Imorgon bär det av!

Nu äntligen har jag börjat fatta att vi verkligen ska åka. Det har känts ganska overkligt fram tills nu eftersom vi har haft så mycket att göra med att fixa Marys 80-årsfest som blev väldigt lyckad och efter det så bävade jag lite inför att åka till Stockholm och träffa Jakobs pappa men nu är allt det avklarat och det är packning som gäller (igen).

Jag vet inte vad jag ska skriva. Börjar väl med lördagen.

På lördagen åt jag 3 surströmmingsfiléer och en hel. Det var jättegott! Nästa år ska jag köpa en burk och bjuda mina kusiner så får de testa hehe. Förutom surströmming så fanns det också en jättegod italiensk buffé och till efterrätt så var det tårta och sen ostbricka.

Igår åkte Jakob, jag, David och hans flickvän Annelie till Stockholm för att hämta våra pass och för att hälsa på deras pappa och hans familj. Det var nog inte så kul för Annelie för allt vi gjorde var att gå runt och leta efter ambassaden och sen gå runt för att hitta en bank att växla pengar i. Det slutade med att vi var tvungna att gå till ett växlingskontor för ingen bank hade yen inne. Mitt förtroende för Jakob sjunker lite till... Hur kan killar låta så självsäkra på saker som de inte alls har koll på?! Nåja, jag ska få ett par örhängen av honom som plåster på såren så jag är väl nöjd ändå hehe.

Jakobs pappa var trevlig och rolig. Hans småsyskon var helt fantastiska. De dansade balett och hade sig och lillebrodern spelade lite på pianot för oss.

Under dagen så råkade vi ut för 3 nära-döden-upplevelser. Den första inträffade på motorvägen till Stockholm. I ytterfilen där man ska köra snabbt och köra om folk fanns det en röd bil vars förare satt och dagdrömde. Bilen efter ville köra förbi och istället för att gasa på och köra framåt så bromsade den röda bilen in för att köra in bakom en lastbil i den långsammare filen. Det ledde till att bilen som ville köra om fick bromsa och vår bil var alldeles bakom den. Som tur så krockade vi inte.

Den andra saken som hände var att vi fastnade i Jakobs pappas hiss under 40 minuter. Ok, det var kanske inte riktigt en nära-döden-upplevelse men inte något vanligt heller. Det var vårt eget fel dock att vi fastnade för David och Jakob började hoppa i hissen på vägen upp för att vara roliga och då ville jag också hoppa men det gjorde så att hissen fastnade och vi fick vänta på reparatören. Stackars blombudet som kom efter oss och skulle till översta våningen...

Den tredje händelsen var vid ett övergångsställe mitt i Stockholm. Det blev precis rött ljus när vi skulle gå över gatan men vi höll på att prata och tänkte inte på det. Sen kom en bil rusandes och Jakob ryckte in mig mot trottoaren. Vi fick en sur blick av kvinnan som körde...

Tillbaka till verkligheten. Snart blir det Porterstek till middag och sen en hallonpaj som jag och jakob bakar. Hallon mognar snabbt för vi plockade de här hallonen på samma buske som vi rensade förra veckan.

God morgon från soliga Tierp!

Nu är Jakob och jag omlokaliserade till Tierp. PG och David hjälpte oss att flytta (nästan) allt vi hade  till deras enorma garage där alla våra möbler och annat knappt fyller upp ett av hörnen. Det var verkligen jättesnällt av dem att köra hela vägen till Linköping, hjälpa oss att flytta, köra hela vägen hem och sedan hjälpa oss att lasta av allt igen. Jag kan säga att jag hade träningsvärk i armarna dagen efter hehe. Tack PG och David!

I Tierp har jag hittills hunnit med att sjunga Singstar med David, Jakob och Anna (och förlorat rejält), spelat Magic med David och Jakob, spelat biljard med PG och Jakob och gått promenader med Lita och Thea.

