Tornby!

Idag är det lördag och min enda "lediga" dag i veckan för imorgon måste jag till skolan och jobba med ekonomiuppgifter. Yay (till att det är lördag)! Jag har precis vaknat och väckt Jakob, snart ska vi ta oss ut till Tornby. Vårt mål idag är att fixa foton till våra ansökningar men vi ska också handla till taco-spelkvällen imorgon och jag ska köpa en kamera och en extern hårddisk!
Igår hände något kul. Jag satt och kollade på en dramaserie medan Jakob var på träning då Wei ringde och frågade när jag skulle till Emma. Jag tyckte det var lite konstigt, visst hade både jag och Wei lånat varsin tallrik från Emma för att ha tårtorna på men skulle vi lämna tillbaka dem tillsammans? När jag frågade Wei visade det sig att det inte alls var därför utan för att det var korridorsfest hemma hos Emma och jag hade totalt glömt bort det. Fick panik och rusade in till duschen, just då kom Jakob hem och efter att han ätit sin middag och duschat så gick vi dit. Fint folk kommer sent som Jakob sa...

Ha det bra!

Tårtbilder



Här är de 4 tårtorna som Emma och Manuel gjorde. Den nedersta är den jag fick. Lägg märke till hur stora de är!
Jag vet att fotokvalitén är dålig men jag ska köpa en kamera snart (kanske imorgon), jag tvekar mellan en Nikon S560 och Canon IXUS80.

Inlägg nr 100!

Sitter i skolans datorsal och skriver ett blogginlägg, det hundrade blogginlägget! Tänkte först klaga på hur dagen varit hittills men eftersom det är det hundrade inlägget så borde jag använda det till något roligare.

Ok. Jag ser verkligen fram emot japanåret. Eftersom man "bara" ska vara där under ett år så får man chansen att göra grejer och bete sig så som man vanligtvis inte skulle göra. Allting (som inte bryter mot lagen) är tillåtet! Man kan börja om och omdefiniera sig själv. Och det bästa är att när man kommer hem igen så kan man också starta om, kanske ändra tillbaka om man inte gillar ens japan-själv eller ännu bättre, implementera det bästa från båda jagen!

Tacokväll!

Idag har varit en jättebra dag! För det första så gick jag upp före Jakob i morse. Min motivation var nudelfrukost! Jag var hungrig igår natt men ville inte äta för klockan var ca 0.00 så jag satte klockan på 6.30 och lade mig. På morgonen vaknade jag upp, fortfarande hungrig och sugen på nudlar.
I skolan var det kul för jag gick på parallellklassens lektion istället eftersom jag inte lyckas lära mig så bra av vår egen lärare. Efter skolan gick det också bra för jag och Peter lyckades komma ganska långt med labben trots att vi inte ska ha den förrän imorgon!
På kvällen var jag och Wei bjudna till Emma och Manuel på tacokväll och efter maten visade det sig att de hade bakat 4 små tårtor (eller gigantiska bakelser) till oss! De var olika designade och hade olika smaker som passade oss. Min var i form av ett inkatempel och bestod av tigerkaka med banankräm, grädde, choklad, blåbär och mer banan, jättegod!! Ska sätta upp bilder. Efter det, som om det inte var nog, fick jag och Wei var sin present! Emma och Manuel är så snälla!
Jag kom hem lagom till Top Model och sen kom Jakob hem. En jättebra dag!

Ha det bra!

Gott nytt år!

Gott nytt år på er alla! Här kommer lite bilder från när vi firade in det nya året i Norrköping.



Kvällen innan vi firade så lagade vi (Anna, Jenny, Jakob och jag) pizza. Min är biten med choklad och banan. Det var gott!!



Så här såg jag ut innan jag blev sminkad av Anna. (Ignorera utväxterna hehe)



Så här såg det ut efteråt. Jag ser ut att ha jättetjocka ögonlock hehe.



Så här ser mina kusiner ut!



Tre av rätterna som vi åt. Det enda här som vi (dvs Anna) lagade var "äggpuddingen". Den var jättelen och god. Jag lyckas aldrig med att göra det men det såg lätt ut när hon gjorde. De två andra rätterna köpte vi från Spicy Hot...
4 ägg
3,5 dl vatten
socker  (?)
salt
ångkoka tills det stelnar
häll på olja och soja



Anna som lagade grönsaksrätten. Jättegod, jag vill också hitta sådana grönsaker här i Linköping och försöka.

Ses snart!

Lite bilder

Här kommer lite bilder som togs innan jullovet (mestadels mat).



Fyra matlådor med julgröt! Jag tänkte inte på att mjölk kanske inte gick att frysa så jag lade dem i frysen men Jakob sa att det gick att äta ändå.



