Sammanfattning av förra veckan

Jag som trodde att min vår skulle vara jättelugn eftersom jag inte läser så många kurser men vad fel jag har. Förra veckan hände det ganska mycket. Bland annat så fick jag ett till extrajobb. Nu är jag servitris på Wasabi under luncher och på vissa kvällar och helger jobbar jag på Restaurang China. Det är ganska lugnt på det andra stället eftersom de precis öppnat igen efter tre månaders uppehåll så gästerna har inte hittat tillbaka riktigt. Ägaren är snäll och bjuder mig på mat och fika samt massa 2 för 1-kuponger från Restaurangchansen.

I måndags förra veckan hade vi kompisar över på mat och sedan spelade vi magic. Efter det kom en till kompis, han skulle sova över hos oss eftersom hans rumskamrat hade gäster över i deras lägenhet. Tillsammans kollade vi på "På bar gärning". Det är ett program som handlar om hur svenskar reagerar i olika situationer. Om svenskars civilkurage. Jag tycker det är väldigt intressant och gråter nästan varje program då modiga svenskar kliver fram och säger ifrån.

På tisdagen hade jag en körlektion och sedan efter det tog jag riskettan. Det är en obligatorisk del i körkortsutbildningen och handlade om hur trötthet, droger och alkohol påverkar en och att man inte ska köra när man är påverkad. Lätt att sammanfatta men utbildningen tog fyra timmar....

På onsdagen var jag på en lunchsittningsjippo. De hade dukat upp fint, som på sittning, i en av universitetets korridorer och vi kom dit lite uppklädda och åt kinamat. Det var ett reklamjippo för att promota sittningen på lördag.

På fredagen jobbade jag lunch, sedan rusade jag hem för att baka en tårta åt en kompis som fyllde år på lördagen. Sedan var det att åka till jobb nr två.

På lördagen jobbade jag och när jag hade slutat så träffades jag och några kompisar för att dekorera tårtan. Den blev jättefin. Efter det hade vi bara 40 min på oss att åka hem, duscha och klä upp oss till sittningen. Stressigt men det gick på något sätt. Sittningen var i temat "Journey to the west" men maten var koreansk. Gott i vilket fall. Jag kom hem klockan tolv på natten men Jakob jobbade som bartender och lyckades inte ta sig hem förrän kl 6.30 på morgonen.

Några timmar efter att Jakob kommit hem skulle vi ut igen. På söndagen var det nämligen vårsläpp för korna på Halshöga och det tar ca en timme att cykla dit. Vi och tre japaner begav oss iväg i det kalla vädret. Väl där fick vi vänta en timme innan något hände eftersom arrangörerna ville vänta in fler människor. Varför kan folk inte komma i tid!?!

På eftermiddagen träffade jag en kines på Burger King för att lära honom svenska och sedan jobbade jag på kvällen.

Varje dag jag kommer hem så stupar jag nästan i säng och orkar ingenting. Hoppas det inte är lika tröttande att jobba på riktigt i framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0