Vi har även besökt Mary där vi blev bjudna på lunch och sen dansade lite till musiken från hennes kassettband. Anna har visat mig lite mer om hur kameran fungerar och vad man ska tänka på när man fotograferar och sen halvgick/skjutsade hon mig på en cykel till konsum där vi köpte en massa godsaker. Vi två har också tittat på en film baserad på en riktig historia som handlade om Andy Warhol och hans musa Edie Sedgwicks tragiska liv.

David har varit jättesnäll och trevlig, frågar om vi ska hitta på grejer, hjälper mig att känna mig hemma, lärt mig spela lite gitarr osv. Jag undrar om Jakob kommer att vara lika trevlig mot Davids flickvän? Hoppas verkligen det men om jag känner Jakob rätt så har han en tendens att kläcka lite elaka/grova skämt och vara ganska rak på sak.

Idag ska jag plocka hallon och sen får vi se vad som händer. Ha det bra!

Packa kläder till Japan!

Nu blir det nog såhär:

2 par byxor
2 set pyjamas
2 kjolar
5-6 par strumpor
4-5 klänningar
3 par skor
1 t-shirt
1 linne
2 långarmade tröjor
2 koftor
1 jacka/kofta
6-7 par underkläder
2 skärp
1 par stickade tofflor
1 maidkostym

i klädesväg i alla fall.

Magicturnering

Nu har alla precis gått hem efter att vi hade en turnering i Magic hemma hos oss. Vi var 7 pers och vi bestämde att vinnaren skulle få tre boosterpacks, tvåan två stycken och resten var sin.
Det var kul att spela Magic med andra än Jakob för en gångs skull och jag måste säga att det gick bättre än vad jag trodde. Jag spelade sammanlagt 4 matcher, vann två och förlorade två så jag slutade på fjärde plats!
Jakob vann hela turneringen!
Kul sätt att säga hej då till lite folk som man inte kommer att se på ett bra tag.

Bilder från nya kameran














Tornby

Idag har jag köpte ett par byxor till Jakob som ersättning för dem jag förstörde i tvätten. Som man kan tänka sig var det ett par beiga, tunna byxor med fickor vid knäna... Nåja, jag är glad att han hittade ett par han trivs i. Sen drack vi kaffe på Siba och tog gratisbussen hem. En bra dag!

Jag köpte också våtservetter för jag tänkte att de kunde vara bra att ha på planet och när man är ute i Japan. Vi hittade inte sådana någonstans, de på Kicks och H&M var för make up removal och ganska dyra men sen gick vi till en barnaffär och de hade 80 våtservetter för 19 kr. Paketen var också återförslutningsbara så inte servetterna torkar ut så snabbt. Om de duger för en bebis så duger de nog för mig med!

Måste berätta att jag föll för frestelsen och sov middag idag! Ja, 3-4 timmar spenderades på soffan med morgonrocken som täcke och mitt nyinköpta uppblåsta nackstöd som kudde. Så skönt!

Filmen igår

Jag tyckte att Mindhunters som vi såg igår var jättespännande. Kanske lite mycket action men annars var den mycket bra. Typiskt sån film där man misstänker alla för att vara mördaren och sen kommer en inte så väntad lösning. Sätten folk dog på var läskiga och ganska äckliga så ni som är känsliga varnas.

På måndag ska Jakob och jag kanske se District 9 på bio. Eftersom vi är studenter och har Mecenatkortet så kostar det bara 60kr måndag till torsdag på utvalda filmer så vi passar på.

Mindhunters

Ikväll klockan 22 kommer en film som heter Mindhunters på 6:an. På beskrivningen låter det som en film jag skulle gilla.

