Vad har hänt?

Vad är det som har hänt med bloggen. Allting är så annorlunda. (Jag har inte gjort något.) Jag tror att de har uppdaterat blogg.se. Får se om jag kan få tillbaka den gamla designen...
 
Update
Fixat!

Första dejten på jag vet inte hur länge

Igår hade jag och Jakob en dejt för att fira förlovningen och min födelsedag. Vi (dvs Jakob) hade inte haft tid förrän igår. Så planen var att vi skulle ut och äta lunch på internationella matmarknaden som hålls just nu, sedan skulle vi gå runt till tivolit och Rix FM festivalen som också är i stan nu för att till sist gå på bio. Dock inträffade något lite oförutsett då en av Jakobs elever (han jobbar som klassföreståndare åt basårseleverna) dök upp kl 12.30 på Linköpings tågstation och behövde hjälp med att hitta till skolan och annat. Så Jakob åkte in till stan för att hämta honom medan jag gick för att handla och diskade lite.
 
När han kom hem igen var klockan nästan två och jag höll på att dö av hunger. Vi kom ut till stan och letade efter något att äta.
 
Det var mycket folk och fint väder. Jag trodde att det skulle finnas fler matstånd men de flesta sålde korv, ost eller sötsaker, dvs sånt man inte kunde äta direkt eller inte blev mätt på.
 
Det fanns ett stånd som hade krokodil- och kamelburgare. Lät väldigt intressant men dyrt så vi tog något annat istället.
 
Vi tog en portion paella med kyckling. Jag ville egentligen ha skaldjur men Jakob använde hundögon. Det var effektivt ^^
 
Det andra vi delade på var polsk jägargryta med surkål och korv. Det var gott men jag saknade kolhydrater. Vi köpte också fem polska minipiroger. Väldigt mumsiga, speciellt den med surkål.
 
Det var väldigt fint att sitta och äte vid ån. Varför har vi inte gjort det flera gånger? Väldigt många getingar dock.
 
Efter maten gick vi till Hemköp för att köpa dricka och godis till filmen. Klockan var ganska mycket så vi hann inte gå till tivolit eller Rix FM, vet inte om det var så mycket där ändå men kunde ha varit kul.
 
Istället promenerade vi runt lite och tog foton.
 
Jakob kan inte se normal ut på våra bilder så jag stack också ut tungan, bara för att han inte skulle känna sig ensam ^^
 
Vi såg The Dark Knight Rises på bio. Den var bra men lite förvirrande för ingen av oss hade sett första filmen och det var en del grejer från den som dök upp. Jag har aldrig tyckt om Batman för jag hade fått för mig att han var så mörk och arrogant av någon anledning så jag har aldrig velat se filmerna. Men sen såg jag andra filmen med Sofia för några veckor sedan och insåg att jag hade fel. Batman var visserligen mörk och deprimerad men han är nog en bra kille ändå. Min favorit är dock fortfarande Iron Man, för att han vill vara superhjälte och för att han är en smart vetenskapsman och företagare.
 
Efter bion medan vi väntade på bussen såg vi hur några gymnasieelever blev nollade. Jag är så glad att min gymnasieskola inte hade nollning för det såg inte kul ut. Det måste ha varit jättekallt efter att ha gjort armhävningar i fontänen... Universitetets nollning är helt annorlunda. Ingenting förnedrande för nollan alls. Synd att folk misstar gymnasienollning för universitetsnollning vilket har gett det senare dåligt rykte.
 
Här är en förlovningspresent vi fick av Åsa och PG. Tack så mycket! Vi ska försöka ta hand om den och vår kärlek!
 
 
 

Sammanfattning av sommaren

Så nu är sommaren på väg mot sitt slut. Folk börjar skolan och jobbet igen. Därför tänkte jag göra er lite nostalgiska och visa några av mina sommarbilder. ^^


Sommar = färska frukter och bär. Jag gillar melonhållaren man fick med från Hemköp!


