Fartfyllda veckor! Del 2

Dagen efter att vi varit ute med båten kom vår kanadensiska kompis Koto. Hon hade varit tre månader i Tanzania och volontärarbetat. PG lagade jättegod pasta med laxsås! Efter att ha pratat till sent på natten lade vi oss och nästa dag åkte vi till Uppsala för att sightseea.



Vi åt lunch på Max och där fick Koto testa på svenskt kaffe. Sedan gick vi till Domkyrkan och kom i tid för den guidade turen. Intressant faktiskt, Uppsalas domkyrka är störst i Norden och har funnits sedan 1400-talet. Där finns Carl von Linnés kvarlevor och en massa annat.

Sedan gick vi till en stor trädgård. Det var SM i boule den dagen så massa människor.



På kvällen kom Mihoko från Japan och Jakobs familj bjöd oss på kräftskiva! Vi fick även äta surströmming. Jag tyckte det var gott men för Mihoko och Koto var det nog en engångsgrej hehe


De lärde sig också att dricka nubbe och lite sånger ^^

Nästa dag var det dags att bege sig hemåt. Vi skulle dock spendera en dag i Stockholm. När vi kom till centralstationen så var dock alla skåp som var stora nog för våra bagage upptagna så vi fick leta runt en halvtimme innan vi såg en familj som var på väg att hämta sina bagage och gå. De hade tre skåp och vi fick två av dem!

I Stockholm gick vi först till Macdonalds för att kissa. Våra kompisar förundrades lite över hur få toaletter som finns tillgängliga och som är gratis.


Vi gick förbi Stockholms riksdag till Gamla stan. Där fikade vi, jag tror det blev ca 400 kr för oss fyra, dyrt!

Efter det strövade vi runt och tittade på utsikten. Vi hade tur och det var jättefint väder.



På kvällen vandrade vi tillbaka mot stationen. När vi var vid palatset såg vi en koreansk femåring som grät och letade efter sin mamma. Han skrek så vi försökte trösta honom men ingen av oss kunde koreanska så vi gjorde nog honom bara räddare. Jakob gick för att anmäla det till en slottsvakt och en annan man sprang runt och försökte hitta barnets mamma. Det tog inte så lång tid men kändes som en evighet eftersom han grät så hjärtskärande. Mamman verkade dock inte alls upprörd utan plockade bara upp honom och gick iväg. Hoppas vi inte släppte honom till fel kvinna...

Vi åt middag på ett kebabställe och sedan var det dags att ta tåget hem till Linköping. När vi hade lämnat stationen hände dock något oväntat. En full man sprang omkring på spåret så tåget var tvunget att stanna och vänta på polis som grep honom. Efter det gick det som smort hela vägen hem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0