Amerikansk-brittisk thriller från 2004. En grupp studerande vid FBI:s program för psykologisk profilering befinner sig på en öde ö när deras sista excersis tar en helt ny vändning. En av dem blir mördad och de överlevande tvingas tillämpa alla sina nyförvärvade kunskaper för att lista ut vem som tagit livet av deras kamrat. Men hur ska de kunna lita på varandra när de alla vet precis hur man ska göra att inte bli avslöjad? Och hur säkra kan de vara på att mördaren inte kommer att slå till igen?
tv.nu


Jag ska fråga Jakob om han vill titta på den med mig så kan vi få bort lite av vårt popcornlager samtidigt.

Dagarna går

I förrgår kom jag hem till Linköping och då hade Jakob och jag bestämt oss för att passa på att gå till Expert och titta på systemkameror medan vi ändå var i stan. Väl där så köpte vi en kamera! Ja...
Förutom kamera fick vi hem en 18-105 objektiv, linsskydd, 8 Gb minne och en Nikonväska. Förutom att få minnet och väskan för halva priset så fick vi 12 passfoton var på köpet. Nu är det fixat i alla fall.

Igår hade jag planerat att ta med Jakob på svampplockning i skogen men vi började lite sent så vi bestämde oss för att gå och äta först och sen plocka. Det har öppnat ett nytt sushiställe i stan så dit gick vi. Väldigt liten restaurang, ungefär som Kyoto Sushi i Helsingborg. Sushin var dock god och billig, för 95 kr fick man 15 bitar! Som man kan tänka sig så var det kineser och inte japaner som var ägare.
Efter maten så gick vi till biblioteket för att lämna en bok och för att titta i reseböcker. Jakob föreslog att vi skulle cykla runt hela Shikoku, ca 15 mil... jag vet inte om jag orkar det men vi får väl se. Om inte annat så orkar jag nog den 4 timmar långa cykelturen över bron som förbinder fastlandet med Shikoku.
När vi gick ut så mötte vi Pär! Han reser redan på måndag till Sendai. Vi sade att vi skulle komma och hälsa på där och sen resa till Hokkaido tillsammans.
På vägen hem bestämde vi oss för att vi inte orkade plcoka svamp men jag fick tag i ett lingon i alla fall!
Klockan 14.00 kom vi hem och jag sov eftermiddag till ca 17.00 då Jakob väckte mig med middag. Detta ledde till att jag inte kunde somna igår natt så idag har jag verkligen försökt och lyckats med att inte sova middag.

Idag har jag skickat iväg foton till mamma och Betty, ska säga det på telefon sen så att de inte tror att det är ett skumt paket. Just nu är Jakob på Magic-spelning och Fredrik är i skolan. Jag klädde på mig för att gå ut på promenad och hade till och med skrivit en lapp om att middagen stod i ugnen innan jag kom på att alla nycklar var upptagna. Därför får ni en uppdatering istället.

Dags att åka iväg

Idag är den sista dagen jag kommer att spendera med mamma och Betty på ett tag. Egentligen har jag faktiskt varit mer med dem den här sommaren än jag någonsin varit sen jag flyttade. Ändå känns det lite tungt att jag imorgon kommer att åka iväg och inte kommer att få se dem igen förrän under julen i Japan.

Jag har också börjat känna av resfebern. Nu måste jag få med mig allt som jag ska ha med från Helsingborg, det är sista chansen! Hur ska jag ha min laptop, i datorväskan där inte så mycket annat får plats, i en stadiumväska som kan vara bra att ha med till Japan eller i en ryggsäck så att det är lätt att bära? Har jag packat med mig tillräckligt med byxor? Jag tänkte ha med mig 1 par jeans och ett par mjuka byxor. Har jag packat med mig för många par strumpor? Ca 10 par i olika längder så jag kan ha dem med kjol.

Jag är fortfarande inte helt frisk så jag hoppas att jag inte smittar Jakob imorgon men mamma och Betty har ju lyckats hålla sig friska så vi hoppas på tur.

