: Jakob surfar runt på nätet men bestämmer sig sedan för att programmera vidare på sitt yatzy-spel, allt medan han lyssnar på Terry Goodkinds nerladdade ljudböcker.

Kl 03.17: Jakob somnar och drömmer söta drömmar.

Jag tror faktiskt att det är så här när han är ensam hemma. Du kan väl kommentera vad som stämmer och inte stämmer om du läser det här Jakob.

Ps. Terry Goodkinds serie, Sanningens svärd, kommer att komma som teveserie på femman i höst. Måste ses!

Lugna dagar

Nu har jag varit hemma i några dagar och det har varit jättebra! Jag har läst den sista Harry Potter-boken, träffat en kompis från gymnasiet, ätit massa glass och andra onyttigheter och spenderat tid med mamma och Betty.
Vad jag har gjort lite mindre av men som jag borde göra mer är att plugga. Jag vet att det är allvarligt, att jag måste klara tentan för att komma till Japan, för att kunna vara tillsammans med Jakob, MEN det känns inte allvarligt. Jag har blivit för påverkad av min "allt kommer att bli bra"- attityd! Fast jag har ju pluggat, gjort igenom 8 lektioner och läst på men jag lägger inte ner min själ i det. Jag önskar verkligen att jag hade en stor passion för någonting, vad som helst. Jag blir så avundsjuk på mäniskor som har ett mål och som gör allt för att nå det. Hu.... nu blev det lite för seriöst hehe.

Något annat som oroar mig är busstrejken som kommer till Skåne den 15 juli. Jakob kommer ju den 19de och fast det kommer att bli kul att få träffa honom igen och ha honom här så är det mindre kul att gå 1 mil ner till stan för att hämta honom och sen gå tillbaka. Hoppas bara att han inte har tung packning...
Ses!

Tillbaka i Helsingborg!

Jag är hemma i Helsingborg och tänkte dela med mig av några bilder jag och Betty tog förra gången jag var här.


Jag och min mamma!


Efterrätt, nyttigt och gott!


Hur har jag blivit så stor att jag slår huvudet  i taket i vardagsrummet? Hemligheten är inte photoshop utan..... att inte röra golvet med fötterna hehe.

That's it for today! Godnatt!

Äntligen lite bilder

Här kommer bilderna från då Jakob och jag var på Kolmården den 5 juni, alltså ett tag sedan....


Det här är Davidshjorten (nej, det är inte vi som har hittat på namnet). Enligt djurparkens texter ansåg kineserna att denna hjort bestod av fyra djur, kan ni gissa vilka, svaren kommer senare.


Vi var också på rovfågelshowen och här är en cool bild som jakob lyckades ta av en uggla!


Här är en bild jag tog av utsikten från ett av Kolmårdens lunchställen (vilket var hutlöst dyrt, det var också stället där vi åt lunch...) Påminner om Norrland med alla träd och mycket vatten.


Mys på Barnens Lantgård, se så glada de ser ut!


Här är jag med en hungrig gris. Ser ni att att mina victory-signs har blivit rakare och snyggare heheh.

 Det var det från Kolmården. Här kommer lite blandade bilder.


En souvenir från Furuviks djurpark. En sovgris precis som Jakob!


En bild på mig och Jakob minuten innan vi rusade till bussen för vår dejt!


Här är förrätten vi åt på vår 21-månadersdag. Förstår mig inte riktigt på seden att äta förrätt, jag blir mätt på det och orkar inte huvudrätten...


...som var det här.  Äntligen fick Jakob sin fläskfilé.


Och här är efterrätten, brylépudding! Den var dallrig och god.

Det var allt. Här kommer lösningen till Davidshjortsproblemet: Tydligen har den en kamelnacke, koklövar, åsnesvans och hjorthorn. Hoppas ni har lärt er något nytt.

Klippning

Idag har jag varit och klippt mig medan Jakob åkte för att handla mat. Jag har nu fått lugg och lite etapper i håret men annars är det ungefär likadant för jag vill spara till långt hår. Imorgon är det den 2 juli och då firar jag och Jakob 21 månader. Han har planerat något som jag inte vet om, spännande! Jag tror att vi ska se Narnia på bio och kanske middag men har ingen aning. Ses!

RSS 2.0