En stor okonomiyakilåda till Jakob och en liten till mig! Dessa innehöll seafood (räkor och crabstick). Jag gjorde också 5 matlådor med ugnspannkaka men de tog jag inte bild på.



En japanskinspirerad måltid med tofu, misogurka, misosoppa, ris och korvgryta. Det ser ut som om jag åt på datorbordet så bilden togs förmodligen då Jakob hade åkt hem till Tierp hehe.



En jordgubbstårta som jag och några kompisar bakade till en kompis som fyllde år. Det ser somrigt ut trots att det var i december!



En bild som ger lite julstämning. Jag har fortfarande inte tagit ner ljusstaken än...



Jakob som visar upp sina moves! Kakkoii!

Fredag!

Idag är det fredag! Just den här fredagen är extra bra för jag slutade skolan kl 10 och ikväll ska vi äta pizza med Anna och Jenny! Jakob försov sig och missade två lektioner men hann som tur till ett lunchinfomöte han skulle vara med och hålla.

Sedan jag kom hem har jag suttit och försökt programmera i Ada. Det känns lite nostalgiskt eftersom det var så länge sedan jag programmerade fast då i Java och Visual basic. Fastän det känns nostalgiskt så kan jag inte säga att jag kommer i håg så mycket av hur man gör... Jag har försökt kolla på nätet men svaret på en fråga leder bara till fler frågor som tydligen är så basic att det inte står i manualerna hur man ska göra...
Om ni har en länk till en lättförståelig och basic manual till Ada så var snäll och ge mig den!

Ha det bra!

Ansökningsmaterialet är här!!

Idag fick jag och Jakob mail från Origo som sa att ansökningsmaterialet som vi ska fylla i och sedan skicka till Chiba har kommit! De sista månaderna har det känts som om hela japanåret stod still eftersom ingenting har hänt men nu har äntligen papperna kommit. Snart ska vi också skicka iväg en massa stipendieansökningar.

Ses!

Hamstern

Kom på att jag har en bild på hamstern som Betty fått. Så här ser Pixie ut. Så söt!!

Hemma!

Nu har jag kommit hem till min käre Jakob! Ok, jag har varit hemma sedan lördag kväll men har haft mycket att ta igen så jag har knappt rört datorn förutom då jag köpte och sålde böcker.
När jag kom hem i lördags så hade Jakob tänt ljus, dukat fram bakad potatis med 3 tillbehör, tagit fram en liten julgran som jag inte visste att vi hade och lagt julklappar under den. Det var så fint!

Jag är ganska trött redan fastän det bara är tisdag och jag har labb till 21 ikväll (ok det låter värre än det är för jag har håla och är hemma nu) men på fredag ska jag och Jakob åka till Norrköping och kusinerna och fira nyår! Det ska bli kul!

Tidig morgon

Idag gick jag upp tidigt. Nämligen kl 8. Anledningen var för att hamstern Pixie hade rymt och Betty och hennes klasskamrat behövde hjälp med att stänga inne henne igen. Det gick bra och nu bor Pixie i en kattlåda med en fågelbur över. Annars har jag inte gjort så mycket idag.
Jakob har å andra sidan haft fyllt upp med en tenta. Hoppas det gick bra! Han hann gå till Origo och fråga om utlandsstudierna innan tentan och de sa att papperna nog kommer i början av februari. Det är ju snart!
Imorgon kommer jag hem till Jakob igen! Jag saknar dig Jakob!

We are so fortunate

Hej hej! Igår surfade jag runt och hittade en blogg av ett par som precis som Jakob och jag läser japanska och vill åka till Japan tillsammans. Skillnaden var att de hade väntat i 1,5 år på att få komma till samma universitet! Då tänkte jag på vilken tur jag och Jakob har haft. Vi var väldigt oroliga över att inte få komma till samma universitet eller ens till Japan under samma tid men det löste sig för oss. Vilken tur! Jag kan inte tänka mig hur det skulle kännas att vara ifrån Jakob ett år när jag nu längtar ihjäl mig efter 25 dagar...
Men jag tror att jag kommer att ha annat att tänka på de sista dagarna här hemma eftersom Betty (som fyller 16 år idag, grattis!!) fick en hamster !!! av sina vänner i födelsedagspresent. Hamstern är så söt! Nästan (men bara nästan) sötare än Jakob.

Ses!

Sushi!

Idag var jag och mamma i stan för att köpa en present till Jakob. Egentligen tänkte vi köpa en pyjamas men det var svårt att hitta så vi köpte ******* istället. Jag hoppas Jakob kommer att tycka om det. Efter att vi hade gjort det så köpte vi hem sushi till lunch till mig och Betty. Mamma påstår att hon får ont i magen av rå fisk så hon äter tyvärr inte sushi.
Sushin från Kyoto sushi var god (who am I kidding, all sushi är gott hehe) och man fick med misosoppa hem. Kanske kan Jag och Jakob äta tillsammans där någon gång.