Gulliga Jakob

Jag känner mig lite hård och skyldig för att ha skrivit så om Jakob. Han har många bra sidor också.
En gullig grej är när han börjar skolan innan mig. Då brukar jag ligga kvar och sova och innan han går så kommer han alltid in till mig och säger hej då och ger mig en puss. Sen hör jag hur han låser ytterdörren efter sig. Det känns så tryggt och omtänksamt för vanligtvis så brukar vi inte låsa dörren när en av oss är hemma.

En annan grej är när vi äter något gott, som sushi så ibland ger han mig sin sista bit! För mig är det ett av det kärleksfullaste som finns! Då brukar jag alltid bli lite tårögd hehe

Jakob är också väldigt bra på att visa vardagskärlek. Ofta när jag står och diskar så kommer han in och kramar om mig, samma sak när jag lagar mat. Han sparar inte heller på pussar eller komplimanger, i alla fall när vi är ensamma hemma, när andra är med tror jag att han är lite blyg. Så sött!

Jag älskar dig Jakob!

Teknikstrul = kärleksstrul

Igår blev jag riktigt sur på Jakob och skrev till och med ett elakt sms till honom. Anledningen var för att när jag ringde där vid kl 19 så var han upptagen med att visa foton för våra inneboenden så då sa jag åt honom att ringa tillbaka när han var klar. Vid elvatiden på natten hade han fortfarande inte hört av sig så då skrev jag ett sms där jag kallade honom dum osv... Då ringde han och sa att han visst hade ringt, två gånger till och med och att jag skulle få telefonloggarna om jag ville det. Trots det så blev jag sur och la på. Dels att han ringer så sent, Betty och mamma hade ju redan gått och lagt sig så jag kunde inte prata, dels lät det som om jag inte kunde ta hans ord på det utan att han var tvungen att bevisa sig med telefonlogg!

Hur som helst så blev jag väldigt upprörd när jag trodde att han hade glömt bort mig för nästan alla gånger jag har ringt honom på sistone så har han varit upptagen med att spela spel och inte kunnat prata och han är jättedålig på att svara på sms. Ursäkten är att: "jag svarar inte på sms, det vet du"!

Innan jag lade mig så skickade jag dock ett sms där jag frågade om vi inte kunde prata mer imorgon. Jag och Jakob har en sorts överenskommelse att inte lägga oss osams. Efter att han hade svarat på det sms:et så kändes det bättre och idag har vi pratat om det.

Det verkar vara något fel på hans telefon för förutom att när han ringde så kom det inga signaler utan gick direkt till mitt talsvar (som jag aldrig använder) så ibland när han pratar i telefon så kopplas samtalet bort. Vi vet att det inte är min telefon eftersom det med att samtalet kopplas bort har hänt när han pratat med andra också.

Jag undrar om inte han borde skicka in sin telefon på reparation men då hinner han nog inte få tillbaka den innan vi åker till Japan.

Det här känns lite privat att skriva om men samtidigt är det väldigt skönt att skriva av sig. Nu får ni en annan bild av vårt förhållande, det är inte bara fira månadsdagar och gå på dejt hehe..

Till Jakob: Du får gärna skriva ett eget inlägg om det här eller kommentera om du känner att texten är vinklad hehe


Regnigt

Idag fyller Alvin 1 år! Grattis! Jag skulle egentligen gått på hans kalas med eftersom jag är sjuk så måste jag stanna hemma. Det är lite synd eftersom det är sista chansen att träffa alla kusinerna innan jag åker.
Nåja, jag är hellre sjuk här i Sverige än i Japan eller ännu värre, på väg till Japan.

Som sjuk så gör jag faktiskt inte så mycket annorlunda än om jag hade varit frisk. Eller det kanske betyder att jag inte gör så mycket i vanliga fall.

Imorgon fyller Anna, Jakobs syster, 17 år. Grattis! Jag och Jakob har ingen aning (än) om vad vi ska köpa. Önskar du dig något speciellt Anna?