Sommarlov ger en tid till att göra sånt man borde göra, som att sortera genom köksskåpet. Här är hälften av innehållet på översta hyllan. 


Blåbärsmilkshake med grädde som för att matcha min kjol hehe.


Även på sommaren måste man hålla igång sina kunskaper lite. Fast lite skönt i solen kan man ändå ha.


Jakob hade med sig kaffeost ner från Norrland. Intressant konsistens.


Sommartårta. Fick dock äta upp 3/4 delar av den själv för Jakob ville inte ha...


Hemma i Helsingborg spenderade jag tid med Betty!


På Helsingborgsfestivalen åt jag langos med gräddfil, ost, skinka, annanas och curry- Mums, langosdeg är nästan godare än pizza.


Mamma var jätteglad för hon vann 2 kg choklad och en nalle på festivalen.


Jag åt ganska många hamburgare, i alla fall jämfört med vad jag normalt brukar äta. Den här är med shredded pork. Så god, påminner om tju yok si men saftigare.


Drack min första bubble tea i Sverige. Har för mig att de i asien och London var mindre söta och lite godare. Tips, välj inte bubblorna med surt innehåll, passar inte den söta mjölken.


Var med Anna, Yin och Jenny på promenad i Västra hamnen i Malmö. så fina hus där. Och fin utsikt också!


Bakade pekanpaj för första gången. God men för söt, håller jag på att förändras, jag som trodde jag gillade sötsaker.


Var på Dunkers kulturhus med Sofia. Intressanta utställningar, synd att vi inte hade mer tid.


Betty grillar majs på spisen. Tror inte det fungerar hemma på våra spisplattor.


Pluggat mandarin, varför lärde jag mig inte det när jag var yngre? Ska "tvinga" mina barn att lära sig så får de tacka mig sen hehe


I sommar har jag sett en soluppgång. Gick tillbaka till sängen efter det...


Sommarens stoltaste? Vi i MASH (Martin, Anna, Sandy och Helena) fick ett diplom från Utmaningarnas hus! Fattades bara 100 poäng för att hamna på high score-listan.


Kräftfest med broccoli- och purjolökspaj, sallad, två yoghurtsåser, bröd, ost och massa kräftor!


Tillbaka i Linköping frostade vi av frysen. Många av mina frysta kryddor fick slängas...


Gjorde lite sushi av sånt vi hade hemma. (Yup past-Helena hade skurit upp lax till sushi och fryst in det åt present-Helena)


Souvenirer från Kina

Min kompis Wei har varit på semester i Kina, i bland annat Shanghai och Xian. Och hon hade med sig massa matsouvenirer hem till mig. Så snällt!


Överst ser ni tre sorters pocky. Ska bli kul att testa kinesisk pocky, jag har ätit japansk och thailändsk pocky, de smakade ganska olikt varandra trots att det är samma märke... Nere till vänster har vi saltade bönor (vet inte riktigt vad det är men det smakade salt och bönor ^^), i den lila påsen finns det bönor smaksatt med five spices tror jag, har inte öppnat den än. I de små silvriga paketen är det bitar av anka. Har för mig att Wei sa att det var anklever men det kändes inte riktigt som det. Ganska gott. Det sista är ett paket med revbensspjäll i sojasås. Ska värma upp det och äta med ris någon dag.

Tack så mycket Wei!
Just det, jag fick även ett rosa jade-armband. Får ha på mig det någon dag.

Vi har förlovat oss!


Vaknade imorse till Jakobs hemlagade frukost. Han hade gått upp kl 4 för att baka bröd, steka pannkakor och pressa juice. Efter att vi ätit gick han ner på knä och friade. Såklart sa jag JA!!!
Här ser ni min ring, den är av titan men lite för stor så jag får ha den som halsband så länge.
Anledningen till att han valde att göra det idag är för att det var idag för sex år sedan vi såg varandra för första gången.

Vill ni veta en hemlighet? Om ni tittar på inlägget Lyckliga sommardagar
och kollar den första bokstaven i varje mening så får ni veta ^^

RSS 2.0