Hej hej!

Idag

Hej hej! Idag har jag och Betty cyklat ända ner till Råås bibliotek och jag lånade två fantasyböcker. Jag hittade inte boken jag ville ha (också en fantasy) men de här två verkar helt ok. Efter biblioteket cyklade vi till Maxi och köpte massa godis och chips. Bäst att passa på när man är hemma!

Det hände en hemsk grej idag. På vägen till biblioteket halkade Betty med sin cykel och ramlade. Hon har ett stort blåmärke vid knäet nu! Stackars Betty. Men hon är inte en sån som klagar och på vägen hem cyklade hon uppför hela backen medan jag var tvungen att gå halva. Min syster är så stark!

Mitt största dilemma just nu är om jag ska kolla på Top Model eller på Skönhetsprinsessor 12 år senare ikväll. Jag tror att det är fler tjejer än killar som kollar på sådant men varför? Ska det inte vara killar som gillar att kolla på lättklädda tjejer? (Inte för att det är därför jag kollar) Konstigt...
Nåja. Ses en annan dag!

Polyamorös

Igår läste jag en artikel på Aftonbladet om hur två kvinnor delade på en man. Båda kvinnorna var med på det och de verkade lyckliga. En av kvinnorna sa något i stil med att "kärlek är en oändlig resurs som inte tar slut för att fler delar på den". Jag tycker det låter som en vettig grej och det är väl en bra sak att den man älskar är lycklig, vare sig han är med dig eller någon annan. Men ett förhållande består ju inte bara av kärlek och det är där jag tror att det krånglar.

I ett förhållande är det viktigt att man har tid för varandra. Det kan vara svårt om man har 3-4 flickvänner som alla vill hitta på något. Man kan ju i och för sig hitta på grejer allihopa tillsammans men då känns det väl inte så romantiskt. Sedan tycker jag också att det är viktigt att skapa minnen ihop och har privata skämt som bara en och ens partner vet om. Det kan vara ett problem om man blir för många i ett förhållande, jag skulle nog blanda ihop allt och säga fel saker till fel person.

För mig är kärlek en privat grej. Jag skulle inte klara av att ha fler pojkvänner eller se Jakob med andra flickvänner. En av personerna i artikeln sa att man inte behövde bli svartsjuk i en sådan relation som deras eftersom ingen lämnade någon för någon annan. Jag håller inte med, för det första tycker jag inte att svartsjuka nödvändigtvis är en dålig grej och för det andra så skulle jag nog bli svartsjuk innan Jakob ens hann lämna mig. Jag förväntar mig lite svartsjuka i förhållanden. Om Jakob såg mig pussa en annan kille och inte reagerade skulle jag bli ledsen och känna att han inte älskade mig. Lite svartsjuka är bara nyttigt tror jag.

Vad jag kommer fram till är alltså att jag inte skulle klara av polyamorösa förhållanden och att de som har sådana förhållanden förtjänar respekt för det verkar inte enkelt.

Rädslor

De flesta gillar väl att dagdrömma medan man sitter på bussen eller ligger vaken innan man somnat. Jag gillar inte det. Jag har dock en logisk förklaring. Nu får jag bara katastrofdagdrömmar. Jag skulle också tycka om det om mina dagdrömmar och fantasier handlade om att hitta den rätte eller att vinna på lotto, ja bra grejer helt enkelt. Mina dagdrömmar, speciellt innan jag somnar handlar nuförtiden alltid om hur Jakob skadar sig. Det är som att se på Itchy and Scratchy på Simpsons fast mer verklighetstroget och omöjligt att stänga av.

I förrgår när jag hade gått och lagt mig började jag tänka på om jag hade släckt lampan i köket innan jag åkte hem, en rätt så vanlig tanke skulle jag tro. Sen började den mörka dagdrömmen. "Jakob kommer ju hem imorgon (läs igår). Tänk så har lampan brunnit ut och slocknat. Jakob som inte vet det försöker tända den (dvs slår av strömmen), när det inte funkar så kommer han ju att trycka på knappen igen (dvs slå på strömmen). Tänk om lampan då exploderar och Jakob får massa glas på sig!!!"

Någon natt innan dess var det den här: "Jakob och jag står i köket och lagar mat. Plötsligt slinter Jakob med en vass kniv och hugger sig i foten! Blodet flödar och jag får panik, men man ska ju inte visa panik inför den som är skadad så jag håller mig lugn och ringer 112. Vet förresten de från 112 vilken stad man kommer ifrån så att det räcker med att säga adressen eller måste man säga stad och postnummer? Hur ska de komma in genom porten där nere? Borde Jakob ligga med foten upp för att stoppa blodflödet?"