Update

Mamma, Betty och kusin Camilla kommer att komma till Tokyo den 18 december för att hälsa på mig och Jakob (och för att shoppa och äta såklart hehe)! Där ska de stanna tills den 7 januari så Jakob får sällskap av massa kineser på sin födelsedag. Glöm inte heller bort Anna och Yin som kommer den 22(?) och stannar två veckor och Jenny som ska kolla om hon kan komma eller inte imorgon. Vad kul vi ska ha!
Mamma vill se Fujisan och titta på utsikten från Tokyo Tower men hon vill inte äta rå fisk. Betty vill nog shoppa och äta så mycket japanskt hon kan. Camilla vet jag inte riktigt vad hon vill men vi ska väl hinna med det också.

Jag har fått en mp3-spelare av mamma och Betty i födelsedagspresent och julklapp. Det blev ingen av de som jag skrev om tidigare utan en MP734AF från Clas Ohlson för 650 kr istället. Den klarar av mp3, har radio och bildvisning och kan visa film. Dessutom kan man använda den som diktafon, kanske ska börja med en röstdagbok...
En väldigt bra grej med den är att två kan plugga in hörlurar och lyssna samtidigt. Perfekt för couples hehe
Var snäll och skriv inte i kommentarerna att ni hittade den mycket billigare någon annanstans eller att den har fått dåliga reviews, tack!

Jag är ganska säker på att jag har svininfuensan, eller är en hypokondriker. Feber, hosta och rinnande näsa är symptom på svininfluensan och det har jag just nu. Andra symptom är diarré, kräkning och ingen aptit men jag måste säga att inom de fälten så mår jag prima. Kanske får jag det senare.
Anledningen till att jag dock tror att jag är drabbad av denna fruktade sjukdom är för att det på Aftonbladet (ok, inte 100 % tillförlitligt) stod att om man hade influensasymptom så var det förmodligen svininfluensan eftersom olika sorters influensor inte brukar gå samtidigt.
Måste säga att jag inte känt mig så pigg och energisk på länge. Det måste bero på ds-yogan jag håller på med. Kanske har jag hittat botemedlet till influensa, yoga!

Hoppas att ni mår bra!

Bra nyheter!

Jakob har fått positivt besked från CSN. Vi kommer alltså att ha ca 3500kr var i veckan bara från lånedelen av CSN. Det låter som jättemycket! Så mycket gör jag nog inte av med på en hel månad om man tar bort hyran. Fast vi kommer förmodligen att äta ute varje dag så pengarna behövs nog.

Den andra nyheten är att våra Certificate of Eligiability äntligen har kommit så nu kan vi skicka in dem och söka visum. Typiskt att de kommer en dag efter att jag åkt hem till Helsingborg hehe.


mp3




Valet står just nu mellan dessa två mediaspelare. Ingen av dem är rosa men som sagt, det finns viktigare saker än utseendet. Den till vänster är Dmtech Media Touch MP-409 från Expert. Och den till höger är Zap SR25 från Teknikmagasinet.

Båda är 4 Gb och klarar av de flesta format samt har radio.

Den från Expert kostar 669kr men då har den touchscreen, inbyggda högtalare och 2,8 tums skärm. Dessutom kan man spela avi-filer och titta på foton. Frågan är om jag behöver titta på film i min mp3-spelare, det kan jag ju lika gärna göra på min ds.

Den från Teknikmagasinet kostar bara 400kr och verkar klara av det som en mp3-spelare behöver. Den verkar också mindre och smidigare än den från Expert. En nackdel kan vara att den endast går att ladda genom usb och jag alltid brukar komma på att jag behöver ladda när jag redan har stängt av datorn och ska lägga mig. Kan man ladda genom usb utan att datorn är på? Man kan dock köpa till väggkontaktsladdare för 99kr.

Den störta frågan är dock följande:
Ska jag inte köpa en mp3-spelare i Japan istället?


RSS 2.0