Efter dessa tankar rann dagdrömmen ut i sanden. Jag får använda mitt praktiska sinne och känsla för verklighetstrogenhet för att stoppa dessa dagdrömmar! (hehe)

Anledningen till varför jag har dessa mörka dagdrömmer står klar för mig. Det måste vara kombinationen av att jag är i från Jakob och min rädsla för att förlora Jakob. Eftersom det känns overkligt att jag skulle förlora honom pga känslomässiga skäl (dvs att vi gör slut, att någon av oss hittar en annan osv) så börjar min hjärna fantisera om hur Jakob skadar sig och att jag på så sätt mister honom. (hehe ok, det kanske är mer verklighetstroget att vi gör slut än att Jakob dör i konstiga olyckor men det känns inte så)

Fast, jag är rädd för en massa andra saker som spindlar (eeek!!!), missförstånd (det är kanske mer något jag hatar...), att bli oskyldig anklagad för ett brott, att tala inför en massa folk osv. Sådant fantiserar jag dock inte om. Kanske är det för att jag känner mig trygg med Jakob och om han skulle försvinna så skulle det betyda att de andra rädslorna kunde bli verklighet. Känns skönt att jag fick det här ur mig! Hoppas ingen missförstår det här och tror att jag vill skada Jakob...

Att skriva, att fylla, att prata

Som ni förmodligen märkt så har det blivit fler inlägg under det här året (dvs de senaste två dagarna) än under hela höstterminen. Vad kan det bero på? Jo, jag har en tendens att skriva av mig när jag inte har något annat för mig. Jag tycker om att skriva, det måste vara ett av mina mest uppskattade fritidsintressen, men det är också det första jag slutar att göra när jag har annat för mig. Jag tycker att det är väldigt roligt att kolla på anime och läsa manga, fast jag vet att det inte är så givande. Att skriva tycker jag är både kul och givande men av någon anledning så gör jag inte det så ofta ändå.

På tal om saker man inte gör så ofta. Att fylla år gör man bara en gång om året och idag är det min käre Jakobs tur!
Grattis på födelsedagen Jakob!! Idag är en speciell dag för förutom att Jakob fyller år så är det vår 27-månaders dag! Det är synd att vi inte kan fira den tillsammans men vi får hitta på en massa roliga saker när vi båda är hemma igen.

Jag saknar verkligen Jakob jättemycket. Kanske beror det på att vi är så dåliga på att prata i telefon med varandra. Jag vet inte vad Jakob tycker men för mig känns det onaturligt att prata i telefon med honom. Det är en helt annan känsla mellan oss när vi pratar i telefon än när vi pratar ansikte mot ansikte. Skulle en psykolog säga att det är ett dåligt tecken och att vi egentligen inte passar ihop?! Min vanliga reaktion till detta skulle nog vara "å nej!" men nu säger jag "HA, det kan inte någon annan bestämma åt oss!". Watashi datte kawareru, tsuyoku natte kita.

Att skapa tur

Mamma gick ut för att följa några till busstationen och jag och Betty skulle gå och tvätta. Då lade Betty en femtioöring vid dörren så att mamma skulle hitta den när hon kom hem och bli glad. Vi var hemma och vek tvätt när mamma kom tillbaka och var jätteglad. Hon sade att hon hade hittat pengar och då log jag och Betty menande mot varandra. Hur mycket frågade vi och då sade hon 20 kr! Tydligen behövde hon inte oss att skapa tur åt henne för hon missade vår femtioöring.

Soluppgång

Klockan är 9 och jag och Jakob har precis sett på en soluppgång tillsammans. Trots att vi är på olika platser så långt ifrån varandra så kändes det nästan mer romantiskt eftersom soluppgången varade längre då den gick upp här i Helsingborg 20 minuter innan den kom upp i Tierp och vi fick prata med varandra medan vi väntade.

Soluppgång symboliserar ju att en ny dag gryr, att man börjar om från början och speciellt om det är det nya årets första soluppgång. Därför tyckte jag att det var ganska speciellt att få titta på den men egentligen kanske man inte ska vara i Sverige och göra det för här går solen inte upp förrän kl 8.40 på vintern och det känns inte som en riktig gryning. Någon gång vill jag titta på en soluppgång riktigt tidigt (tillsammans med Jakob såklart).

Jakob berättade att sådant man gör under den första dagen på det nya året, kommer man att göra under resten av året. Så vad ska alla ni göra? Det enda som är planerat för mig är tvätta kl 17.00 och äta nyårsmiddag (eftersom vi inte hann igår...). Jag bloggar nu så förhoppningsvis kanske jag bloggar lite oftare under 2009. Jag ska kolla på anime och jag antar att jag borde plugga lite i alla fall.

Ses senare!

RSS 2.0